Βενζίνη vs Ποδήλατο σημειώσατε Χ

23/03/2010 από τον Vafman

Να σας πω την αλήθεια ίσως αυτή η κρίση και η άνοδος της βενζίνης, μας αφήσει και ένα θετικό αντίκτυπο. Μας κάνει να καταλάβουμε πως δεν είναι μόνο το αμάξι που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας μέσα στην πολύβουη πόλη, αλλά υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές.

Τα νέα μαθηματικά του δημάρχου Θεσσαλονίκης

10/11/2009 από τον Vafman

Κύριε Παπαγεωργόπουλε αν και έχω ακούσει πολλά για την θητεία σας ως δήμαρχο δεν θα σας κρίνω ως τετοιο, τα μαθηματικά σας όμως μετά την δήλωση αυτη μπορώ να κρίνω ότι είναι σε εμβρυακό επίπεδο.

Καταδίωξη Ντάτσουν - Περιπολικό

03/11/2009 από τον Vafman

Οι αστυνομικοί μη έχοντας τι άλλο να κάνουν μπαίνουν μέσα στο Ντάτσουν που είναι φορτωμένο με πατάτες και αρχίζουν να καταδιώκουν το περιπολικό που έχει κλαπεί.

Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξει ένα site της προκοπής η ΠΑΕ Καβάλα;

23/07/2009 από τον Vafman

Το επίσημο site www.kavalafc.gr θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σελίδα ομάδας περιφερειακού πρωταθλήματος, στην καλύτερη περίπτωση.

Ο «μπουκαλάκιας» ψαροντουφεκάς υπουργός

23/07/2009 από τον Vafman

Όλοι όσοι αγαπάμε την θάλασσα ξέρουμε πως ή θα πάμε για μπουκάλες ή για ψαροντούφεκο μιας και τα δυο αυτά δεν συνδυάζονται.Έκτος βέβαια αν είσαι κοτζάμ υπουργός και κανείς ότι γουστάρεις…

Γερασμένα αντανακλαστικά… κόντρα σε μια συγκεκαλυμμένη χούντα.

08/05/2010 από τον Vafman

Είμαστε όμως και εμείς οι δημοσιογράφοι… περίεργη φάρα βρε αδελφέ μου. Για ακόμα μια φορά έπρεπε να δούμε αίμα να χύνετε, για να σπάσει μια απεργία. Έχω μια απορία όμως. Αλήθεια η απεργία αυτή θα έσπαγε αν δεν χυνόταν αίμα; Έχει θύματα;… Όχι… Από αύριο σήμερα απεργούμε…

Πώς να φτιάξετε ένα γήπεδο Beach Volley

Posted on 12:49 π.μ. by Vafman

Το καλοκαίρι ο μεγάλος μου έρωτας , μετά τα παγωτά, νομίζω πως το έχω ξαναγράψει πως είναι το beach volley. Σήμερα περιμένοντας υπομονετικά να έρθει η σειρά μας να παίξουμε σε μια κοσμική παραλία που διαθέτει οργανωμένο γήπεδο ένας φίλος με ρώτησε τι χρειάζεται ώστε να φτιάξουμε ένα γήπεδο Beach volley και να παίζουμε οπότε γουστάρουμε. Δεν χρειάστηκε να το ψάξω και πολύ να σας πω την αλήθεια μιας και η ελληνική ομοσπονδία έχει φροντίσει και για αυτό με το παρακάτω κείμενο που μπορείτε να κατεβάσετε και από εδώ και περιγραφεί πώς να φτιάξεις ένα γήπεδο είτε είσαι στην παραλία είτε στο χωράφι του σπιτιού σου είτε σε τσιμέντο.

Οδηγίες Κατασκευής & Λειτουργίας Γηπέδου Beach Volleyball ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ BEACH VOLLEYBALL (μια απλή κατασκευή για παραλία, πλατεία, πάρκο, αθλητική κυψέλη ή ελεύθερο οικόπεδο)

α. Ορίζουμε ως γήπεδο μία έκταση τουλάχιστον 16Χ2420Χ28 για ιδανικές διαστάσεις). Η κατεύθυνση του να είναι από τον Βορρά προς το Νότο ώστε να μην ενοχλεί ο ήλιος τους αθλητές στην μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων.

β. Εφόσον δεν βρισκόμαστε σε φυσικό περιβάλλον παραλίας, σχεδιάζουμε το περίγραμμα του γηπέδου με τσουβαλάκια άμμου ύψους περίπου 40cm. Γεμίζουμε τον χώρο με ψιλή, καθαρή από ξένα αντικείμενα και μαλακή άμμο σε πάχος τουλάχιστον 40 εκατοστά προσέχοντας την κλίση του εδάφους.

γ. Ορίζουμε με ένα ιμάντα ή υφασμάτινη ταινία τον αγωνιστικό χώρο 8Χ16 έτσι ώστε να υπάρχουν περιθώρια τουλάχιστον 4 μέτρα από κάθε πλευρά (ή 6 μέτρα για ιδανικές συνθήκες). Πέρα από την περιμετρική γραμμή δεν υπάρχει άλλη.

δ. Στην μέση του γηπέδου και σε απόσταση 1 μέτρου έξω από κάθε πλευρά τοποθετούμε δύο ξύλινους ή μεταλλικούς στυλοβάτες που να εξέχουν από την άμμο τουλάχιστον 2.50 μ (σύμφωνα με συνημμένες οδηγίες).

ε. Τοποθετούμε τον φιλέ σε ύψος ανάλογα με την χρήση που προορίζεται (2.43 για άνδρες, 2.24 για γυναίκες, ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία για παιδιά).

στ. Το γήπεδο σας είναι έτοιμο. Χρειάζεστε μπάλες!

ζ. Τα υπόλοιπα γήπεδα (εφόσον υπάρχουν) να έχουν την ίδια κατεύθυνση με το κεντρικό εφόσον είναι δυνατό και η κερκίδα να είναι στην πλευρά όπου θα είναι πιο εύκολη η προσέλευση των θεατών και στην πιο επίπεδη επιφάνεια.

Οδηγίες Κατασκευής & Λειτουργίας Γηπέδου Beach Volleyball ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (σε χώρους πλην παραλίας)

α. Κατασκευάζουμε ένα σκάμμα στις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου (24x16m) με μέγιστο βάθος 1m.

β. Πάνω από το χώμα ή το οποιοδήποτε πλαίσιο ( πχ τσιμέντο) δημιουργούμε ένα στρώμα ακατέργαστου αδρανούς και απορροφητικού υλικού (κροκάλες) με μέγιστο ύψος 60cm. Μέσα σε αυτό το στρώμα τοποθετούμε σε διάφορες διευθύνσεις μικρούς σωλήνες (40cm) για την διαφυγή των υδάτων.

γ. Σκεπάζουμε το παραπάνω στρώμα με απορροφητικό γεωύφασμα πάχους έως 5cm, για να μην διαφεύγει η άμμος.

δ. Βρίσκουμε το κέντρο του αγωνιστικού χώρου και τοποθετούμε την μεταλλική βάση (1x1m) πάνω στο γεωύφασμα με κλίση 5º ώστε με την μετέπειτα τάση του φιλέ η κλίση να είναι μηδενική.

ε. Τοποθετούμε το στρώμα της καθαρής και στεγνής άμμου. Το στρώμα αυτό πρέπει να έχει πάχος από 30 – 40 cm.

στ. Τοποθετούμε όλα τα άλλα υλικά (γραμμές, φιλέ, κλπ)

2 Response to "Πώς να φτιάξετε ένα γήπεδο Beach Volley"

.
gravatar
Ανώνυμος Says....

καλημερα. την αμμο απο που την αγοραζεις?

.
gravatar
Ανώνυμος Says....

ποσο κοστιζει η αμμος?

Leave A Reply