Κοντά σε εξαγορά ΟΠΑΠ - Intralot

Όταν έγραψα πριν από πολύ καιρό για εκείνο τον δύσμοιρο διαγωνισμό προμήθειας νέου εξοπλισμού στον ΟΠΑΠ με άνευ λόγου αποκλεισμούς ξένων εταιριών και στην συνέχεια πάγωμα του διαγωνισμού και απ ευθείας ανάθεση στην Intralot , δεν πίστευα ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αλλά γιατί να μην φτάσουμε θα μου πείτε , αφού είδε και απόειδε η Intralot με το να στήνει τον ένα διαγωνισμό πίσω από τον άλλο ώστε να είναι βασικός προμηθευτής του ΟΠΑΠ αποφάσισε να αγοράσει και τον οργανισμό ώστε να τελειώνουμε μια και έξω.

Με το πρόσχημα λοιπόν της ανάπτυξης του ΟΠΑΠ σε τρίτες χώρες , η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο συνεταιρισμού ΟΠΑΠ – Intralot , καθώς η μια πλευρά θα διαθέσει την ισχυρή οικονομική της βάση και η άλλη την τεχνογνωσία της. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το υπό εκκόλαψη σχέδιο συνεταιρισμού του δημοκρατικού ΟΠΑΠ (34% το Δημόσιο) με την Intralot επεξεργάζεται κλειστή ομάδα εμπίστων νομικών, υπό την καθοδήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Χρήστου Χατζηεμμανουήλ. Από την πλευρά της Intralot, πέραν του προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη, συμμετοχή στον σχεδιασμό έχει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κ. Αντωνόπουλος και στενός πυρήνας στελεχών της.

Εγώ πάντως συνεχίζω να αναρωτιέμαι, αν προωθηθεί το σχέδιο αυτό θα το μάθουμε από τα μεγάλα κανάλια και τις εφημερίδες ή θα το πνίξουν για ακόμα μια φορά; Τελικά σε όλη την ελεύθερη αγορά της Ευρώπης μοναδική εταιρεία που μπορεί να προωθήσει τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ είναι η Intralot ; Το ότι είναι μέτοχος ο κ. Αλογοσκούφης φαντάζομαι είναι τυχαίο; Εγώ να ρωτήσω και το άλλο , γιατί από την στιγμή που ο ΟΠΑΠ είναι μια από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις δεν εξαγοράζει την Intralot ; Εδώ θα είμαστε και κρατήστε τις γραμμές αυτές δεν θα αργήσει η μέρα που μέσω ανταλλαγή μετοχών θα συμβεί αυτή η εξαγορά και ο «θειος» Κόκκαλης θα βρεθεί μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ!

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: