Θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες Τζαμαϊκανοί αθλητές;

Mε τον συμπατριώτη του Asafa Powell, σκοπεύει να συναντηθεί σήμερα ο γνωστός σπρίντερ Usain Bolt στην κούρσα των 100μ. στο Aviva London Grand Prix meeting. Ωστόσο φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα και προέρχονται από την Τζαμάικα αναφέρουν πως ένα αριθμός από πρωτοκλασάτους αθλητές της χώρας έχουν βρεθεί θετικοί σε έλεγχο για απαγορευμένες ουσίες.

Πέντε Τζαμαϊκανοί σπρίντερ αναφέρεται ότι είναι αυτοί που έχουν βρεθεί θετικοί στον έλεγχο. Η πρώτη αναφορά έγινε από το Ράδιο Τζαμάικα, όπου τόνιζε ότι τουλάχιστον δυο από τους κορυφαίους σπρίντερ της χώρας έχουν βρεθεί θετικοί στην ιδία απαγορευμένη ουσία.
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι αθλητές βρεθήκαν θετικοί ύστερα από σχετικό έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε τοπικό meeting όπου θα γινόταν και η επιλογή της Τζαμάικας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου τον Αύγουστο.

Η υπηρεσία πληροφόρησης της αθλητικής ομοσπονδίας της Καραϊβικής, Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (NACAC) TrackAlerts.com , δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ στο όποιο αναφέρει ότι στο γκρουπ των πέντε αθλητών , οι οποίοι όλοι έχουν πάρει την πρόκριση για το Βερολίνο, υπάρχουν τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της JADCO (Jamaica Anti Doping Commission) Dr. Patrece Charles-Freeman , δεν θέλησε να επιβεβαιώσει τις φήμες, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής της χώρας για το θέμα.



Υ.Γ. όπως και να έχει δεν περίμενα ότι μπορεί να είχα τόσο γρήγορη επαλήθευση σε αυτά που έγραφα εδώ πριν καμία εβδομάδα.

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: