«Έκδοση Κρατουμένου» σε πρώτη προβολή : Πρόσκληση για δράση

Την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και ώρα 20.00, η Village Films σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία παρουσιάζει σε πρώτη προβολή την καινούργια ταινία «Έκδοση Κρατουμένου», στις αίθουσες 2 και 3 των Village Cinemas στο The Mall Athens. Με σκοπό την ενίσχυση της δράσης της Διεθνούς Αμνηστίας κατά των βασανιστηρίων του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», διατίθενται 200 προσκλήσεις για την ειδική αυτή προβολή.

Η ταινία «Έκδοση Κρατουμένου» πραγματεύεται την πρακτική που ακολουθείται κυρίως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή από άλλες κυβερνήσεις που συνεργάζονται με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας» και έχει ως αποτέλεσμα την απαγωγή και στη συνέχεια μεταφορά συνήθως μέσω μυστικών πτήσεων σε χώρους κράτησης που πολλές φορές πολλοί λίγοι γνωρίζουν πού βρίσκονται. Οι άνθρωποι που πέφτουν θύματα αυτών των απαγωγών και έκνομων μεταγωγών δεν βρίσκονται υπό την προστασία του νόμου και συχνά βασανίζονται ή μπορεί να υποστούν άλλες σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι άνθρωποι αυτοί «εξαφανίζονται» από προσώπου γης, η οικογένεια, οι φίλοι, οι γνωστοί και οι συνάδελφοί τους, τους χάνουν από τη ζωή τους ξαφνικά και χωρίς καμία εξήγηση. Αν είναι «τυχεροί» μπορεί να επικοινωνήσουν μετά από καιρό με τους αγαπημένους τους από γνωστά κέντρα κράτησης όπως αυτό του Γουαντάναμο.

Μια τέτοια ιστορία αφηγείται η ταινία, η οποία παρόλο που δε βασίζεται στη πραγματική ζωή ενός κρατουμένου, δείχνει με γλαφυρότητα τη διαδικασία των έκνομων μεταγωγών. Αναφέρεται στη ζωή ενός αναλυτή της CIA με έδρα στη Βόρειο Αφρική, ο οποίος αναγκάζεται να αμφισβητήσει την αποστολή που του ανέθεσαν, όταν γίνεται μάρτυρας της κτηνώδους και ανορθόδοξης ανάκρισης που επιτελεί η μυστική αστυνομία της Βόρειας Αφρικής σε έναν Αμερικανο-Αιγύπτιο, η οικογένεια του οποίου μετανάστευσε στην Αμερική όταν αυτός ήταν μικρός ακόμη, κι ο οποίος τώρα θεωρείται ύποπτος για τρομοκρατική ενέργεια.

Στην ταινία «Έκδοση Κρατουμένου» πρωταγωνιστούν οι Τζέικ Γκιλενχάαλ, Ρίς Γουίδερσπουν, Μέριλ Στριπ, Άλαν Άρκιν, Πίτερ Σαρσγκάαρντ και Ομάρ Μετβάλι. Η σκηνοθεσία είναι του, βραβευμένου με Όσκαρ Νοτιοαφρικανού, Γκάβιν Χουντ. Η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από την 1η Νοεμβρίου, από τη Village Films.

H Village Films με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας διαθέτει 200 προσκλήσεις στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ, τα έσοδα από τις οποίες θα ενισχύσουν τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας κατά των βασανιστηρίων «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Οι προσκλήσεις θα διατίθενται από τις 19 Οκτωβρίου από τη Διεθνής Αμνηστία. Για κρατήσεις καλέστε τη Διεθνή Αμνηστία στο 2103600628 ή στο 6936601836.

2 σχόλια:

  1. Μαλιστα...Κατι μου λεει οτι μπορει να περασω να την δω τη ταινια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηγαινε πρεζα εσυ που μπορεις γιατι εμενα απο Κρητη μου πεφτει μακρια. Νομιζω θα αξιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή