Kindle 2.0 το νέο gadget των eBookers

Το απόλυτο gadget των βιβλιοφάγων είναι πλέον εδώ και το όνομα του Kindle 2. Το ξέρω πως είμαστε πολύ λίγοι, αυτοί που στην Ελλάδα διαβάζουμε βιβλία στις αρχικές τους εκδόσεις (δηλαδή στη Αγγλική πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και ακόμα λιγότεροι αυτοί που προτιμούμε την έκδοση σε e-book. Ίσως μάλιστα κάποιοι από εσάς να έρχεστε σε πρώτοι επαφή με τον όρο αυτό και να μην το είχατε συναντήσει ξανά μέχρι σήμερα.

Τα eBooks είναι λοιπόν η ηλεκτρονική έκδοση ενός βιβλίου στην ιδία ακριβώς μορφή με το τυπωμένο αντίτυπο που βρίσκει κανείς σε κάποιο βιβλιοπωλείο, αλλά με την μεγάλη διαφορά πως γλιτώνεις ένα βασικό στοιχείο και αυτό είναι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας χαρτιού. Η διαφορά αυτή απεικονίζεται όπως είναι λογικό και στην τιμή ενός eBook, που στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει τιμή περίπου το 1/3 της αντίστοιχης έντυπης έκδοσης.

Η αλήθεια είναι πως και εγώ στην αρχή πειραματίστηκα αρκετά με τα eBooks. Δεν σας κρύβω πως δοκίμασα να τα εκτυπώσω κιόλας , αλλά στην συνέχεια αντιλήφτηκα πως δεν αξίζει την διαδικασία μιας και ουσιαστικά δεν γλυτώνεις κάτι , άσε που έψαχνα δεξιά και αριστερά τις σελίδες μετά! Η αλήθεια επίσης είναι πως τον πρώτο καιρό όταν έλεγα σε κάποιον πως διαβάζω ένα eBook, με κοιτούσε λες και είχε δει εξωγήινο που μόλις κατέβηκε από το διάστημα. Σε κάποιους ακουγόταν τελείως παράλογο να κάθεσαι και να διαβάζεις ένα βιβλίο μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή. Aσε που όσοι έχουν απομείνει πλέον να διαβάζουν (το πόσοι είναι αυτοί είναι μεγάλη κουβέντα και δεν είναι της παρούσης) έχουν τις συνήθειες τους και δύσκολα τις αλλάζουν. Το κρεβάτι , η παραλία ακόμα και η τουαλέτα αποτελούν χώρο στον όποιο κάποιος συνηθίζει να διαβάζει και η αλήθεια είναι πως αν δεν έχεις ένα laptop στην κατοχή σου, οι παραπάνω συνήθειες μάλλον μοιάζουν απαγορευτικές για ένα eBook.

Εδώ όμως έρχεται η Amazon για να ταράξει τα νερά με την κυκλοφορία του νέου Kindle 2. To νέο αυτό gadget της εταιρίας είναι ουσιαστικά μια κινητή βιβλιοθήκη σε μέγεθος περίπου μιας κόλλας Α4 και πάχος όσο ένα μολύβι. Μέσα στο Kindle 2 μπορεί κάποιος να έχει όλα τα eBook διαθέτει στην συλλογή του (μέχρι και 1500 παρακαλώ), αλλά και να αγοράσει απευθείας μιας και η συσκευή συνδέεται αυτόματα στο internet μέσω wifi και GPRS. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μεγάλη οθόνη που μπορεί κανείς να διαβάζει το αγαπημένο του eBook όπου και αν βρίσκεται καθώς είναι πολύ μικρή και ελαφριά ταυτόχρονα. Επίσης σου δίνεται η ευκαιρία να κατεβάσεις εκδόσεις αρκετών εφημερίδων όπως η New York Times αλλά και περιοδικών.

Το προϊόν βγαίνει επίσημα στην κυκλοφορία αύριο 10 Φεβρουαρίου και επειδή ξέρω πως οι Έλληνες είναι γενικά gadgetακηδες θέλω να ελπίζω σε μια άνθιση της αγοράς των eBook στην Ελλάδα και που ξέρετε ίσως να βγουν και ακόμα περισσότεροι ελληνικοί τίτλοι σε eBook versions στην συνέχεια.

Ρίξτε μια ματιά και στο βίντεο

Για όσους θέλουν να μπουν στην διαδικασία της παραγγελίας αλλά και να δουν διαθέσιμους τίτλους , εκδόσεις περιοδικών και εφημερίδων το LINK

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: