
Οδηγίες Κατασκευής & Λειτουργίας Γηπέδου Beach Volleyball ΑΝΟΙΚΤΟ ΓΗΠΕΔΟ BEACH VOLLEYBALL (μια απλή κατασκευή για παραλία, πλατεία, πάρκο, αθλητική κυψέλη ή ελεύθερο οικόπεδο)
α. Ορίζουμε ως γήπεδο μία έκταση τουλάχιστον 16Χ24 (ή 20Χ28 για ιδανικές διαστάσεις). Η κατεύθυνση του να είναι από τον Βορρά προς το Νότο ώστε να μην ενοχλεί ο ήλιος τους αθλητές στην μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων.
β. Εφόσον δεν βρισκόμαστε σε φυσικό περιβάλλον παραλίας, σχεδιάζουμε το περίγραμμα του γηπέδου με τσουβαλάκια άμμου ύψους περίπου 40cm. Γεμίζουμε τον χώρο με ψιλή, καθαρή από ξένα αντικείμενα και μαλακή άμμο σε πάχος τουλάχιστον 40 εκατοστά προσέχοντας την κλίση του εδάφους.
γ. Ορίζουμε με ένα ιμάντα ή υφασμάτινη ταινία τον αγωνιστικό χώρο 8Χ16 έτσι ώστε να υπάρχουν περιθώρια τουλάχιστον 4 μέτρα από κάθε πλευρά (ή 6 μέτρα για ιδανικές συνθήκες). Πέρα από την περιμετρική γραμμή δεν υπάρχει άλλη.
δ. Στην μέση του γηπέδου και σε απόσταση 1 μέτρου έξω από κάθε πλευρά τοποθετούμε δύο ξύλινους ή μεταλλικούς στυλοβάτες που να εξέχουν από την άμμο τουλάχιστον 2.50 μ (σύμφωνα με συνημμένες οδηγίες).
ε. Τοποθετούμε τον φιλέ σε ύψος ανάλογα με την χρήση που προορίζεται (2.43 για άνδρες, 2.24 για γυναίκες, ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία για παιδιά).
στ. Το γήπεδο σας είναι έτοιμο. Χρειάζεστε μπάλες!
ζ. Τα υπόλοιπα γήπεδα (εφόσον υπάρχουν) να έχουν την ίδια κατεύθυνση με το κεντρικό εφόσον είναι δυνατό και η κερκίδα να είναι στην πλευρά όπου θα είναι πιο εύκολη η προσέλευση των θεατών και στην πιο επίπεδη επιφάνεια.
Οδηγίες Κατασκευής & Λειτουργίας Γηπέδου Beach Volleyball ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (σε χώρους πλην παραλίας)
α. Κατασκευάζουμε ένα σκάμμα στις διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου (24x16m) με μέγιστο βάθος 1m.
β. Πάνω από το χώμα ή το οποιοδήποτε πλαίσιο ( πχ τσιμέντο) δημιουργούμε ένα στρώμα ακατέργαστου αδρανούς και απορροφητικού υλικού (κροκάλες) με μέγιστο ύψος 60cm. Μέσα σε αυτό το στρώμα τοποθετούμε σε διάφορες διευθύνσεις μικρούς σωλήνες (40cm) για την διαφυγή των υδάτων.
γ. Σκεπάζουμε το παραπάνω στρώμα με απορροφητικό γεωύφασμα πάχους έως 5cm, για να μην διαφεύγει η άμμος.
δ. Βρίσκουμε το κέντρο του αγωνιστικού χώρου και τοποθετούμε την μεταλλική βάση (1x1m) πάνω στο γεωύφασμα με κλίση 5º ώστε με την μετέπειτα τάση του φιλέ η κλίση να είναι μηδενική.
ε. Τοποθετούμε το στρώμα της καθαρής και στεγνής άμμου. Το στρώμα αυτό πρέπει να έχει πάχος από 30 – 40 cm.
στ. Τοποθετούμε όλα τα άλλα υλικά (γραμμές, φιλέ, κλπ)
καλημερα. την αμμο απο που την αγοραζεις?
ΑπάντησηΔιαγραφήποσο κοστιζει η αμμος?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ένα γήπεδο γύρω στα 1.400€ με 1.500€
Διαγραφήαπο τιν θαλασσα
ΑπάντησηΔιαγραφή