Γιατί άλλο ο Chef και άλλο ο βοηθός...

Η αλήθεια είναι, ότι άλλο ο Σεφ και άλλο ο βοηθός του. Στην πραγματικότητα ο βοηθός Σεφ όσο καλή δουλειά και να κάνει δεν πάει πρακτικά να είναι το παιδί που θα κόβει τα κρεμμύδια, για να μην παίρνουν τα ζουμιά τον «μεγάλο». Όσο μάγκας και να είσαι gourmet συνταγή δεν θα βγάλεις ποτέ, γιατί πολύ απλά αυτή είναι η δουλειά του Σεφ και εσύ δεν είσαι. Αν μπορούσες να το κανείς άλλωστε, τότε μάλλον θα γινόσουν σεφ αλλά μέχρι τότε περιορίσου σε δεύτερο ρόλο. Κάπως έτσι είναι δυστυχώς, για κάποιους, τα πράγματα και στο ποδόσφαιρο.

Ο Χενκ Τεν Κάτε μπορεί να έχει πάει στην καριέρα του σε τελικό Τσάμπιονς Λίγκ, να έχει δουλέψει σε μεγάλους συλλόγους αλλά, ως βοηθός και έχω την εντύπωση ότι ακόμα τέτοιος παραμένει. Ένα κλασσικό λάθος που κάνουμε στην Ελλάδα είναι ότι συγχέουμε τον ρόλο ενός βοηθού. Η θέση είναι Βοηθός προπονητής και όχι βοηθός προπονητή. Έχει πολύ μεγάλη σημασία μιας και δεν πρόκειται για το τσιράκι του έκαστου προπονητή, που του κρατάει τα χαρτιά με τις σημειώσεις, αλλά για ένα τεχνοκράτη με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και training plan στο σχήμα μιας ομάδας. Ο Ολλανδός έχω την εντύπωση ότι σε αυτό το κομμάτι είναι άριστος. Είναι όμως τελείως διαφορετικό να στήσεις μια ομάδα και να την κοουτσάρεις… εκεί πρέπει να είσαι ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ και έχω την εντύπωση ότι ο Χεν τεν Κατε δεν είναι!

Ανάθεμα και αν κατάλαβα τι είχε στο μυαλό του από την ώρα που είδα την ενδεκάδα, όχι μέσα στο χόρτο αλλά στο χαρτί. Βάζει τον Σίλβα, που έχει τραβήξει κουπί σε μια γεμάτη χρόνια με τον ΠΑΟ και μέχρι πριν ένα μηνά έπαιζε στο confederation με την Βραζιλία, αφήνοντας έξω τον Κατσουράνη που θα του έδινε ποιότητα και ανάσες στο παιχνίδι. Το ότι τον χρησιμοποίησε τελικά στο 85’ είναι ένα ακόμα δείγμα ότι τα είχε χαμένα στον πάγκο…

Η επιλογή του αμυντικού δίδυμου Βύντρα – Καντέ στο πρώτο επίσημο της ομάδας ίσως μείνει στην ιστορία. Δεν πιστεύω ότι ο Καντέ είναι κακός παίκτης, θέλω να του δώσω χρόνο ακόμα, αλλά να τον βάζεις δίπλα στον Βύντρα πρώτο ματς… το εκθέτεις το παλληκάρι!

Έπειτα, με πια λογική έχεις από την μια μεριά τον Γκάμπριελ (που στην τελική για όσους το έχουν ξεχάσει για μπακ τον είχες φέρει στην ομάδα), αφήνοντας έξω τον Λέτο που τον πήρες για να σου κάνει παιχνίδι από τα αριστερά.

Δεν θέλω να μπω σε άλλες λεπτομέρειες και να γίνομαι κουραστικός , αλλά τόσο άνευρη ομάδα , με παίκτες να κουτουλάνε μεταξύ τους, με αστεία αμυντική λειτουργία, με μηδενική φαντασία και τον Σισσέ μπροστά να παλεύει με πέντε δεν νομίζω να έχω ξαναδεί. Ελπίζω να είναι σημάδια κόπωσης από την προετοιμασία και να καταφέρουν να διορθωθούν, αν και δεν το βλέπω… όσο είναι κάποιος βοηθός στο πόστο που θα έπρεπε να έχει καπετάνιο!

Άλλωστε το λέει και ο ορισμός επαγγελματικών δικαιωμάτων:
Βοηθός Αρχιμάγειρα:
• Αναπληρώνει τον αρχιμάγειρα κατά την απουσία του


Μήπως η απουσία σε αυτή την ομάδα παρατράβηξε…;

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: