Πωλείται δάσος σε τιμή ευκαιρίας!

Ομολογώ ότι δεν είμαι τηλεθεατής των εκπομπών του Νίκου Ευαγγελάτου, αλλά ούτε και θερμός υποστηρικτής της δημοσιογραφικής τακτικής που ακολουθεί πολλές φορές. Όμως σήμερα έκατσα να παρακολουθήσω την εκπομπή μιας και έχει ένα θέμα το οποίο με πονά και κανονικά θα έπρεπε να πονά όλους μας. Το περιβάλλον και τα καμένα δάση δεν είναι παιχνίδι ,είναι θέμα που θα το βρούμε μπροστά μας σύντομα, ποιο σύντομα απ’ όσο φανταζόμαστε πολύ.

Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει νόμος σε αυτό το κολοκράτος που ζούμε , που να έχει καταγεγραμμένο και πλήρη ξεκάθαρο το τι είναι δάσος και τι όχι. Δεν γίνεται να περιμένεις να μπει η φωτιά κάπου ,για να αποφασίσει μετά το κράτος πως αυτό που κάηκε ήταν δάσος!

Το κράτος το ξέρουμε θα μου πείτε εδώ και χρονιά ότι μας περνάει για μαλάκες, δεν είναι κάτι καινούργιο. Άλλωστε όπως δήλωσε και η εκπομπή το ίδιο το κράτος έδωσε άδεια στα καμένα , το ίδιο το κράτος είναι αυτό που έδωσε φιλέτο από την αναδασωτέα γη στους καταπατητές. Επίσης βουλευτές των 2 μεγάλων κομμάτων είναι αυτοί που έχουν βίλες σε αποχαρακτηρισμένες περιοχές. Πρώην υπουργός ο κ. Δελημήτσος άλλωστε μας προτρέπει να αγοράσουμε δασική έκταση, γιατί σύντομα θα αποχαρακτηριστεί.

Για να πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Κάποιοι οικοδομικοί συνεταιρισμοί είχαν αγοράσει κτήματα επί χούντας. Πουλάν λοιπόν τα κτήματα αυτά ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ σε αστείες τιμές περί τα 10000 ευρώ το στρέμμα μιας και επί της ουσίας είναι άχρηστα. Στην συνέχεια όμως ή θα κτιστεί κάποιο αυθαίρετο κτίσμα είτε θα περιμένεις να αποχαρακτηριστεί τα δάσος και ξαφνικά η αξία του κτίσματος εκτοξεύετε μέχρι και 200.000 στο χρηματιστήριο των real estate.

Εκεί όμως που έφριξα είναι με τους απλούς ανθρώπους , με αυτούς που δεν τολμώ να χαρακτηρίσω συμπατριώτες μας , που με περίσσιο θράσος δήλωναν πως εκεί που έχτισαν γνώριζαν πως είναι δάσος. Που παραδέχονται χωρίς καμιά ντροπή ότι αυθαιρετούν εις βάρος του δάσους. Που ακόμα και στις περιοχές που τα σπίτια φαίνονται νομότυπα, παρουσιάζονται αναίσχυντα να μονολογούν πως, από την στιγμή που έχω άδεια και μου το πούλησε το κράτος εγώ είμαι νόμιμος τι με νοιάζει πως αυτό πριν ήταν δάσος.

Βρε καραγκιόζηδες, βρε νταβατζήδες των δασών. Θα μας πείτε εσείς τι είναι δάσος και τι όχι; Ποιοι είσαστε εσείς που θα παίξετε με το οξυγόνο που όλοι εμείς έχουμε δικαίωμα να αναπνέουμε; Ξερώ ότι γίνομαι σκληρός αλλά πραγματικά την άλλη φορά που θα πιάσει φωτιά η περιοχή γύρω από τα αυθαίρετα σας, θα παρακαλώ να γυρίσει ο αέρας και να σας κάψει και εσάς μαζί μέσα στις παράνομες βίλες σας και σας ομολογώ ότι δεν θα στενοχωρηθώ και πολύ.

Γιατί δεν θέλω να πιστεύω ότι αυτοί οι «τύποι» (το να τους αποκαλέσω ακόμα μια φορά ανθρώπους μέσα σε μια δημοσίευση μου πέφτει βαρύ) είναι Έλληνες. Δεν γίνεται ρε γαμώτο να έχουμε ξεπέσει τόσο πολύ σαν λαός. Δεν γίνεται να έχουμε φτάσει σε τόσο χαμηλό επίπεδο. Δεν γίνεται το μονό που μας νοιάζει να είναι η ρεμούλα , η μπαγαποντιά , και το κέρδος με κάθε κόστος.

Πραγματικά ώρες ώρες απορώ γιατί μένω ακόμα σε αυτήν την χώρα. Των γιατρών και των παπάδων που «θάβει» ο ένας των άλλων για λάθος επιλογές πάνω από το πτώμα του Χριστόδουλου, των εργολάβων – νταβατζήδων, των διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων και των τηλεκαημέων όπως λέει και ο φίλος μου ο Λάκης ο Λαζόπουλος. Την άφησα τελευταία αυτή την κατηγορία μιας και αγανάκτησα με την κατάντια αυτής της κακομοίρας και αρχι – κατίνας Άννας Δρούζα που αναγκαζόμαστε ακόμα να την βλέπουμε στην ελεύθερη τηλεόραση μιας και το ΕΣΡ δεν μας κάνει την χάρη να την στείλει στο σπίτι της. Το ποσό συγχύστηκα με εκείνη την εκπομπή που έκανε με τα βίντεο από το ατύχημα των Τεμπών δεν λέγεται . Αλλά ορκίστηκα στον ευατό μου ότι δεν θα της έκανα την χάρη να της κάνω ξεχωριστό άρθρο για να την κράξω απλά θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω πάντα να μην ανοίγω καν την τηλεόραση την ώρα που παίζει η Δρούζα μήπως και πέσω πάνω της κατά λάθος…
Κάτι πρέπει να κάνω με το θέμα της μετανάστευσης, αυτή η χώρα φαίνεται πως δεν με σηκώνει για πολύ ακόμα…

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: