Βρυξέλλες :επιστροφή και τελικές εντυπώσεις.

Όπως όλα τα ωραία έτσι και το ταξίδι στις Βρυξέλλες έφτασε στο τέλος. Μετά από μια γεμάτη εβδομάδα στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θεωρώ ότι τελικά οι Βρυξέλλες δεν είναι και τόσο άσχημες όσο δείχνουν στην πρώτη ματιά. Μπορεί αυτό το Πάσχα για μένα να ήταν λίγο διαφορετικό και πέρα των καθιερωμένων, αρνί να μην έφαγα (τουλάχιστον με τον συμβατικό τρόπο) αλλά σίγουρα το ταξίδι η διαμονή και η τρελή παρέα των Βρυξελλών θα μου μείνει αξέχαστη.

Η ζωή στις Βρυξέλλες μοιάζει φαινομενικά άχρωμη αν και όταν ανακαλύψεις μερικές γωνιές μπορεί να γίνει ποιο ενδιαφέρουσα. Αρκεί να βρεις μια καλή Irish pub από τις αρκετές που υπάρχουν γύρω από την Κομισιόν ,να χωθείς μέσα και να πλακωθείς στις μπύρες . Άλλωστε είναι από τα λίγα μέρη που μπορείς να πιεις το ποτό σου , να καπνίσεις ελεύθερα, κάνοντας ενδιαφέρουσες κουβεντούλες (thanks to Ελίζα).

Όσο αφορά την οικοδέσποινα μας στις Βρυξέλλες , ήταν άπλα άψογη κατάφερε μάλιστα να φιλοξενήσει 9 άτομα σε ένα δυάρι μέσα σε λιγότερο από 6 μέρες. Το χρέος μου το πλήρωσα με ένα καλό εορταστικό τραπέζι. Το να καταφέρεις βέβαια να βρεις κρέας αποδείχτηκε λιγάκι περίπλοκο , μιας και πήγαμε να αγοράσουμε χοίρινο από Μαροκινό μουσουλμάνο κρεοπώλη, τα γέλια που κάναμε με το Σοφάκι όταν ανακαλύψαμε την γκάφα ήταν ατελείωτα.

Είχε προηγηθεί βέβαια η Ανάσταση σε ένα σπίτι το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε εκκλησία στις Βρυξέλλες και είναι από τους ποιο παλιούς ορθόδοξους ναούς της πόλης. Μου έκανε τεράστια εντύπωση όταν φτάσαμε, ότι έξω από την εκκλησία υπήρχαν τόσοι πολλοί Έλληνες που η αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Alex χάρη στον οποίο έμεινα για πρώτη φορά στην ζωή μου σε ολόκληρη την Αναστάσιμη λειτουργία.

Αυτά ,νομίζω πως το ταξίδι στις Βρυξέλλες είναι ένα ακόμα από αυτά που δύσκολα θα ξεχάσω για τις ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί με το dream team, το οποίο παρακαλώ να αρχίσει να οργανώνει ήδη που θα γίνει το επόμενο reunion.

1 σχόλιο:

  1. E μα αυτό έχει σημασία!! Άσε που λίγοι έφαγαν αρνί σουβλιστό φέτος!!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή