Φτάνει πια η αλαζονεία !

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι αυτή την εβδομάδα δεν θα γράψω για το ντέρμπι μιας και δεν θυμίζει σε τίποτα την ατμόσφαιρα του παρελθόντος και αυτό μάλλον περισσότερο, λόγω του ότι δεν έχει δα και τόσο μεγάλη βαθμολογική σημασία. Δεν άντεξα όμως και αυτό λόγω της αλαζονείας για ακόμα μια φορά του προέδρου του Ολυμπιακού Σωκράτη Κόκκαλη. Που φρόντισε σε μια εκδήλωση της ΠΕΦΟ να τα ρίξει κόντρα στον «μησιτό» αντίπαλο και να τον κατηγορήσει ρίχνοντας λάδι στην φωτιά. Εεεε νισάφι πια δεν αντέχω άλλο ,έχει καταντήσει ,στην καλύτερη περίπτωση, γραφικός ο συγκεκριμένος κύριος, που με στυλάκι του «θείου» από τα Κράβαρα που έχει πιει δυο τσίπουρα παραπάνω και λέει και καμιά ανοησία να περάσει η ώρα, καλεί τις κάμερες για να κάνει το σόου του.
Αυτή δυστυχώς είναι η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και είμαστε όλοι μας υπεύθυνοι γι’ αυτό το χάλι. Οι δημοσιογράφοι που τρέχουμε πίσω από «τέτοιους» τύπους για να βγάλουμε θέμα, η πολιτεία που τους επιτρέπει να διοικούν αθλητικά σωματεία (όχι μονό ο συγκεκριμένος αλλά και άλλοι παράγοντες που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για αδικήματα του ποινικού κώδικα ) χωρίς να επεμβαίνει , αλλά και ο κόσμος που άθελα του και χωρίς κατουσίαν να το καταλαβαίνει (γιατί αν το καταλαβαίνει και το κάνει τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα) γίνεται ο στρατός στο πλάι του μεγαλοπαράγοντα , ενδιαφερόμενος πλέον και αντιδρώντας για ανούσια θέματα. Για παράδειγμα μεγαλύτερη φασαρία γίνεται μεταξύ των φιλάθλων για το αν ο ποδοσφαιριστής θα τιμωρηθεί με μια ή δυο αγωνιστικές παρά για το αν η ομάδα τους αποδίδει κανά σπουδαίο ποδόσφαιρο. Αντιδρούμε και για το δεύτερο ως Έλληνες αλλά και παλι με λάθος τρόπο! Γιατί το να σπάζεις αυτοκίνητα ή να πετάς κορνέδες όχι απλά δείχνει έλλειψη πολιτισμού αλλά και φαντασίας. Οι Γερμανοί φίλαθλοι για παράδειγμα θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για την πορεία της ομαδας τους (νομίζω ήταν η Μπόχουμ) μπήκαν στο γήπεδο μετά το 20ο λεπτό , αν μη τι άλλο δείχνει μια δυνατότητα πρωτοτυπίας.
Για να γίνει το ποδόσφαιρο μας καλύτερο χρειάζεται πολλά πράγματα αλλά και ενέργειες σαν και αυτές του Παναθηναϊκού και του Εργοτέλη. Πρώτον ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που σήκωσε το γάντι ,που του πέταξε ο Κόκκαλης ,ευτυχώς όμως δεν το επέστρεψε και από την άλλη η Κρητική ομάδα. Έχουν δείξει πολλές φορές εκεί στον Εργοτέλη ότι είναι παλικάρια, αλλά το τελευταίο μπορώ να πω ότι με ξάφνιασε ακόμα. και εμένα. «Η ΠΑΕ Εργοτέλης εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τη διαιτησία του Θεόφιλου Φωτιάδη μία από τις καλύτερες φετινές». Στην αρχή αναρωτιόμουν αν ήταν τυπογραφικό λάθος , να θυμίσω ότι ο Εργοτέλης έχασε σ’ αυτό το ματς και μάλιστα εντός έδρας. Μετά σκέφτηκα ότι ίσως να είναι ειρωνικού χαρακτήρα πέρα ως πέρα. Και παλι όχι , όσο και να μην μπορούμε να το χωρέσουμε στο φτωχό μας μυαλό αυτή η ανακοίνωση γράφτηκε για να πει ακριβώς αυτό που λέει. Γιατί ομάδες σαν τον Εργοτέλη που βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας και την βγάζει δεν την βγάζει την χρονιά ,δεν έχουν το κόμπλεξ με έτοιμες ανακοινώσεις στο συρτάρι, που μόλις κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα τις στέλνουμε με φαξ σε όλα τα μέσα… Οι Κρητικοί έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι κάθε παιχνίδι το χαίρονται περισσότερο από το άλλο, με λύρα, τραγούδι και συνθήματα αλληλεγγύης , η ομάδα του Εργοτέλη μας έδειξε τον δρόμο και μας απέδειξε ότι έχει αυτό που χρειαζόμαστε επειγόντως στο ελληνικό ποδόσφαιρο… εξάγει πολιτισμό!

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: