1o Πανελλήνιο φεστιβάλ ορειβατικών ταινιών

Η αλήθεια είναι πως δεν συνηθίζω να γράφω για διαφορά events, αυτό όμως δεν είναι κάτι απλό. Στα Χανιά λοιπόν από τις 2-4 Νοέμβρη θα διεξαχθεί το 1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ με τίτλο ταξιδεύοντας στα βουνά του κόσμου. Το ιδιαίτερο αυτής της εκδήλωσης είναι ότι είναι αφιερωμένη στην μνήμη ενός μεγάλου αθλητή που δεν είναι πια κοντά μας, του ορειβάτη αναρριχητή Βασίλη Ναξάκη που τόσο άδικα χάθηκε το καλοκαίρι.

Ο Χανιώτης ορειβάτης Βασίλης Ναξάκης στη διάρκεια αναρρίχησης στα βουνά του Ινδοκαυκάσου στο Πακιστάν, σε χαράδρα βάθους περίπου 1.000 μέτρων έπεσε , για να καταλήξει σε παγετώνα (ρήγματα). Ο Βασίλης Ναξάκης, 27 ετών, συμμετείχε σε εκπαιδευτική αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης μαζί με άλλους δέκα ορειβάτες στο Πακιστάν. Και οι έντεκα ήταν έμπειροι. Ωστόσο το μοιραίο δεν θέλει πολύ για να συμβεί όπως μου έχει διδάξει η προσωπική μου εμπειρία , μιας και παραπάνω από μια φορά βρέθηκα και εγώ ο ίδιος σε δύσκολες καταστάσεις κατά την διάρκεια εξορμήσεων μου στα βουνά.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει προβολή ταινιών , εκθέσεις , slideshow, ομιλίες και αναρριχητική πίστα (ευκαιρία να ξεμουδιάσουμε λιγάκι). Νομίζω ότι όσοι καταφέρουν να δώσουν το παρόν αυτές τις τρεις ημέρες στο πνευματικό κέντρο Χανίων σίγουρα θα έχουν πολλά να απολαύσουν , και να θυμηθούμε αυτόν τον σπουδαίο συναθλητή μας. Όσο δύσκολο και αν είναι για μένα να βρω χρόνο , λόγω δουλειάς, νομίζω πως θα καταφέρω να ξεκλέψω μερικές ώρες για να βρεθώ εκεί…

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: