Πάνε να δώσουν τα λεφτά... στα δικά τους τα παιδιά!

Διάβαζα σήμερα το άρθρο της Ημερησίας, για το νέο διαγωνισμό του ΟΠΑΠ και πραγματικά έχω φρίξει. Πίσω από την πλάτη του μέσου Έλληνα πολίτη ,πάνε να περάσουν ένα ακόμα απίστευτο σκάνδαλο χρηματοδότησης ,των «δικών» τους παιδιών εξυπηρετώντας ,παράλληλα ,παράπλευρα συμφέροντα. Ο λόγος που το κλίμα τον τελευταίο καιρό στον ΟΠΑΠ είναι μυστήριο, έχει να κάνει με το νέο τεχνολογικό πρόγραμμα (το μέχρι τώρα το είχε η Intralot) ύψους περίπου 250 εκατομμυρίων ευρώ, οι διαδικασίες για το οποίο είναι σε εξέλιξη από τον οργανισμό. Η «μπάζα» ,όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι πολύ μεγάλη και έτσι όλοι θέλουν να φανέ ,από το γεμάτο αυτό πιάτο και κάπου εκεί αρχίζουν τα μυστήρια.
Όπως λοιπόν υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας η τελική εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού καταλήγει στον αποκλεισμό της Scientific Games από το πρώτο σκέλος του διαγωνισμού του ΟΠΑΠ που αφορά τις τεχνικές προσφορές (με βαρύτητα 75% στο τελικό αποτέλεσμα) ενώ δίνεται το πράσινο φως από την Επιτροπή Αξιολόγησης στις προτάσεις της GTech/Lottomatica και της Intralot.
Τι σημαίνει κοινώς αυτό; Ότι η επιτροπή αβαντάρει κάποιες εταιριες με την αξιολόγηση του 75% ,που είναι ικανή να δώσει και την δουλειά ουσιαστικά, και είναι αυτή που έχει το πάνω χέρι και τον τελικό λόγο ,μιας και η οικονομική προσφορά επηρεάζει μόλις κατά 25% την τελική απόφαση (οι φάκελοι των προσφορών παραμένουν σφραγισμένοι).
Ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχειό είναι ότι τα εγκατεστημένα τερματικά της GTECH διεθνώς για online τυχερά παιχνίδια φτάνουν τις 438.000, με τη Scientific Games στη δεύτερη θέση (περίπου 100.000 τερματικά) και την Intralot στην τρίτη με 43.000 τερματικά. Είναι φανερό λοιπόν ,ότι παρά το γεγονός ότι η δεύτερη ,έχει σχεδόν υπερδιπλάσια εμπειρία από την Intralot του κ. Κόκκαλη ,αυτή έμεινε έξω ενώ ο Κόκκαλης συνεχίζει. Άλλο ένα ακόμα στοιχείο. Οι διεθνείς οίκοι πιστοληπτικής ικανότητας αξιολογούν τους τρεις διεκδικητές του διαγωνισμού του ΟΠΑΠ: Η Lottomatica / GTECH βαθμολογείται από τη Moody’s με A3 και από την Standard & Poor’s με ΒΒΒ-, ενώ η Scientific Games με Ba2 και BB, αντίστοιχα. Η Intralot δεν αξιολογείται από τους δύο οίκους.
Επίσης η Scientific Games υπέβαλε ένσταση κατά της GTech αφενός γιατί έλειπε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο αλλά και για ψευδείς δηλώσεις. Σύμφωνα με την ένσταση της Scientific, η GTech ψευδέστατα υποστηρίζει ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν εκδίδουν βεβαιώσεις περί πτωχεύσεως, αφού η Scientific, που είναι επίσης αμερικανική, τις προσκόμισε. Κοινώς μπορεί να δώσουμε τον διαγωνισμό σε μια εταιρία ,που έχει βαρέσει πιστόλι, αλλά εμείς να μην το ξέρουμε. Από την άλλη Η GTech πέρασε στην αντεπίθεση υποβάλλοντας ενστάσεις για 11 θέματα κατά της Scientific και για 2 θέματα κατά της Intralot με κυριότερο το ότι η ελληνική εταιρεία δεν έχει υποβάλει βεβαιωμένη λίστα προσωπικού, δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευ το.
Όπως πάντως ακούγεται έντονα οι πολιτικές πιέσεις ήταν και συνεχίζουν να είναι αρκετά μεγάλες και το θέμα είναι ότι ακόμα κανείς δεν μιλάει γύρω από το θέμα αυτό , το οποίο όλος περιέργως το σκεπάζει ένα πέπλο μυστηρίου

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: