Play the game 2007 απολογισμός 2ης μέρας

Άλλη μια ημέρα πέρασε στο συνεδριακό χώρο του Grand Hotel Reykjavik και τα συμπεράσματα που βγήκαν , θεωρώ ότι είναι αρκετά σημαντικά. Το κλίμα συνεχίζει να είναι εξαιρετικό και πλέον όλοι νιώθουν ότι βρίσκονται σε μια παρέα , οπού συζητούν με φίλους και όχι σε κάποιο συνέδριο που ίσως καθορίσει το μέλλον του αθλητισμού , μιας και στο Ρέκγιαβικ βρίσκονται αυτήν την στιγμή τα πλέον σπουδαία «κεφαλιά» του παγκοσμίου αθλητισμού.

Η ημέρα ξεκίνησε με ένα πολύ σπουδαίο θέμα. Το ποσό μεγάλα χρηματικά ποσά ,σπαταλούν πλέον οι φορείς για να διεκδικήσουν σημαντικές διοργανώσεις, όπως για παράδειγμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αν το σκεφτεί κανείς ,τα ποσά που σπαταλούνε σήμερα είναι αστρονομικά και ιδιαίτερα για μια χώρα όπως η Ν. Αφρική, που θα φιλοξενήσει για παράδειγμα το Παγκόσμιο Κύπελλο , τα συγκεκριμένα μπάτζετ είναι ίσως απαγορευτικά. Οι συγκεκριμένες διοργανώσεις είναι μια πολύ καλή δυνατότητα προβολής, κάτι που το έχουν καταλάβει οι αναπτυσσόμενες χώρες και έχουν μπει σ’ αυτό το παιχνίδι τα τελευταία χρονιά. Με τους «αγοραστές» όμως να γίνονται περισσότεροι και τις διοργανώσεις να παραμένουν ίδιες στον αριθμό , λογικό είναι ότι οι τιμές θα φτάσουν στα ύψη, βλέπετε ο νόμος της αγοράς ισχύει και στον αθλητισμό. Επιπλέον με τον τρόπο τον οποίο γίνονται τα τελευταία χρονιά, οι διοργανώσεις αυτές, είναι φυσικό ότι έχουν γίνει μη επικερδής, καθώς τα κεφάλαια που απαιτούνται είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθούν από τα έσοδα. Έτσι οι υπεύθυνοι που διεκδικούν κάθε διοργάνωση δεν διστάζουν να σπαταλήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, καθώς γνωρίζουν πως στο τέλος έτσι και αλλιώς ο ισολογισμός θα είναι αρνητικός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως στην Ν. Αφρική θα κατασκευάσουν ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην μέση του πουθενά , την ίδια ώρα που οι γειτονιές που είναι γύρω από το γήπεδο δεν έχουν παροχή καθαρού νερού! Το ερώτημα που γεννάτε ωστόσο είναι το κατά ποσό είναι υποχρεωμένοι να επωμισθούν όλα αυτά τα , χρηματικά κυρίως, βάρη οι πολίτες;

Το άλλο σημαντικό θέμα της ημέρας ήταν το ντόπινγκ. Άλλωστε όταν έχεις συντροφιά τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας αντί ντόπινγκ ( WADA) δεν αφήνεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ακουστήκαν πολλές προτάσεις και ιδέες, άλλες ριζοσπαστικές, άλλες ενδιαφέρουσες και ακόμα κάποιες που εγώ θεωρώ μη πραγματοποιήσιμες. Χάρηκα που υπήρχαν και αλλά άτομα τα οποία συμμερίζονται την δικιά μου άποψη , ότι δηλαδή από την στιγμή που δεν μπορείς να το ελέγξεις, ίσως θα πρέπει να το επιτρέψεις υπό προϋποθέσεις για όλους. Το ξερώ ότι ακούγεται πολύ σκληρό , αλλά για σκεφτείτε πραγματικά. Όλοι κατά βάθος γνωρίζουμε ότι οι αθλητές κατά ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 90% ντοπάρονται συστηματικά. Ποιο λοιπόν είναι το πρόβλημα ,το αν ντοπάρονται ή το αν τους πιάνουμε να ντοπάρονται; Επίσης ιδέες του στυλ να αντικατασταθεί το γνωστό whereabout των αθλητών με συσκευές GPS που θα είναι ενσωματωμένες σε κάποιο ρολόι μου φαίνονται μου φαίνονται τουλάχιστον αστείες και με έλλειψη φαντασίας και διάθεσης για λύση του προβλήματος. Αυτά και για σήμερα ,από ότι βλέπω τα παιδιά από την σχολή Δημοσιογραφίας της Δανίας , στους οποίους αναφέρθηκα και στο προηγούμενο post, παρά το γεγονός ότι τρέχουν όλοι μέρα πανικόβλητοι δεν έχουν ανεβάσει ακόμα κάποιο βίντεο με την σημερινή εκπομπή που περιλαμβάνει τα νέα της ημέρας. Βλέπετε τυχαίνει καμιά φορά να μην πηγαίνουν όλα όπως τα έχεις υπολογίσει , είναι και αυτές οι καλές μπυραρίες , με καλές παρέες και …

Έφτασε και το σημερινό βίντεο ...δικό σας



Και φωτορεπορτάζ για την ώρα που περιμέναμε το βίντεο να εμφανιστεί

Κάμερες, κάμερες , κάμερες παντού .... μήπως ψάχνουν το χαμένο βίντεο;

Ποιά απο τις δύο κάμερες να χει άραγε καλύτερη εικόνα ...;

Μμμμμ μάλλον η δεξιά...!

Λίγο ακόμα πιο ψηλά και το πλάνο σου θα είναι αέρινο...

Μήπως βρήκαμε τον λόγο που δεν έχουμε ακόμα έτοιμο το βίντεο...;



0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Play the game 2007 απολογισμός 1ης μέρας

Στην Ισλανδία από σήμερα και μέχρι τις 2 Νοεμβρίου διεξάγεται ένα από τα πλέον σημαντικά συνέδρια για ανθρώπους που τους ενδιαφέρει ο αθλητισμός. Το play the game 2007 conference άνοιξε τις πύλες του στο Grand Hotel Reykjavík το μεσημέρι της Κυριακής και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθούν πολύ σπουδαία θέματα γύρω από τον χώρο του αθλητισμού, όπως διαφθορά , χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές, προσπάθεια φίμωσης των δημοσιογράφων και πολλά παρόμοια ακόμα θέματα θα τεθούν προς συζήτηση από τους ομιλητές και τους συνέδρους. Το συνέδριο είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για ανθρώπους που ασχολούνται με τον χώρο του αθλητισμού (όπως ο γράφων) ,καθώς αν ρίξει κανείς μια γρήγορη ματιά στα ονόματα τα οποία θα παραβρεθούν και θα πάρουν τον λόγο μπορεί να καταλάβει πολλά. Το παρών λοιπόν στο συνέδριο θα δώσει ο πρόεδρος της WADA, πρόεδροι παγκοσμίων ομοσπονδιών , δημοσιογράφοι από μεγάλα δίκτυα , καθηγητές πανεπιστημίου , προπονητές εθνικών ομάδων , μεγάλο-στελέχη της UEFA και γενικότερα η αφρόκρεμα του αθλητισμού αυτήν την στιγμή από άποψη παραγόντων και εξαγνιστικών .

Τα συμπεράσματα λοιπόν της πρώτης ημέρας έχουν ως εξής. Το Ρεκγιαβίκ είναι εκπληκτική πόλη και πρέπει να μπεί στα must go του εκάστοτε απαιτητικού ταξιδιώτη. Το να είσαι περιτριγυρισμένος από τόσους πολλούς ανθρώπους με τους οποίους έχεις τα ίδια ενδιαφέροντα και μοιράζεσαι τις ίδιες ανησυχίες είναι το ποιο ευχάριστο συναίσθημα στον κόσμο. Όσο αφορά την πρώτη μέρα του συνεδρίου … η εκδρομή στο Blue lagoon ήταν εκπληκτική (μπορεί λίγο να σας ενδιαφέρει αλλά είναι αλήθεια) και οι απογευματινές εισηγήσεις που αφορούσαν ,την «ντόπα» στην ποδηλασία με τον αθλητή Jörg Jaksche να παραδέχεται ότι οι τέσσερις τελευταίες ομάδες στις οποίες συμμετείχε τον πίεζαν να ντοπάρεται συστηματικά, ήταν συγκλονιστικές όσο και η ειλικρίνεια του πρώην ποδηλάτη. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαζε και η βραδινή εισήγηση για την κατάσταση στην Πρέμιερ Λίγκ και τα χοντρά πακέτα που πέφτουν τα τελευταία χρονιά. Μια περίληψη της ημέρας με βίντεο μπορείτε να δείτε παρακάτω . Ελπίζω αύριο να είναι μια ακόμα σπουδαία μέρα…



Υ.Γ. Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν στα παιδιά από την σχολή δημοσιογραφίας της Δανίας που έχουν οργανώσει όλο αυτό το σύστημα ενημερωσής , στον χώρο που γίνεται το συνέδριο με συνεχείς ενημερώσεις για το τι συμβαίνει, τι λέγεται , αλλά και δικές τους εκπομπές που τις δημιουργούν εξ ολοκλήρου μόνοι τους και τις προβάλουν μέσω διαδικτύου. Πραγματικά είναι παντού…

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Στον αέρα οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου λόγω ατμοσφαιρικής μόλυνσης.

Η ατμοσφαιρική μόλυνση στο Πεκίνο μπορεί να οδηγήσει πολλά αγωνίσματα ανοικτού χώρου σε ακύρωση. Αυτά φέρεται να είναι τα λόγια του προέδρου της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ (Jacques Rogge), οποίος όπως αναφέρουν πολλά διεθνή δίκτυα είχε προειδοποιήσει τους Κινέζους, αρκετές φορές, ότι ενδέχεται μερικοί αγώνες αντοχής να αναβληθούν λόγω της ρύπανσης. Χθες επανέλαβε ότι οι αθλητές : «χρειάζονται καθαρές και υγιείς συνθήκες για να προπονηθούν και να συναγωνισθούν .»

Ο Rogge μιλούσε σε ένα διεθνές περιβαλλοντικό φόρουμ. Είπε ότι το Πεκίνο είχε δουλέψει σκληρά για να εξαλείψει τις πηγές ρύπανσής του, αλλά θα μπορούσε ακόμα και τώρα να αποτύχει στην εξασφάλιση καθαρού αέρα για τους αθλητές, ειδικά εκείνων που αγωνίζονται στα αθλήματα αντοχής.

«Παρά όλες αυτές τις προσπάθειες , ο χρόνος τελειώνει, και οι συνθήκες που απαιτούνται για τους αθλητές που αγωνίζονται στα αγωνίσματα αντοχής ίσως να μην έχουν εξασφαλισθεί στο 100%, μέχρι την συγκεκριμένη ημέρα», δήλωσε ο Ρόγκ.
«Για αυτόν τον λόγω, ίσως να χρειαστεί να αναπρογραμματίσουμε μερικά αγωνίσματα έτσι ώστε η υγεία των αθλητών να προστατεύεται με ακρίβεια.»

Μετά από μια τριών ημερών συνεδρίαση, μεταξύ της Επιτροπής συντονισμού της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς του 2008 και των ανώτερων υπαλλήλων του Πεκίνου, ο πρόεδρος της επιτροπής Hein Verbruggen είπε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση του Πεκίνου παραμένει μια ανησυχία αλλά το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί επαρκώς για να εξασφαλισθεί η επιτυχία των ολυμπιακών αγώνων του επόμενου έτους.

«Το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ποιότητας παραμένει μια ανησυχία. Αλλά είναι μια κοινή ανησυχία, όχι μόνο για μας εξ ονόματος των αθλητών, αλλά και για την BOCOG * » , δήλωσε ο Verbruggen στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου.

Το απίστευτο της υπόθεσης ήταν πως χτες , το Πεκίνο είχε επηρεαστεί από μια πυκνή αιθαλομίχλη που είχε πνίξει την πόλη και είχε καλύψει τις μεγαλύτερες εθνικές οδούς καθώς και τον αερολιμένα της πρωτεύουσας οπού σημειώθηκε και διακοπή των πτήσεων. Στα παιδιά και στους ηλικιωμένους έγινε προτροπή να μείνουν σε εσωτερικό χώρο ενώ οι ντόπιοι ενθαρρύνθηκαν για να φορέσουν τις μάσκες προσώπου.
Γι αυτό μάλλον πριν από τέσσερα χρονιά μας είχαν διώξει όλους από την Αθήνα , για να γλυτώσουμε τα χειρότερα…


* BOCOG Beijing Organizing Committee for the Games of the XXIX Olympiad

4 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Οι κουτσοί και οι στραβοί δεν σηκώνουν ποντάρισματα

(Updated) Πραγματικά κοιτούσα το κουπόνι το μεσημέρι της Παρασκευής και δεν πίστευα στα ματιά μου με αυτά που διάβαζα. Ίσως να είναι το πλέον δύσκολο κουπόνι που έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες. Τα περισσότερα παιχνίδια στις κατηγορίες οι οποίες οδηγούν συνήθως τα πονταρίσματα είναι αναμετρήσεις του στυλ ο «στραβός» κόντρα στον «τυφλό» , με ομάδες που βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας χωρίς καμιά εμπιστοσύνη στην αγωνιστική τους απόδοση. Από την άλλη οι περισσότερες ομάδες της κορυφής αγωνίζονται μεταξύ τους και αυτό είναι ο χειρότερος πονοκέφαλος ενός παίκτη. Πολύ οριακά λοιπόν τα πονταρίσματα για το ΣΚ, οπού προτείνω να κινηθούμε χαμηλά και να περιμένουμε την ευκαιρία μας να έρθει από εβδομάδα. Θα ξεκινήσω από την Γερμανία οπού δεσπόζει το ματς της Στουτγάρδης κόντρα στην Λεβερκούζεν. Επτά θέσεις χωρίζουν του φιλοξενούμενους από τους γηπεδούχους και πέντε βαθμοί, οπού είναι αρκετοί νομίζω για να δώσουν ένα προβάδισμα στο διπλό το οποίο δεν κληρώνει και άσχημα (2,5). Θα κυνηγήσουμε την απόδοση βάση φόρμας κυρίως και ελπίζουμε ο Φάνης Γκέκας να σκοράρει για μας.

Με Αγγλία σήμερα δεν θα ασχοληθώ καθόλου γιατί όλες η κατηγορίες του νησιού ανήκουν στην περίπτωση που περιέγγραψα από πάνω , άρα μακριά. Πάμε στην Ιταλία οπού εδώ και 5 εβδομάδες κυνηγώ την Πίζα που κερδίζει μέσα έξω και μας πληρώνει , πολλές φορές μάλιστα και πολύ ικανοποιητικά. Αυτήν την εβδομάδα θα αγωνιστεί μέσα στην Γκροσέτο και όσο η Πίζα κερδίζει και μας πληρώνει εμείς θα την εμπιστευόμαστε μιας και αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι φιγουράρει στην κορυφή με 24 βαθμούς έναντι της 17ης θέσης των γηπεδούχων και των 10 μόλις βαθμών που έχουν συγκεντρώσει νομίζω πως δεν είναι άσχημο το διπλό στο 2,4.

Από την Ιταλία στην Γαλλία και σε ένα ματς που δυο περιπτώσεις υπάρχουν, είτε οι μπουκ έκαναν λάθος στις αποδόσεις ή ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς. Η Νανσί που βρίσκεται στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας παίζει μέσα στην Μετς που είναι τελευταία. Οι γηπεδούχοι έχουν μόλις 5 βαθμούς και δυο απανωτές ήττες απέναντι στους 24 βαθμούς της Νανσί που γκέλαρε την περασμένη εβδομάδα στο 0-0 με την Σοσό. Να γκελάρει ακόμα μια φορά δύσκολο και το 2,1 στο διπλό μοιάζει ευκαιρία , απλά επειδή αυτό το ματς μοιάζει πολύ περίεργο θέλω να εξετάσω όλες τις λεπτομέρειες μέχρι αργά (καιρικές συνθήκες , αποστολές) οπότε να περιμένετε νέα από το www.vafman.blogspot.com το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τα αλλά τρία ματς που έχω διαλέξει δεν σηκώνουν μεγάλη ανάλυση. Η Φέγιενορντ θα αγωνιστεί μέσα στην Τβέντε και αν θέλει να είναι έστω και λίγο σοβαρή θα βγάλει το διπλό στο 2,10 , όπως το ίδιο αναμένω και για την Γιουβέντους που με το όνομα της και μονό ομάδες όπως η Νάπολι θα πρέπει να τις έχει για ορεκτικό. Τέλος ένα ματς με πολύ ρίσκο και πολύ καλή απόδοση είναι το διπλό της Εσπανιόλ μέσα στην Μαγιόρκα. Κανείς δεν λέει ότι η Μαγιορκα είναι κακή ομάδα, απλά στην παρούσα φάση θεωρώ ότι η Εσπανιόλ είναι καλύτερη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στις τελευταίες 4 αγωνιστικές έχει κερδίσει ομάδες όπως οι Ρεάλ , Βαλένθια , Ντεπορτίβο και Σεβίλλη.

165 ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ – ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 2
315 ΓΚΡΟΣΕΤΟ – ΠΙΖΑ 2
356 ΜΕΤΣ – ΝΑΝΣΙ 2 (Όπως είπε και ο φίλος Κωστας Betbank , κάλυψη και στο χ)
452 ΜΑΓΙΟΡΚΑ – ΕΣΠΑΝΙΟΛ 2
456 ΤΒΕΝΤΕ – ΦΕΓΙΕΝΟΡΝΤ 2
461 ΝΑΠΟΛΙ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2

Τόσο κακό ξεκίνημα είχαμε να κάνουμε πολύ καιρό. Θα μου πείτε το χα πεί πως είναι "κακο" κουπόνι , αλλά... Τέτοιο εφιάλτη με 0 στα 6 χρόνια είχα να ζήσω!

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Η κοροϊδία με τα τηλεφώνα των βουλευτών

Η αλήθεια είναι πως με το συγκεκριμένο θέμα είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ. Το έχετε ίσως διαβάσει , με πολλές αναλύσεις για το πώς έχει φτάσει η Βουλή να χρωστάει 32.7 εκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2000-2005 και 1 εκατομμυρίου ευρώ για την περίοδο Ιανουάριος 2006 - Σεπτέμβρης 2007. Το είχα διαβάσει σήμερα από κάποιο άρθρο στο διαδίκτυο αλλά έτυχε να το δω στο νυχτερινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το ρεπορτάζ. Χωρίς λοιπόν να είναι η πρώτη φορά που έμπαινε η πληροφορία στον εγκέφαλο, άρχισα να σκέφτομαι πως η αλόγιστη χρήση κινητών είναι σχεδόν δεδομένη από τους βουλευτές μιας και ξερώ περίπτωση εκ των έσω. Βουλευτής της κυβέρνησης και πρώην υπουργός , είχε δώσει κινητό στο υιό του , που έτυχε να είναι συμμαθητής μου. Ο υιός βουλευτή λοιπόν μιλούσε με τις ώρες στο κινητό και δεν δίσταζε να το δίνει και σε ανθρώπους της παρέας του ώστε να τηλεφωνήσουν , χρησιμοποιώντας την ατάκα: «Τι με νοιάζει , έτσι και αλλιώς η Βουλή το πληρώνει» .

Ενώ λοιπόν σκεφτόμουν όλα τα παραπάνω, το ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1 συνεχιζόταν, και λες και συνωμότησε το σύμπαν βλέπω τον πατερά βουλευτή και πρώην υπουργό να δηλώνει on camera : «Η δημοκρατία έχει κόστος και οφείλουμε όλοι μας να επωμιστούμε αυτό το κόστος». Συγγνώμη κύριε υπουργέ ,αλλά όταν τα λέτε αυτά πως και δεν σας πιάνουν τα γέλια;

2 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Πώς αποφεύγεται η λογοκρισία στο internet

Αν και πριν από μερικά χρονιά υπολογιζόταν ότι τα κράτη δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν τις επικοινωνίες διαδικτύου, σύμφωνα με έρευνα από την πρωτοβουλία OpenNet περισσότερες από 25 χώρες συμμετέχουν τώρα στις πρακτικές λογοκρισίας στο διαδικτύου. Αυτές με τις πιο κυρίαρχες πολιτικές φιλτραρίσματος ,έχουν βρεθεί να εμποδίζουν συνήθως την πρόσβαση των χρηστών στις οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων, τις ειδήσεις, blogs, και τις υπηρεσίες ιστού που προκαλούν το status quo, ή κρίνονται απειλητικές και ανεπιθύμητες. Άλλοι εμποδίζουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένες κατηγορίες περιεκτικότητας στο διαδίκτυο, ή κατά διαστήματα σε συγκεκριμένους ιστοχώρους και υπηρεσίες δικτύων τα οποία διαστήματα συμπίπτουν ( άραγε τυχαία;) με τα στρατηγικά γεγονότα, όπως εκλογές ή δημόσιες πορείες και αντιδράσεις.

Μπορεί κάποιοι από εσάς να μην το έχετε ακούσει για πρώτη φορά και κάποιοι άλλοι να νομίζετε ότι ίσως να μην έχει μεγάλη σημασία. Αλήθεια όμως πως θα νιώθατε αν κάνατε μια ώρα βόλτα στο δάσος και ενώ όλος ο κόσμος κυκλοφορούσε ελεύθερα, εσάς σας έκλειναν με συρματόπλεγμα την πρόσβαση σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι του; Αυτός είναι ένας απλός τρόπος να καταλάβει κάποιος τι αποκλεισμό μπορεί να υφίστανται οι χρήστες από χώρες όπως η Κίνα , το Ιράν και οι Η.Π.Α..

Στην Κίνα, η κυβέρνηση ελέγχει την πρόσβαση στο περιεχόμενο του διαδικτύου και της on-line έκδοσης με έναν συνδυασμό τεχνικών φιλτραρίσματος και εκτενών κανονισμών και οδηγιών. Το τεχνικό φιλτράρισμα εφαρμόζεται πρώτιστα σε εθνικό επίπεδο, με τα αιτήματα για πληροφορίες χρηστών , για τις απαγορευμένες διευθύνσεις, για τις λέξεις κλειδιά και πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP). Στο Ιράν δεν υπάρχει κανένα σύστημα για φιλτράρισμα σε εθνικό επίπεδο . Αντ' αυτού, οι φορείς παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (ISPs) είναι αρμόδιοι για την εφαρμογή της λογοκρισίας μετά από τις ρητές οδηγίες που ορίζονται από το κράτος.

Θα μου πείτε τώρα γιατί σας ζαλίζω με όλα αυτά τα παραπάνω. Το θέμα είναι ότι όπως διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση με την ελευθερία που έχουν αποκτήσει οι bloggers , που επηρεάζουν καταστάσεις, διαμορφώνουν κλίμα και ίσως σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και συνειδήσεις , δεν ξερώ για ποσό καιρό ακόμα το ίντερνετ ή το διαδίκτυο καλύτερα θα παραμένει ελεύθερο και χωρίς λογοκρισία. Βλέπετε η δημοκρατία πολλές φορές ενοχλεί, παρά τα όσα επαίρονται όλοι οι «πραίτορες» της. Τυχαία λοιπόν σήμερα καθώς διάβαζα την διεθνή σελίδα των δημοσιογράφων Ijnet έπεσα πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα που αναφέρει το πώς μπορούμε να παρακάμψουμε την λογοκρισία στο διαδίκτυο αν κάποια στιγμή βρεθούμε σε αυτή την κατάσταση. Το αρχείο είναι σε μορφή pdf και μπορείτε να το βρείτε εδώ. Είναι μια πολύ καλή έρευνα που αναφέρει το πρόβλημα και πολλές λύσεις. Πρόταση μου να το κατεβάσετε , να το εκτυπώσετε και να το φυλάξετε στην βιβλιοθήκη σας. Αχρείαστο να ‘ναι …

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

1o Πανελλήνιο φεστιβάλ ορειβατικών ταινιών

Η αλήθεια είναι πως δεν συνηθίζω να γράφω για διαφορά events, αυτό όμως δεν είναι κάτι απλό. Στα Χανιά λοιπόν από τις 2-4 Νοέμβρη θα διεξαχθεί το 1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ με τίτλο ταξιδεύοντας στα βουνά του κόσμου. Το ιδιαίτερο αυτής της εκδήλωσης είναι ότι είναι αφιερωμένη στην μνήμη ενός μεγάλου αθλητή που δεν είναι πια κοντά μας, του ορειβάτη αναρριχητή Βασίλη Ναξάκη που τόσο άδικα χάθηκε το καλοκαίρι.

Ο Χανιώτης ορειβάτης Βασίλης Ναξάκης στη διάρκεια αναρρίχησης στα βουνά του Ινδοκαυκάσου στο Πακιστάν, σε χαράδρα βάθους περίπου 1.000 μέτρων έπεσε , για να καταλήξει σε παγετώνα (ρήγματα). Ο Βασίλης Ναξάκης, 27 ετών, συμμετείχε σε εκπαιδευτική αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης μαζί με άλλους δέκα ορειβάτες στο Πακιστάν. Και οι έντεκα ήταν έμπειροι. Ωστόσο το μοιραίο δεν θέλει πολύ για να συμβεί όπως μου έχει διδάξει η προσωπική μου εμπειρία , μιας και παραπάνω από μια φορά βρέθηκα και εγώ ο ίδιος σε δύσκολες καταστάσεις κατά την διάρκεια εξορμήσεων μου στα βουνά.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει προβολή ταινιών , εκθέσεις , slideshow, ομιλίες και αναρριχητική πίστα (ευκαιρία να ξεμουδιάσουμε λιγάκι). Νομίζω ότι όσοι καταφέρουν να δώσουν το παρόν αυτές τις τρεις ημέρες στο πνευματικό κέντρο Χανίων σίγουρα θα έχουν πολλά να απολαύσουν , και να θυμηθούμε αυτόν τον σπουδαίο συναθλητή μας. Όσο δύσκολο και αν είναι για μένα να βρω χρόνο , λόγω δουλειάς, νομίζω πως θα καταφέρω να ξεκλέψω μερικές ώρες για να βρεθώ εκεί…

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Η φόρμα των ομάδων οδηγεί τα πονταρίσματα

(Updated) Δεν ξερώ αν με έχει παρασύρει το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα έβγαλα 4 στα 5 , ή αυτή την εβδομάδα υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες. Το θέμα είναι ότι με την πρώτη γρήγορη ανάγνωση του κουπονιού βρήκα 7 αναμετρήσεις που αξίζουν το ποντάρισμα μας.
Ξεκινάω από την Γερμανία και το ματς του Αμβούργου κόντρα στη Στουτγάρδη. Το πρώτο σχόλιο μου είναι ότι η απόδοση του ΟΠΑΠ είναι απαράδεκτη για τον άσσο που σε όλη την Ευρώπη παίζεται από 2,10-2,20 και στην Ελλάδα μας το προσφέρουν στο απαράδεκτο 1,75! Είπαμε να μας κλέβετε αλλά τουλάχιστον κάντε το με τρόπο. Όσο αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ο άσσος εύκολα ή δύσκολα πιστεύω πως θα έρθει , μιας και η αγωνιστική κατάσταση των δυο ομάδων είναι τελείως διαφορετική με τους γηπεδούχους να μετράνε 5 νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία 6 ματς ενώ οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από 3 σερί ήττες.
Από εκεί και πέρα ο βασικός όγκος των στοιχημάτων μας θα κινηθεί στην Αγγλία ξεκινώντας από το διπλό της Πόρτσμουθ. Τις δυο ομάδες χωρίζουν παραπάνω από δέκα θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα και αν υπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι η Γουΐγκαν αγνοεί την χαρά της από τις 18/8 ενώ αντίθετα η Πόρτσμουθ στα τελευταία τέσσερα ματς που έχει δώσει έχει το απόλυτο με 11-4 τέρματα !!!
Συνεχίζουμε με το ματς της Μπάρνσλει με την Μπέρνλι, οπού οι γηπεδούχοι εδώ και ένα μήνα τρέχουν ένα περίεργο σερί οπού ένα ματς πάνε ισοπαλία και ένα κερδίζουν. Την περασμένη αγωνιστική αναδειχτήκαν ισόπαλοι 1-1 με την Τσάρλτον άρα είναι σειρά τους να κερδίσουν. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι μετράνε 6 ματς χωρίς νίκη και το τελευταίο διάστημα παραπαίουν.
Ένα ακόμα ματς στο οποίο θα στηριχτούμε στην φόρμα των δυο ομάδων είναι το Μπέρι – Σριούσμπερι. Οι γηπεδούχοι διανύουν περίοδο υψηλής φόρμας με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες , ενώ αντίθετα οι φιλοξενούμενοι μετράνε 4 σερί ήττες.
Στο ματς της Μπράντφορντ με την Ντάρλινγκτον νομίζω ότι έχουν κάνει λάθος στις αποδόσεις οι μπούκ. Το διπλό της Ντάρλιγκτον πληρώνει 2,3 στο εξωτερικό σε αντίθεση με το 1,95 του ΟΠΑΠ , ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είναι 19 θέσεις πάνω στον βαθμολογικό πίνακα από τους γηπεδούχους και μάλιστα με σχετικά καλά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα , αντίθετα με την Μπράντφορντ που τρώει σφαλιάρες εδώ και πέντε αγώνες που δεν έχει πάρει ούτε βαθμό!
Τέλος στην Ιταλία και την δεύτερη κατηγορία η Πίζα την οποία την είχα πιστέψει από την αρχή πάει τρένο και δεν νομίζω πως η Πιατσέντζα μπορεί να της αντισταθεί, ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς της Αλμπινολέφε που εδώ και δυο αγωνιστικές γκελάρει, οπότε είναι η ώρα της να ρεφάρει. Πιο ιδανικός αντίπαλος από την Αβελίνο δεν μπορούσε να βρεθεί στον δρόμο της μιας και οι γηπεδούχοι στα τελευταία δέκα παιχνίδια που έχουν δώσει από τις 15/8 έχουν κερδίσει μόλις ένα , στις 15/9 , και εκτός αυτού μετράνε μονό ήττες.

Αναλυτικά οι προβλέψεις τους Σαββάτου :

ΑΜΒΟΥΡΓΟ – ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ 1
ΓΟΥΙΓΚΑΝ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ 2
ΜΠΑΡΝΣΛΕΙ – ΜΠΕΡΝΛΙ 1
ΜΠΕΡΙ – ΣΡΙΟΥΣΜΠΕΡΙ 1
ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ – ΝΤΑΡΛΙΝΓΚΤΟΝ 2
ΑΒΕΛΙΝΟ – ΑΛΜΙΝΟΛΕΦΕ 2
ΠΊΖΑ – ΠΙΑΤΣΕΝΤΖΑ 1

Όπως βλέπετε από το κουπόνι παρακάτω επέλεξα έξι μάτς , εκτός του Αμβούργου (φοβήθηκα την απουσία Φάν ντε Φάρτ), σε ένα σύστημα 4-5-6. Τώρα θα με ρωτήσετε γιατί παίζω στον ΟΠΑΠ; Είναι μια μεγάλη κουβέντα, που έχει ωστόσο εξήγηση αν κάποιος ενδιαφέρεται.

2 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Γκρεμίζονται ένα ένα τα κάστρα της Σαλονίκης

Όχι δεν είναι δυνατόν , δεν το πιστεύω. Ανοίγει Τερκενλής στην Αθήνα; Με ενημέρωσαν φίλοι μου ότι το πλέον παραδοσιακό προϊόν ονομασίας προέλευσης Σαλονίκης το τσουρέκι του Τερκενλή κατεβαίνει Αθήνα. Όχι ρε παιδιά δεν είναι κατάσταση αυτή, δεν μπορείς έτσι φίλε Τερκενλή να μας πουλάς εμάς που τόσα χρονιά σε στηρίξαμε εκεί πάνω στον βορρά. Δεν είναι δα και μικρή η βίλα που σου χτίσαμε στο Πανόραμα , όταν εκμεταλλευόσουν την λιγούρα μας και τα κονομούσες χοντρά. Δεν μπορείς όλους εμάς που στηρίζαμε τον τουρισμό της Σαλονίκης στα τσουρέκια σου να μας πουλάς έτσι φτηνά και να δίνεις το προϊόν έτσι χωρίς ανταλλάγματα στην Αθήνα. Και όχι τίποτα άλλο αλλά έμαθα από τον φίλο μου τον Freddo πως μας έχουν πάρει στο ψιλό και άρχισαν να τραγουδούν : “Αθήνα χορτασμένη, μόνο ο Χατζής σου μένει” Αν πέσει παιδιά και το κάστρο της Βενιζέλου έλεος δηλαδή έλεος , βαστάτε καλά καρντάσια…

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

«Έκδοση Κρατουμένου» σε πρώτη προβολή : Πρόσκληση για δράση

Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα 20.00, η Village Films σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία παρουσιάζει σε πρώτη προβολή την καινούργια ταινία «Έκδοση Κρατουμένου», στις αίθουσες 2 και 3 των Village Cinemas στο The Mall Athens. Με σκοπό την ενίσχυση της δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας κατά των βασανιστηρίων του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», διατίθενται 200 προσκλήσεις για την ειδική αυτή προβολή.

Η ταινία «Έκδοση Κρατουμένου» πραγματεύεται την πρακτική που ακολουθείται κυρίως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή από άλλες κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και έχει ως αποτέλεσμα την απαγωγή και στη συνέχεια μεταφορά συνήθως μέσω μυστικών πτήσεων σε χώρους κράτησης που πολλές φορές πολλοί λίγοι γνωρίζουν πού βρίσκονται. Οι άνθρωποι που πέφτουν θύματα αυτών των απαγωγών και έκνομων μεταγωγών δεν βρίσκονται υπό την προστασία του νόμου και συχνά βασανίζονται ή μπορεί να υποστούν άλλες σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι αυτοί «εξαφανίζονται» από προσώπου γης, η οικογένεια, οι φίλοι, οι γνωστοί και οι συνάδελφοί τους, τους χάνουν από τη ζωή τους ξαφνικά και χωρίς καμία εξήγηση. Αν είναι «τυχεροί» μπορεί να επικοινωνήσουν μετά από καιρό με τους αγαπημένους τους από γνωστά κέντρα κράτησης όπως αυτό του Γουαντάναμο.

Μια τέτοια ιστορία αφηγείται η ταινία, η οποία παρόλο που δε βασίζεται στη πραγματική ζωή ενός κρατουμένου, δείχνει με γλαφυρότητα τη διαδικασία των έκνομων μεταγωγών. Αναφέρεται στη ζωή ενός αναλυτή της CIA με έδρα στη Βόρειο Αφρική, ο οποίος αναγκάζεται να αμφισβητήσει την αποστολή που του ανέθεσαν, όταν γίνεται μάρτυρας της κτηνώδους και ανορθόδοξης ανάκρισης που επιτελεί η μυστική αστυνομία της Βόρειας Αφρικής σε έναν Αμερικανο-Αιγύπτιο, η οικογένεια του οποίου μετανάστευσε στην Αμερική όταν αυτός ήταν μικρός ακόμη, κι ο οποίος τώρα θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατική ενέργεια.

Στην ταινία «Έκδοση Κρατουμένου» πρωταγωνιστούν οι Τζέικ Γκιλενχάαλ, Ρίς Γουίδερσπουν, Μέριλ Στριπ, Άλαν Άρκιν, Πίτερ Σαρσγκάαρντ και Ομάρ Μετβάλι. Η σκηνοθεσία είναι του, βραβευμένου με Όσκαρ Νοτιοαφρικανού, Γκάβιν Χουντ. Η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από την 1η Νοεμβρίου, από τη Village Films.

H Village Films με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας διαθέτει 200 προσκλήσεις στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ, τα έσοδα από τις οποίες θα ενισχύσουν τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας κατά των βασανιστηρίων «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Οι προσκλήσεις θα διατίθενται από τις 19 Οκτωβρίου από τη Διεθνής Αμνηστία. Για κρατήσεις καλέστε τη Διεθνή Αμνηστία στο 2103600628 ή στο 6936601836.

2 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Χτυπήθηκε η σελίδα της ΕΠΟ από Τούρκους χάκερ!

Τελικά τους Τούρκους όπως φαίνεται τους πείραξε πολύ το γκολ μέσα στην Πόλη από τον Γιάννη Αμανατίδη . Όπως βλέπετε από την φωτογραφία δίπλα αυτή είναι εικόνα του site της ΕΠΟ μετά το βραδινό ματς, οπού ουσιαστικά μόλις πάει να φορτώσει, σε κάνει redirect .

Τούρκοι χάκερ έκαναν το κομμάτι τους , δεν πειράζει ο Αμανατίδης το έκανε εκεί που έπρεπε…και μας έστειλε στα τελικά του Euro


Πριν από πέντε λεπτά που το τσέκαρα www.epo.gr ήταν ακόμα έτσι…

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Τουρκία - Ελλάδα live 0 - 1

Όπως και το Σάββατο έτσι και σήμερα λέω να δούμε το ματσάκι μας παρέα. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να μην χαλάσουμε και τα γούρια.
LIVE ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ 25β. - 10 ματς
Νορβηγία 20β. - 10 ματς
Τουρκία 18β. - 10 ματς
Βοσνία 13β. - 11 ματς
Ουγγαρία 12β. - 10 ματς
Μολδαβία 9β. - 11 ματς
Μάλτα 5β. - 10 ματς

Φινάλε!!! Τους ξεκάναμε και πάμε στα τελικά του EURO με νίκη μέσα στο Αλίς Αμιγιέν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ... Μπράβο παληκάρια

86': Σουτ του Αρντά Τουράν μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Χαλκιά

ΓΚΟΛ 79': Εκπληκτική μπαλιά του Σαμαρά, ο Αμανατίδης βγαίνει τετ α τετ και με υποδειγματικό πλασέ περνάει την μπάλα πάνω από τον Βολκάν Ντεμιρέλ, κάνοντας το 1-0
Τους το χρωστούσαμε και καλά να πάθουν ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΛΛΛΛΛΛΛ α ρε Αμανατίδη!!!

65': Ωραίο σουτ απο τον Σαμαρά λίγο αόυτ η μπάλα

Αν περιμένεις να βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά ο γερο Σουκούρ καταλαβαίνουμε ολοι πως οι Τούρκοι τα χουν χαμένα

63`: Δυνατό σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, ο Βολκάν Ντεμιρέλ αποκρούει εντυπωσιακά

58': Σουτ του Χαριστέα από καλή θέση, η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ


52': Μπαλιά του Τουμέρ Μετίν, ο Τουντσάι Σανλί βρίσκεται επικίνδυνα μέσα στην περιοχή του Χαλκιά, αλλά δεν πιάνει καλά το σουτ και η μπάλα φεύγει άουτ

Έτσι όπως έχει πάει το ματσάκι είναι κρίμα να μην κερδίσουμε.

Βρε καλώς τα παιδιά , καλώς τα και κερδιζει και 1-0 η Νορβηγία και περνάει τους Τούρκους στην βαθμολογία.

50': Σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βολκάν Ντεμιρέλ

48': Μπαλιά του Καραγκούνη, σουτ στην κίνηση του Γκέκα, η μπάλα φεύγει άουτ


46': Με μια αλλαγή για την Τουρκία ξεκινάει το δεύτερο ημίχρονο. Ο Τουμέρ Μετίν αντί του Ουμίτ Καράν

Τέλος πρώτου ημιχρόνου και παίζουμε πολύ καλύτερα απο ότι περίμενα. Τρεχάτε για μπύρες και σουβλάκια σε 15 λεπτά και πάλι μαζί

44': Διαγώνιο σουτ του Αμανατίδη, μπλοκάρει ο Βολκάν Ντεμιρέλ

43': Σουτ του Γκιοκχάν Ουνάλ έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ

35': Τρομερή ευκαιρία για την Εθνική μας ομάδα. Ο Τοροσίδης βρίσκεται φάτσα με το τέρμα, όμως το σουτ που κάνει με όλη του την άνεση, αποκρούει ο Βολκάν Ντεμιρέλ

24': Μετά από έμμεση εκτέλεση φάουλ, το σουτ του Χαμίτ Αλτιντόπ καταλήγει άουτ

17': Κεφαλιά του Γκέκα από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα φεύγει άουτ

12': Ο Γκέκας μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει από πλάγια θέση και ο Βολκάν Ντεμιρέλ μπλοκάρει

11': Σουτ του Αμανατίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει άουτ

1': Ξεκίνησε το παιχνίδι


Συνθέσεις
Η Τουρκία ξεκινάει με τους Βολκάν Ντεμιρέλ, Σερβέτ Τσετίν, Ιμπραϊμ Ουζουλμέζ, Γκιοκχάν Ζαν, Γκιοκχάν Ουνάλ, Χαμίτ Αλτιντόπ, Μεχμέτ Αουρέλιο, Γκιοκντενίζ Καραντενίζ, Εμρέ Μπελόζογλου, Ουμίτ Καράν, Τουντσάι Σανλί

Χαλκιάς αντί Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια για την Εθνική μας. Οι υπόλοιποι 10 είναι οι Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Κυργιάκος, Δέλλας, Αντζας, Καραγκούνης, Μπασινάς, Αμανατίδης, Χαριστέας, Γκέκας

1 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Η NOVA μας κοροϊδεύει κατάμουτρα

Ανακοινωθήκαν λοιπόν τα νέα υποπακέτα της NOVA, που θυμήθηκε μετά από τόσα χρονιά να κάνει το αυτονόητο , δηλαδή αυτό που ισχύει σε όλο τον κόσμο της συνδρομητικής τηλεόρασης. Δεν είναι δυνατόν ο cinemaniac να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για να βλέπει και 10 κανάλια που δείχνουν ποδόσφαιρο την ίδια ώρα που δεν έχει ιδέα τι είναι το off-side. Έτσι λοιπόν θα έπρεπε να γίνει μια επιλογή όπως πολύ σωστά την έκανε η NOVA , αλλά είπαμε όχι να μας περνάνε και για μαλάκες.

Τα πακέτα λοιπόν είναι πανάκριβα για αυτά που προσφέρουν και έτσι το κέρδος δεν νομίζω ότι είναι εμφανές σε κανένα σημείο για τον συνδρομητή. Στην αρχή όταν βλέπεις την διαφήμιση που γραφεί για 29,50 € στην νέα μειωμένη τιμή , σκέφτεσαι ότι είναι μια πολύ καλή τιμή για επιλογή ειδικού πακέτου. Αμ δε η ΝOVA έχει διαλέξει από μόνη της αυτό το πακέτο για σένα. Δηλαδή σε αυτή την τιμή θα παρακολουθείς 6 κανάλια ντοκιμαντέρ, 2 με κινούμενα σχέδια , 9 μουσικά , 9 δημοσιογραφικά , 4 κανάλια μόδας και ένα με μπαγιάτικα αθλητικά . Όλα καλά μέχρι εδώ μια λογική τιμή θα μου πείτε για το συγκεκριμένο target group. Συμφωνώ και εγώ, όμως ο κύριος όγκος των συνδρομητών είναι οι κολλημένοι με την μπάλα και οι cinemaniac. Αν λοιπόν πάρεις το αθλητικό πακέτο, δηλαδή επιπλέον 10 αθλητικά κανάλια, σου βάζουν μαζί και το βασικό πακέτο το οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα και έτσι η τιμή εκτοξεύεται στα 49,50 ευρώ τον μήνα. Το ίδιο και με το πακέτο κινηματογράφου που περιέχει μαζί και το βασικό πακέτο, το οποίο βρισκουμε και πάλι στην τιμή των 49,50. Δηλαδή κοστολογούν 10 κανάλια στην τιμή των 20€ για τα αθλητικά και 5 κινηματογραφικά επίσης στα 20€. Θέλουν να μας τρελάνουν οι άνθρωποι! Έτσι γιατί κάποιος να μην διαλέξει το ολικό μπουκέτο της ΝΟVA στην τιμή των 57 ευρώ; Δηλαδή το κέρδος της όλης υπόθεσης είναι 7,50 €!!! Σπουδαία προσφορά κύριοι της NOVA μας κατατροπώσατε!

Αν διαβάσετε τις επόμενες ημέρες στις φυλλάδες διθυράμβους και ότι τα καινούργια πακέτα είναι απίστευτα ,μην τρίβετε τα ματιά σας, απλά όλα τα μέλη των δημοσιογραφικών ενώσεων έχουν έκπτωση 50% στην συνδρομή NOVA και έτσι θα κάνουν γαργάρα. Προσωπικά θα μπορούσα και εγώ να κάνω χρήση της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας και να χρησιμοποιήσω την συγκεκριμένη έκπτωση , αλλά δεν μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να δεχτεί μια προσφορά , που ως βαθύτερο σκοπό έχει το να μου κλείσουν το στόμα…

1 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Ελλάδα - Βοσνία "live" 3-2

Βραδύ Σαββάτου ματσάκι και ευκαιρία να το δούμε παρέα και το σχολιάζουμε ζωντανά. Για να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα. Θα ακολουθήσει ανάλυση και εκπομπούλα απο το vafmanradio
LIVE ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ 22β. - 9 ματς
Τουρκία 18β. - 9 ματς
Νορβηγία 17β. - 9 ματς
Βοσνία 13β. - 9 ματς
Ουγγαρία 12β. - 10 ματς
Μολδαβία 6β. - 10ματς
Μάλτα 5β. - 9 ματς

Τα λέμε σε λίγο απο το vafman radio

Τελευταίο σφύριγμα σπουδαία νίκη και τώρα σειρά έχει η Τουρκία.

92': ΓΚΟΛ 3-2: Παιδαριώδη λάθη μέσα στην περιοχή και ο Ιβίσεβιτς μειώνει. Λές και το 'ξερα όταν έκραζα τους απο κάτω

Κάποιος να σταματήσει το παραλήρημα του Σπυρόπουλου και του Σωτηρακόπουλου. Δεν έχουμε προκριθεί ακόμα και αυτοί ψάχνουν για ξενοδοχείο.

84': Σουτ του Κατσουράνη από το ύψος της περιοχής, αποκρούει ο Γκούσο

79': Ολοκληρώνει τις αλλαγές της η Εθνική μας, ο Αντζας στη θέση του Γκέκα

Τελείωσε το ματσάκι και νομίζω και η πρόκριση μαζί επιτρέψτε μου.

73': ΓΚΟΛ 3-1: Σε πρώτο χρόνο ο Γκέκας δεν μπορεί να βάλει το γκόλ το κάνει όμως ο Λυμπερόπουλος που μόλις είχε μπεί στο μάτς.

71': Αλλαγή για την Εθνική μας, ο Γιαννακόπουλος στη θέση του Αμανατίδη

69': Αλλαγή για την Εθνική μας, ο Λυμπερόπουλος στη θέση του Χαριστέα

Τελικό αποτέλεσμα στο Κισινάου Μολδαβία - Τουρκία 1-1 Ιδανικό αποτέλεσμα.

64': Σουτ του Μπασινά από το ύψος της περιοχής, ο Γκούσο απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ

63': Αλλαγή για τη Βοσνία, ο Μέρσιτς στη θέση του Μπλάτνιακ

O Ρεχάγκελ ρωτάει για το ματς της Τουρκίας. Καλά πάνε τα πράγματα εκεί to 1-1 παραμένει!

57' ΓΚΟΛ, 2-1:Μπαλιά του Μπασινά στον Γκέκα, ο οποίος με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής δίνει και πάλι προβάδισμα στην Εθνική μας. Ιδανικό τελείωμα για τον Φανη αλα Bundesliga

55': Κόκκινη κάρτα για τον σκόρερ της Βοσνίας Χργκόβιτς

54': ΓΚΟΛ, 1-1Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Χργκόβιτς, η μπάλα στα δίχτυα της Εθνικής μας. Ωραίο το έστησε το τοίχος ο Αντωνάκης...

46': Aλλαγή για τη Βοσνία, ο Ιμπίσεβιτς στη θέση του Βλάνταβιτς

45': Ημίχρονο ευκαιρία για ανεφοδιασμό απο μπύρες , πίτσες και σουβλάκια.

39': Μόνος ο Γκέκας απέναντι στον Γκούσο, σουτάρει, αλλά ο βόσνιος τερματοφύλακας απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ

31': Σουτ του Μουσλίμοβιτς από το ύψος της περιοχής, ο Νικοπολίδης μπλοκάρει στη δεξιά του γωνιά

29': Κίτρινη κάρτα ο Ράχιμιτς

25': Σέντρα του Μπασινά, κεφαλιά του Κυργιάκου, μπλοκάρει ο Γκούσο

24': Μακρινό σουτ του Καραγκούνη, δύσκολα σε κόρνερ ο Γκούσο

10': ΓΚΟΛ: Σέντρα του Πατσατζόγλου, κεφαλιά - δοκάρι του Χαριστέα, ο οποίος στην επαναφορά ανοίγει το σκορ με προβολή. Η μπάλα προσπαθούσε να στρωθεί στα πόδια του Χαριστέα και αυτός την έδιωχνε. Αν είναι δυνατόν να μην μπεί το γκολ ήθελε προσπάθεια...

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Κυργιάκος, Δέλλας, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μπασινάς, Αμανατίδης, Γκέκας, Χαριστέας
ΒΟΣΝΙΑ: Γκούσο, Μπερμπέροβιτς, Μπάγιτς, Κρούνιτς, Μπλάτνιακ, Μουσλίμοβιτς, Μισίμοβιτς, Ναντάρεβιτς, Χργκόβιτς, Βλάνταβιτς, Ράχιμιτς

4 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Οι εθνικές στην σέντρα για τα προκριματικά του EURO

Updated Σαρωτικοί ήμασταν με 4 στα 5 στο πρώτο στοίχημα της χρονιάς. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι!!!

Από πέρσι όπως ίσως να θυμάστε τα προκριματικά και γενικότερα τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων ποτέ δεν ήταν η μεγάλη μου αδυναμία. Οι λόγοι είναι δυο , πρώτον πως εύκολα σπάνε τα στάνταρ και δεύτερον πως τα φαβορί είναι σε πολύ χαμηλές αποδόσεις. Από εκεί και πέρα όμως με την φάση των προκριματικών να έχει προχωρήσει τόσο πολύ, υπάρχουν δυνατά ματσάκια που μπορεί να τραβήξουν ποντάρισμα και αξίζουν της προσοχής μας. Εκτός βέβαια των εθνικών ομάδων αξίζει να ρίξει κανείς και μια ματιά στα παιχνίδια των μικρών κατηγοριών που μας πληρώνουν αρκετά συχνά τελευταία.

Πρώτη μου επιλογή είναι η Σκωτία που θα φιλοξενήσει την Ουκρανία. Οι «φουστανελάτοι» δεν θα έχουν λογικά πρόβλημα να καθαρίσουν το ματς και την πρόκριση , μιας και φιγουράρουν στην κορυφή του ομίλου τους με 5 σερί παιχνίδια στα οποία έχουν πανηγυρίσει την νίκη. Οι Ουκρανοί από την άλλη πολύ δύσκολα προλαβαίνουν την πρόκριση και έτσι μια τιμή γύρω στο 2 που πληρώνει ο άσσος δεν είναι άσχημη. Διπλό με πολύ δόση ρίσκου είναι αυτό της Ισπανίας μέσα στην Δανία μιας και οι Ίβηρες θέλουν να καπαρώσουν την κορυφή από την Σουηδία που είναι ισόβαθμοι μαζί με τους Ισπανούς αλλά με ματς λιγότερο. Αγωνιστικά οι Δανοί προέρχονται από εύκολη νίκη με το Λιχτενστάιν αλλά και 0-0 με τους Σουηδούς , από την άλλη οι Ισπανοί μετά το σοκ από το 1-1 με τους Ισλανδούς πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ομάδα και ξέρουν να καθαρίζουν τέτοια ματς. Πολύ επικίνδυνο παιχνίδι πάντως με κάλυψη στο Χ. Τέλος θα κυνηγήσω και το διπλό της Γερμανίας μέσα στην Ιρλανδία. Σίγουρα δεν είναι η πιο εύκολη έδρα για να πάρεις αποτέλεσμα αλλά σίγουρα τα πάντσερ αν παρουσιαστούν σοβαρά θα κάνουν διπλό και την πρόκριση.

ΣΚΩΤΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ 1
ΔΑΝΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 2Χ
ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2
ΤΣΕΛΤΕΝΑΜ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ 2
ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ – ΣΟΥΟΝΣΙ 2


0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Πωλείται δάσος σε τιμή ευκαιρίας!

Ομολογώ ότι δεν είμαι τηλεθεατής των εκπομπών του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά ούτε και θερμός υποστηρικτής της δημοσιογραφικής τακτικής που ακολουθεί πολλές φορές. Όμως σήμερα έκατσα να παρακολουθήσω την εκπομπή μιας και έχει ένα θέμα το οποίο με πονά και κανονικά θα έπρεπε να πονά όλους μας. Το περιβάλλον και τα καμένα δάση δεν είναι παιχνίδι ,είναι θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας σύντομα, ποιο σύντομα απ’ όσο φανταζόμαστε πολύ.

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει νόμος σε αυτό το κολοκράτος που ζούμε , που να έχει καταγεγραμμένο και πλήρη ξεκάθαρο το τι είναι δάσος και τι όχι. Δεν γίνεται να περιμένεις να μπει η φωτιά κάπου ,για να αποφασίσει μετά το κράτος πως αυτό που κάηκε ήταν δάσος!

Το κράτος το ξέρουμε θα μου πείτε εδώ και χρονιά ότι μας περνάει για μαλάκες, δεν είναι κάτι καινούργιο. Άλλωστε όπως δήλωσε και η εκπομπή το ίδιο το κράτος έδωσε άδεια στα καμένα , το ίδιο το κράτος είναι αυτό που έδωσε φιλέτο από την αναδασωτέα γη στους καταπατητές. Επίσης βουλευτές των 2 μεγάλων κομμάτων είναι αυτοί που έχουν βίλες σε αποχαρακτηρισμένες περιοχές. Πρώην υπουργός ο κ. Δελημήτσος άλλωστε μας προτρέπει να αγοράσουμε δασική έκταση, γιατί σύντομα θα αποχαρακτηριστεί.

Για να πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Κάποιοι οικοδομικοί συνεταιρισμοί είχαν αγοράσει κτήματα επί χούντας. Πουλάν λοιπόν τα κτήματα αυτά ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ σε αστείες τιμές περί τα 10000 ευρώ το στρέμμα μιας και επί της ουσίας είναι άχρηστα. Στην συνέχεια όμως ή θα κτιστεί κάποιο αυθαίρετο κτίσμα είτε θα περιμένεις να αποχαρακτηριστεί τα δάσος και ξαφνικά η αξία του κτίσματος εκτοξεύετε μέχρι και 200.000 στο χρηματιστήριο των real estate.

Εκεί όμως που έφριξα είναι με τους απλούς ανθρώπους , με αυτούς που δεν τολμώ να χαρακτηρίσω συμπατριώτες μας , που με περίσσιο θράσος δήλωναν πως εκεί που έχτισαν γνώριζαν πως είναι δάσος. Που παραδέχονται χωρίς καμιά ντροπή ότι αυθαιρετούν εις βάρος του δάσους. Που ακόμα και στις περιοχές που τα σπίτια φαίνονται νομότυπα, παρουσιάζονται αναίσχυντα να μονολογούν πως, από την στιγμή που έχω άδεια και μου το πούλησε το κράτος εγώ είμαι νόμιμος τι με νοιάζει πως αυτό πριν ήταν δάσος.

Βρε καραγκιόζηδες, βρε νταβατζήδες των δασών. Θα μας πείτε εσείς τι είναι δάσος και τι όχι; Ποιοι είσαστε εσείς που θα παίξετε με το οξυγόνο που όλοι εμείς έχουμε δικαίωμα να αναπνέουμε; Ξερώ ότι γίνομαι σκληρός αλλά πραγματικά την άλλη φορά που θα πιάσει φωτιά η περιοχή γύρω από τα αυθαίρετα σας, θα παρακαλώ να γυρίσει ο αέρας και να σας κάψει και εσάς μαζί μέσα στις παράνομες βίλες σας και σας ομολογώ ότι δεν θα στενοχωρηθώ και πολύ.

Γιατί δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτοί οι «τύποι» (το να τους αποκαλέσω ακόμα μια φορά ανθρώπους μέσα σε μια δημοσίευση μου πέφτει βαρύ) είναι Έλληνες. Δεν γίνεται ρε γαμώτο να έχουμε ξεπέσει τόσο πολύ σαν λαός. Δεν γίνεται να έχουμε φτάσει σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Δεν γίνεται το μονό που μας νοιάζει να είναι η ρεμούλα , η μπαγαποντιά , και το κέρδος με κάθε κόστος.

Πραγματικά ώρες ώρες απορώ γιατί μένω ακόμα σε αυτήν την χώρα. Των γιατρών και των παπάδων που «θάβει» ο ένας των άλλων για λάθος επιλογές πάνω από το πτώμα του Χριστόδουλου, των εργολάβων – νταβατζήδων, των διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων και των τηλεκαημέων όπως λέει και ο φίλος μου ο Λάκης ο Λαζόπουλος. Την άφησα τελευταία αυτή την κατηγορία μιας και αγανάκτησα με την κατάντια αυτής της κακομοίρας και αρχι – κατίνας Άννας Δρούζα που αναγκαζόμαστε ακόμα να την βλέπουμε στην ελεύθερη τηλεόραση μιας και το ΕΣΡ δεν μας κάνει την χάρη να την στείλει στο σπίτι της. Το ποσό συγχύστηκα με εκείνη την εκπομπή που έκανε με τα βίντεο από το ατύχημα των Τεμπών δεν λέγεται . Αλλά ορκίστηκα στον ευατό μου ότι δεν θα της έκανα την χάρη να της κάνω ξεχωριστό άρθρο για να την κράξω απλά θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω πάντα να μην ανοίγω καν την τηλεόραση την ώρα που παίζει η Δρούζα μήπως και πέσω πάνω της κατά λάθος…
Κάτι πρέπει να κάνω με το θέμα της μετανάστευσης, αυτή η χώρα φαίνεται πως δεν με σηκώνει για πολύ ακόμα…

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Το vafman radio είναι στο αέρα!!!

Θα αναρωτιέστε ίσως που έχω χαθεί το τελευταίο διάστημα και όχι άδικα. Είναι αλήθεια ,ότι πολύ καιρό έχω να ποστάρω. Η απάντηση όμως στο ερώτημα σας, βρίσκεται στο αριστερό μέρος της σελίδας, στην εικόνα on air. To vafman radio είναι στον αέρα λοιπόν ,αν και με παίδεψε πολύ ,τόσο αυτό όσο και η σελίδα του. Στην πραγματικότητα ούτε εγώ μπορώ να σας πω αλήθεια γιατί έφτιαξα έναν διαδικτυακό ραδιόφωνο. Είχα πέσει με τα μούτρα στο να μαζέψω τα πολλά μουσικά κομμάτια που έχω από εκλεκτική μουσική και να τα οργανώσω , όταν κατάλαβα ότι είναι μια πολύ καλή συλλογή ,blues ,jazz,soul και electic , μ’ αρέσει που είμαι μετριόφρων, και θα μπορούσε κάλλιστα να στηθεί για να λειτουργήσει σαν playlist σε ένα σταθμό. Τότε μου μπήκε η ιδέα να στήσω ένα δικό μου σταθμό. Μιας λοιπόν και τα κεφαλαία δεν υπάρχουν για κανονικό σταθμο, αλλά ούτε και ο χρόνος , αποφάσισα να βάλω μέσα στο blog μου ένα ράδιο όσο ποιο επαγγελματικό μπορούσα.

Η πιο απλή λύση ήταν να το φτιάξω με ένα winamp σε μια playlist και τον shoutcast server να τρέχει, μιλάμε για μια δουλειά του ενός τετάρτου. Δεν μου αρκούσε όμως κάτι τέτοιο ,βλέπετε ήθελα να έχω κάτι που να είναι διαφορετικό και να πλησιάζει τα επαγγελματικά στάνταρ. Έτσι επέλεξα ένα πολύ καλό πρόγραμμα όπως το SAM Broadcaster που κάνει όλη την βρώμικη δουλειά. Μετά δεν έμεινα εκεί. Σκέφτηκα και εσάς, έτσι έστησα μια σελίδα οπού μπορείτε να μπείτε να δείτε τι έχει παίξει πρόσφατα ο σταθμός αλλά και μέσω του request να διαλέξετε εσείς ποια θα είναι τα επόμενα κομμάτια έτσι απλά με εν κλικ. Νομίζω ότι αξίζει πραγματικά και είναι κάτι πολύ καλό που δεν το είχα δει κάπου αλλού, όταν όμως ανακάλυψα το τι μπορεί να μου προσφέρει το πρόγραμμα τρελάθηκα και ήθελα πάση θυσία να το δω να δουλεύει.

Μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια να ανοίξω αυτήν την καταραμένη port 80 ,ας είναι καλά η Otenet που έχει κάνει block ports από μόνη της χωρίς να της το ζητήσουμε και έτσι μας ταλαιπωρεί αφάνταστα. Τελικά τα κατάφερα ο vafman radio έχει και την δική του σελίδα ώστε να διαμορφώνετε εσείς το πρόγραμμα του με ένα κλικ , αλλά σας δίνει την δυνατότητα και να γράψετε το μήνυμα σας. Το μονό που σας εύχομαι είναι καλή ακρόαση…

Υ.Γ. Μπορείτε να διαλέξετε οποίο κομμάτι θέλετε από την λίστα απλά συγχωρήστε με που είναι ακόμα λίγο μικρή θα αυξηθεί σύντομα.

Υ.Γ. 2 Χρωστώ και 3 καρτούλες ΜΟ ΜΑD την μια την κερδίζει αυτόματα ο φίλος μου ο maniac που με βοήθησε με τους κώδικες του site , τις άλλες δυο τα πρώτα δυο σχόλια σε αυτό το post.

Υ.Γ. 3 Σύντομα θα υπάρξουν και ζωντανές εκπομπές. Το σκέφτομαι δηλαδή μόλις στρώσει το θέμα να προγραμματίσω μια δυο φορές την εβδομάδα στάνταρ ζωντανή εκπομπή με επικοινωνία μαζί σας για τρελό κέφι και πολύ γέλιο (κάτι ξέρουν η Σοφία και ο Διονύσης ). Επίσης οποίος θέλει να κάνει εκπομπή μέσω του server ας μου στείλει ένα μήνυμα να έρθουμε σε επικοινωνία και το να το στήσετε είναι πανεύκολο με winamp και ένα μικρόφωνο τίποτα άλλο δεν χρειάζεστε...

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: