Απρόσμενη κληρονομιά για τους απόγονους Μικρασιατών

Κληρονόμοι μιας απρόσμενης κληρονομιάς από το μακρινό παρελθόν φαίνεται να είναι χιλιάδες Έλληνες απόγονοι Μικρασιατών. Η κληρονομιά αυτή προέρχεται από τα δύσκολα χρόνια του μικρασιατικού ξεριζωμού και φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πως η συνολική της αξία αγγίζει τα 12-15 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για μια απίστευτη ιστορία που ξεκινά από τα τέλη του 19ου αιώνα και φέρνει σήμερα στο προσκήνιο τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας και τις κληρονομιές που άφησαν πίσω τους οι άνθρωποι που εκδιώχθηκαν από τις πατρίδες τους εκείνη την περίοδο.

Μετά την είδηση αυτή, που πραγματικά προκάλεσε έκπληξη, χιλιάδες Έλληνες καλούνται τώρα να αποδείξουν ότι είναι απόγονοι Μικρασιατών που είχαν κάνει ασφαλιστήρια συμβόλαια με τη New York Life πριν από το 1915 και είχαν χαθεί στις σφαγές του 1922, ώστε να μπορέσουν να εισπράξουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται...

Ο άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός δικαιούχων των επενδύσεων που έκαναν πριν από 100 και πλέον χρόνια οι πρόγονοί τους στη Σμύρνη, την Κωνσταντινούπολη, την Κερασούντα, την Προύσα, αλλά και σε περιοχές όπως η Φλώρινα, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Κύπρος κ.λπ., που ήταν τότε υπό τουρκική κυριαρχία, αναζητείται μέσα από τις στάχτες της Ιστορίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ανέλπιστη κληρονομιά προέρχεται από 1.031 ασφαλιστήρια συμβόλαια Ελλήνων που ζούσαν στα όρια της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία New York Life έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα προσέγγισης των κληρονόμων των ελληνικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, που εκδόθηκαν πριν από το 1915, και με ένα ευρύτατο πρόγραμμα αναζητά τους απογόνους των αρχικών δικαιούχων, προκειμένου να υποβάλουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων μέχρι τις 28/2/2009.

Όσοι από εσάς έχετε ρίζες από την Μικρά Ασία, ίσως ο παρακάτω πινάκας(κλικ εδώ για να ανοίξει) με τα ονόματα να σας φανεί χρήσιμος και να βρείτε το όνομα ενός προγόνου σας. Αν όντως μπορείτε να αποδείξετε ότι είσαστε απόγονοι τότε σε καλή μεριά…

Υ.Γ. δυστυχώς ο δικός μου πάππους δεν είχε κάνει συμβόλαιο…

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: