Κοκτέιλ Pina Anabolicata

Διάβαζα πριν από μερικές ημέρες μια αγγελία ότι ζητείται μπάρμαν στα Χανιά με ειδίκευση στα κοκτέιλ. Που να μου πήγαινε άραγε το μυαλό ότι η θέση ήταν γάντι για πολλούς από την ομοσπονδία της άρσης βαρών. Έχω ακούσει τόσα τις τελευταίες ημέρες τα οποία είναι αλήθεια και αλλά τόσα που είναι άπλα λόγια του αέρα , τα οποία οι τηλεδικαστές των παραθύρων αφήνουν να ακούγονται χωρίς βάση, διότι οι καλεσμένοι τους είναι άπλα άσχετοι με το θέμα τις περισσότερες φορές.

Και πώς να μην είναι άλλωστε ,όταν αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις κρατάνε καλά το στόμα τους κλειστό. Προσπάθησα τις τελευταίες ημέρες και ο ίδιος να έρθω σε επικοινωνία με την ομοσπονδία και ανθρώπους μέσα από αυτήν, οι οποίοι κατέχουν θέσεις «κλειδιά» και αρνήθηκαν ευγενικά να σχολιάσουν την κατάσταση υποστηρίζοντας πως δεν έχουν τα στοιχεία στα χέρια τους.

Εκτιμώ το να θέλει ο άλλος να είναι καλυμμένος από παντού , αλλά πλέον με τα δεδομένα που πρόεκυψαν από σήμερα παρατηρούμε ότι οι κινήσεις που κάνουν είναι καθαρά κινήσεις πανικού. Εδώ δεν περίμεναν το δείγμα και έσπευσαν να εμφανίσουν το χαρτί από την Κίνα , που δηλώνει σφάλμα στην αποστολή της παραγγελίας. Ο πανικός τους δηλαδή ήταν τόσο μεγάλος που έτρεξαν να δηλώσουν ένοχοι πριν καν την ανακοίνωση για το δεύτερο δείγμα και την επίσημη ενοχή τους .

Η ανακοίνωση των κινέζων αναφέρει ότι από λάθος εστάλει σκεύασμα με απαγορευμένες ουσίες. Μα καλά μας περνάτε για ηλίθιους; Είναι δυνατόν να χορηγείται σκεύασμα στους αθλητές και να μην ελέγχεται από τους γιατρούς και τον φαρμακοποιό της ομοσπονδίας ; Μετά θέλετε να πάρουμε στα σοβαρά την συγκεκριμένη ομοσπονδία; Επίσης στον ισχυρισμό που καταθέτουν κάποιοι , πως ήταν δυνατόν να έπαιρναν σε ολυμπιακή χρονιά αναβολικά ενώ ήξεραν ότι στους αγώνες θα ελέγχουν , υπάρχει απάντηση είναι μια και απλή. Έχοντας παρακολουθήσει ένα σεμινάριο για τα αναβολικά με σπουδαίους ομιλητές έμαθα 2-3 βασικά πράγματα.

1ον οι κύκλοι των αναβολικών είναι 2 το πολύ τρεις μέσα στην διάρκεια της χρονιάς και όχι σε όλη την διάρκεια των προπονήσεων. Κάτι που σημαίνει πως φροντίζεις αυτοί οι κύκλοι να μην είναι κοντά σε περιόδους αγώνων.

2ον Τα περισσότερα αναβολικά δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα (όγκο , μυϊκή μάζα , εκρηκτικότητα κ.α.) σε συνδυασμό με προπόνηση, μέσα σε διάστημα από μια εβδομάδα εως ένα μήνα. Το θέμα είναι ότι είναι ανιχνεύσιμα για διάστημα από 12 ώρες εως 3-4 μέρες ,στις περισσότερες των περιπτώσεων, από την στιγμή που θα γίνει η λήψη τους από τον αθλητή. Τώρα ίσως καταλαβαίνεται γιατί είναι σημαντικό το where about για την WADA , όπως και γιατί εξαφανίζονται οι αθλητές για κάποια διαστήματα όπως οι αμερικανοί αθλητές για λόγους «ασφαλείας» στην Σούδα πριν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Είναι πλέον εμφανές πως η ελληνική αποστολή πιάστηκε εξ απήνης , καθώς δεν περίμενε έλεγχο στην συγκεκριμένη περίοδο , υπολογίζοντας πως οι ουσίες θα χουν αποβληθεί μέχρι τους αγώνες τα κέρδη όμως θα έχουν παραμείνει. Το γεγονός από την άλλη ότι 11 στα 13 δείγματα ήταν θετικά δεν σημαίνει πως οι άλλοι ήταν καθαροί , άπλα δεν τους βρήκαν για να τους εξετάσουν. Επίσης η μεγάλη μου απορία είναι ,πως γίνεται συνεχώς η WADA να μας βρίσκει θετικούς και πότε να μην έχω ακούσει κρούσμα το οποίο έχει βρει η ελληνική ΕΣΚΑΝ; Τυχαίο φαντάζομαι και αυτό… Ποιός είπε κάτι για συγκάλυψη…

Αυτά είναι βέβαια, όταν έχεις εισαγόμενο αθλητισμό εκ του ανατολικού μπλοκ έχεις και τις ανάλογες συνέπειες. Οι Ελληνοποιήσεις με τα διαβατήρια των 400 ευρώ , οι ντόπες , οι μίζες , οι εκλογικές νίκες και όλα αυτά με κόστος την υγεία των αθλητών που είναι τα πραγματικά θύματα όλου αυτού του σκηνικού . Αλήθεια τον λογαριασμό θα τον στείλουν σε αυτόν που πρέπει ή θα μείνει και αυτό στην λήθη…

Υ.Γ. Ελπίζω να μιλήσει ο άνθρωπος που περιμένω… δεν νομίζετε πως ήρθε η ώρα;

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: