Για αποκλειστικά ηλίθιους Έλληνες η σελίδα του Δήμου Αθηναίων

Ώρες , ώρες πραγματικά νοιώθω ηλίθιος. Ή καλύτερα νοιώθω ότι κάποιοι άλλοι περνάνε εμένα και αρκετούς από εσάς, εύκολα για ηλίθιους. Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί ένα θέμα στο διαδίκτυο, σχετικά με την ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων και το κόστος της , που βάση προκήρυξης ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι αντιδράσεις είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν πρόκειται στην τελική για κάποια ιστοσελίδα τρομακτικών απαιτήσεων από άποψη δουλειάς και περιεχομένου και μάλιστα είναι στημένη πάνω σε drupal που είναι μια δωρεάν πλατφόρμα. Να πω την αλήθεια είχα δει το θέμα αλλά είπα να μην ασχοληθώ μιας και δεν είμαι και ο πλέον ειδικός στις κατασκευές ιστοσελίδων οπότε μάλλον δεν μπορούσα να χω και την καλύτερη γνώμη.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι χτες, γιατί είπαμε ώρες ώρες θες να αγιάσεις και δεν σε αφήνουν. Βλέπετε βάση του ντόρου που έχει ξεσπάσει ο Δήμος Αθηναίων αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στο δικτυακό του τόπο. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την ανακοίνωση το συγκεκριμένο κόστος αφορούσε μεν την σελίδα του Δήμου Αθηναίων, αλλά για την περίοδο που ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ήταν στημένη πάνω σε επαγγελματική πλατφόρμα. Έπειτα ,όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση , επειδή η σελίδα κρίθηκε επιτυχημένη αποφασίστηκε να συνεχιστεί η λειτουργία της και έτσι αυτήν την φορά αποφάσισε να δώσει στην Δημοτική Επιχείρηση Μηχανογράφησης (ΔΑΕΜ) την Μελέτη, Αναπροσαρμογή και Ανανέωση του Περιεχομένου της Δικτυακής Πύλης του Δήμου Αθηναίων, με προϋπολογισμό 45.000€ πλέον Φ.Π.Α..

Δηλαδή αυτό που μας λέει ό Δήμος Αθηναίων είναι το εξής. Το ένα εκατομμύριο ευρώ όντως το δώσαμε , αλλά αυτό ήταν πριν και κράτησε μόλις για δυο χρονιά. Τα πήρε η εταιρία που το κατασκεύασε και το συντηρούσε και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Σήμερα το έργο αυτό το έχει αναλάβει η ΔΑΕΜ και μου κοστίζει 45.000. Συγγνώμη αλλά οι υπάλληλοι της ΔΑΕΜ , δεν είναι υπάλληλοι και του Δήμου με μόνιμο μισθό; Σαφώς θα μου απαντήσετε. Τότε για ποιο λόγο πληρώνουν 45.000 για μια σελίδα που είναι στημένη σε open source code της Drupal , άρα είναι τζάμπα; Για την συντήρηση; Μα οι υπάλληλοι του Δήμου δεν έχουν να κάνουν αυτή ακριβώς την δουλειά και έχουν από πριν μόνιμο μισθό για να είναι σε αυτήν την θέση; Εκτός αν η καταχώριση και φιλοξενία domain έχει φτάσει σε τέτοια νούμερα στις μέρες μας ,γιατί πριν λίγο καιρό που το χα κοιτάξει δεν ξεπερνούσε τα 500 ευρώ!

Το άλλο μου ερώτημα είναι για ποιον λόγο δεν κρατήθηκε η σελίδα στην προηγούμενη μορφή της. Από την στιγμή που είχε μοσχοπληρωθεί η επαγγελματική πλατφόρμα, γιατί δεν την διατηρήσαμε και μετά τους Ολυμπιακούς; Σιγά μην μας στοίχιζε περισσότερο από 45.000 ευρώ! Δεν αξίζει δηλαδή ακόμα και σήμερα να μπει κάποιος στην σελίδα του δήμου και να δει χρηστικές πληροφορίες για δρομολόγια, εκδηλώσεις κτλ. , όπως υπήρχαν μαζί με πολλά καλούδια στην παλιά σελίδα; Επίσης εντύπωση προκαλεί η διεύθυνση της σελίδας που είναι www.cityofathens.gr . Μου κάνει πραγματικά εντύπωση , γιατί δεν το έβαλαν www.politisathinas.gr ; Μα είσαι χαζός θα μου απαντήσετε , στην εποχή της παγκοσμιοποίησης έχει περάσει το internet. Πως θα μπει ο ξένος με τέτοιο όνομα στο portal του δήμου; Μα καλά πόσο χαζός μπορεί να είμαι και εγώ όμως είδατε! Αρκεί όμως να βάλω μια ανακοίνωση προς όλους τους ξένους επισκέπτες – τουρίστες που μπορεί να αναζητήσουν πληροφορίες στο cityofathens.

«Αγαπητέ ξένε επισκέπτη καλώς ήρθες στην χώρα μας, καλώς ήρθες στον δικτυακό χώρο του Δήμου Αθηναίων. Τι; Πως; Δεν γνωρίζεις ελληνικά; Ντροπή σου , τράβα να μάθεις , εδώ δεν διαθέτουμε αγγλική έκδοση , άλλωστε ο χώρος αυτός είναι προορισμένος να δείχνει το έργο του «φανταστικού» κυρίου Δημάρχου , όχι να σου δίνουμε και πληροφορίες στα αγγλικά , άλλωστε εσύ δεν ψηφίζεις…»

1 σχόλιο:

  1. Η νεα ανακοινωση που εβγαλαν ειναι ακομη πιο προκλητικη...Δεν εχω τι να προσθεσω...Με καλυψες σε ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή