Δύο ψυχές ,ένα canadair ... και ένα μακρύ ταξίδι

Είναι οι ψυχές του Δημήτρη Στοϊλίδη και του Γιάννη Χατζούδη, που ταξιδεύουν για να βρουν εκεί ψηλά τους άλλους συναδέλφους τους, που έχασαν και αυτοί τόσο άδικα την ζωή τους. Συγχωρήστε με για την συγκίνηση και το αν θα βαρύνω πολύ την συγκεκριμένη δημοσίευση, αλλά όταν γνωρίζεις ότι χάθηκε ένας άνθρωπος με τον οποίο έχεις καθίσει και έχεις πιει παρέα μερικά ποτήρια κρασί , τότε αυτό σε κάνει να πονάς παραπάνω… δεν βρίσκω πολλά λόγια να πω, παρά θα δανειστώ μερικούς στοίχους του Σικελιανού...


Ω καλοί μου, είπατ' ετσι:
"Η θα κάμουμε κάτι μεγάλο, ή δε θα γυρίσουμε πίσω!"
Και κάματε κάτι, απ' αυτό που νειρόσαστε
πιότερο ακόμα μεγάλο!
Δε σταθήκατε διόλου μεσόστρατα,
απ' την ώρα που μπήκατε μέσα
στους ογρούς, βαθιούς δρόμους,
δε γυρέψατε ανάπαψη,
κι ούτε στοχαστήκατε αν πρέπει να γυρίσετε πίσω,
μα πηγαίνοντας πάντα μπροστά, γι αυτό που νειρόσαστε,
τ' άξιο, το αγνό το μεγάλο,
λησμονήσατε ακόμα και τον ίδιο εαυτό Σας,
αντίκρυ στο μεγάλο σκοπό Σας,
τώρα πια που 'γινε ένα με τις ρίζες του πελάου,
με τις ρίζες των αιώνιων στοιχείων,
με τις ρίζες βαθιά της Ελλάδας
με τις ρίζες κρυφές της ψυχής μας!

Άγγελος Σικελιανός


Στην συνέχεια έχω ένα φωτογραφικό λεύκωμα για τα Bombardier (πρώην Canadair) και ένα βίντεο το οποίο μάλιστα έχει φτιάξει το ένα από τα δυο αδικοχαμένα παλικάρια που πάνε να συναντήσουν τους :

Ζιώγας Μιχαήλ, Επισμηναγός 26.5.1977 Ίσθμια Κορινθίας
Γεωργίου Νικόλαος Ανθυποσμηναγός 26.5.1977 Ίσθμια Κορινθίας
Λιάσκος Χαράλαμπος, Ανθυποσμηναγός 26.5.1977 Ίσθμια Κορινθίας
Σκαμαγκούλης Χαράλαμπος, Σμήναρχος 10.3.1984 Ελευσίνα
Επιτροπάκης Ιωάννης, Σμηναγός 10.3.1984 Ελευσίνα
Στυλιανός Κελετσέκης, Σμηναγός 22.8.1993 Ανω Ροδινή Αχαϊας
Κων/νος Παλαμιώτης, Ανθυποσμηναγός 22.8.1993 Ανω Ροδινή Αχαϊας
Ιωάννης Μυλωνάς, Επισμηναγός 15.7.2000 Πήλιο
Ιωάννης Καρασάββας, Ανθυποσμηναγός 15.7.2000 Πήλιο




10 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

"Καυτή" ομπρέλα των 7,5 € !!!

Κυριακή μεσημέρι! Ο νέος καύσωνας έχει γίνει κάτι περισσότερο από ορατός, (αν και μεταξύ μας, με τόσες φωτιές και τέτοια αλλαγή κλίματος πρέπει σιγά σιγά να το συνηθίζουμε) και όλος οι κόσμος θέλει να φτάσει απεγνωσμένα σε κάποια παραλία.
Το θέμα είναι, άντε καλά να πας στην παραλία, πως θα φύγεις μετά; Γιατί και μονό που θα πεις να ξεδιπλώσεις το κορμί σου… θα πρέπει να τα σκάσεις.

Όπως λοιπόν παρατηρήσατε ίσως στην διπλανή φωτογραφία (δυστυχώς είναι μικρό μέγεθος ,την έχω δανειστεί από δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας) η συγκεκριμένη απόδειξη είναι από κάποιον από τους πολλούς απατεώνες που υπάρχουν στις παραλίες και κοστολογούν την ομπρέλα μαζί με δυο ξαπλώστρες στα 7,5!!!

Έτσι λοιπόν, με το καλημέρα έφυγαν τα ευρώπουλα και μην φανταστείτε ότι αυτό το κοστολόγιο είναι για καμιά παραλία στυλ Ψαρού στην Μύκονο, με τους σερβιτόρους να σου αλλάζουν κάθε δυο λεπτά τον πάγο από την σαμπανιέρα μην τυχών και σου ζεσταθεί η Κορόνα! Μια απλή παραλία της σειράς είναι ,λαϊκή ,με απίστευτη ωστόσο θάλασσα.

Τα στοιχειά του ιδιοκτήτη για ευνόητους λόγους όπως καταλαβαίνεται έχουν αφαιρεθεί ,αλλά για προσέξτε καλύτερα γιατί εγώ δεν βλέπω πουθενά διάτρηση στην συγκεκριμένη απόδειξη , ανάθεμα δηλαδή και αν το μπλοκάκι αυτό το έχει θεωρήσει η εφορία. Από εκεί και πέρα ,θα μας πει κανένας πόσοι είναι οι επιχειρηματίες που δίνουν αποδείξεις; Από εσάς λοιπόν που διαβάζεται αυτό το άρθρο ,πόσες φορές σας έτυχε να σας δώσουν ή να ζητήσετε από μόνοι σας απόδειξη σε μια παραλία; Φαντάζομαι ελάχιστες ή καμία και λογικό μου φαίνεται , αρκεί μονό να σκεφτώ πόσες μέρες λόξιγκα θα είχε η συγκεκριμένη αναγνώστρια που τόλμησε να ζητήσει το αυτονόητο , δηλαδή την απόδειξη για τα χρήματα που έδωσε, και για πόσες τυχόν μέρες μετά θα το συζητούσε ακόμα ο «ομπρελάς».

Τώρα το αν αυτοί οι «επιχειρηματίες» καταβάλουν κάποιο μερίδιο στους κατά τόπους δήμους ,εμένα αφήστε με να αμφιβάλω σε μεγάλο βαθμό. Γιατί είμαι σίγουρος πως την διετία 2004-05 λόγω των γραφειοκρατικών προβλημάτων που κράτησαν επί 20 και πλέον μήνες , σε ότι αφορά την παραχώρηση των παραλιών στους δήμους, κανένας από αυτούς δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τι να περιμένεις περισσότερο από ένα κράτος που αφήνει όλα να “αυτορρυθμιστούν” από την “ελεύθερη” αγορά;

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Intralot : Δεν της έκατσε η Ελλάδα ...χτύπησε την Κορέα.

Βέβαια ,ο τίτλος ίσως να μην είναι σωστός, ίσως θα έπρεπε να τροποποιηθεί ως : « δεν της έκατσε προσωρινά…» , γιατί μεταξύ μας όλοι ξέρουμε πως ο διαγωνισμός της Ελλάδας με τον ΟΠΑΠ εκεί θα καταλήξει. Έτσι λοιπόν η Ιντραλότ ανακηρύχθηκε λέει ,μέσω της κοινοπραξίας με την επωνυμία Nanum Lotto, στην οποία συμμετέχει και η Intralot, νικήτρια στο διεθνή διαγωνισμό για την αποκλειστική άδεια λειτουργίας και διαχείρισης των παιχνιδιών Λόττο της Νότιας Κορέας, τα οποία πραγματοποιούν τζίρο περίπου $2.5 δις ετησίως.
Ποιος ήρθε ; Έλα μου πάλι γιατί κάπου σε χάνω !!! Πάμε σιγά σιγά μπας και βγάλουμε άκρη. Καταρχήν όσοι νομίζεται ότι οι Κορεάτες είναι τίποτα φτωχομπινέδες , πλανάσθε πλάνην οικτρά. Η Νότια Κορέα έχει πληθυσμό 50 εκατ., ένα υγιές κατά κεφαλή ΑΕΠ (περίπου $25.000), έχει σημαντική αύξηση του ΑΕΠ κατά 5% και χαμηλή ανεργία της τάξης του 3,3%. Επειδή λοιπόν κάθε εύρωστη κοινωνία που θέλει να σέβεται τον εαυτό της τζογάρει έτσι και οι Κορεάτες θέλησαν να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό των τερματικών του LOTTO.

Δυόμιση δις είπαμε είναι αυτά δεν τα αφήνεις να πάνε χαμένα. Το διαγωνισμό τον κέρδισε λοιπόν η κοινοπραξία, που με μικρό ποσοστό είναι μέσα η Intralot. Η κοινοπραξία Nanum Lotto, στην οποία η INTRALOT κατέχει ποσοστό μειοψηφίας αποτελείται από τις διεθνείς εταιρείες Eugene Group, LG CNS, NH Bank, KTeMS, Angel Lotto και Samseong. Το θέμα είναι όμως ότι η INTRALOT θα είναι ο κύριος προμηθευτής της απαραίτητης τεχνολογικής υποδομής ,η οποία περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση του κεντρικού συστήματος διαχείρισης παιχνιδιών LOTOS καθώς και 9.000 τερματικών τύπου CORONIS HEE & microLOT και των περιφερειακών τους, καθώς επίσης θα παρέχει και υπηρεσίες στην Κοινοπραξία.

Επέλεξαν δηλαδή μια κοινοπραξία οι Ασιάτες , από την οποία το μερίδιο της Intralot είναι να καταθέσει 9.000 τερματικά, όταν σε όλη της την ιστορία έχει εγκαταστήσει μόλις 43.000 από τα οποία τα τελευταία 6.000 πολύ πρόσφατα στην χώρα μας ακόμα 12.000 κομμάτια παλαιότερα , ενώ το υπόλοιπο μερίδιο είναι μοιρασμένο σε χώρες όπως Τουρκία ,Ρουμανία και Κύπρος. Επίσης εδώ κάνουμε λόγω για μια εταιρία που οι διεθνείς οίκοι πιστοληπτικής ικανότητας δεν την βαθμολογούν καν, κάτι που σημαίνει πως τα εχέγγυα της δεν είναι και τα καλύτερα…

Μάλιστα ακόμα και το λογισμικό της εν λόγω εταιρίας είναι αμφιβόλου ποιότητας ,καθώς δεν ξεχνάμε ότι πριν από ενάμιση περίπου χρόνο ,η Λιάνα Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιο Καραμάριο μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο στοίχημα. Σύμφωνα με την καταγγελία της βουλευτού του ΚΚΕ, τα άτομα αυτά είχαν βρει έναν τρόπο για να μπαίνουν στο λογισμικό μετά τη λήξη των αγώνων και να παίζουν εκ των υστέρων τα κερδοφόρα δελτία. Στον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με τη Λιάνα Κανέλλη, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι που ποδοσφαίρου και, μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7.

Τι να πω μετά από όλα αυτά νομίζω ότι οι Κορεάτες χτυπήσαν Τζάκ – Πότ , λέτε να το χτυπήσουμε και εμείς εκεί κοντά στις εκλογές; Κι αν σου κάτσει…;


2 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Στον αέρα 232 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΠΑΠ

Το θέμα του διαγωνισμού του ΟΠΑΠ το είχα θίξει και σε προηγούμενο post , οπότε όσοι δεν το γνωρίζεται περάστε μια βόλτα από εκεί να ενημερωθείτε. Πάμε όμως τώρα να δούμε τις τελευταίες εξελίξεις πάνω σε αυτήν την τραγελαφική ιστορία, μίζας , κουμπαριάς και πλήρη καραγκιοζισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού το Δ.Σ. του ΟΠΑΠ αποφάσισε ,τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του μεγάλου διαγωνισμού για την τεχνολογική αναβάθμιση του Οργανισμού στη συνεδρίασή του 9/7/07.Στην απόφασή του το Δ.Σ. έλαβε υπόψη τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας σχετικά με τη ματαίωση ή μη των αποτελεσμάτων του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού ”Προμήθεια, Εγκατάσταση και Συντήρηση Μηχανογραφικού Εξοπλισμού, Κέντρων και Τερματικών καθώς και Υποστηρικτικού Εξοπλισμού και Υπηρεσιών” και μετά την παραίτηση δύο ακόμη Μελών της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης στις 5/7/07, αποφάσισε τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού.

Οι άνθρωποι τελικά είναι «θεοί» που θα λέγε και ο αγαπητός Ψινάκης. Κατάφεραν να τρέχουν ένα διαγωνισμό επί 17 συναπτούς μήνες , ο οποίος μάλιστα σχεδιαζόταν τρία ολόκληρα χρόνια για να διασφαλιστεί η ακαιρεότητα του και το αδιάβλητο και τελικά τον τίναξαν στον αέρα. Μιλάμε δηλαδή για ένα τεράστιο φιάσκο, επιχειρησιακό για τον ΟΠΑΠ και επικοινωνιακό για την κυβέρνηση. Για να δούμε το μέγεθος της αποτυχίας , αρκεί να φανταστούμε ότι δεν κάνουμε λόγο για κάποιο διαγωνισμό της πλάκας αλλά για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό πληροφοριακού συστήματος, που τα τελευταία χρόνια εξελίσσετε στην Ευρώπη και τινάχτηκε στον αέρα, εν μέσω κυβερνητικών παρεμβάσεων, διαγωνισμού των «μνηστήρων» (G-Tech, Intralot και Scientific Games) και πειραματισμών της αρμόδιας Επιτροπής Αξιολόγησης των Προσφορών.

Εδώ βέβαια αξίζει να συζητήσουμε και τον ρόλο της επιτροπής η οποία φέρει βαριά ευθύνη για την κατάσταση αυτή. Η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελείτε από επτά μέλη, από τα οποία τα πέντε έχουν δηλώσει παραίτηση, από την αποκάλυψη του σκανδάλου και μέχρι σήμερα, από μια θέση η οποία αμείβεται με 75.000 ανά μέλος. Και αναρωτιέμαι για να φτύνουν έτσι στεγνά 75.000 ευρώ πόσα πήραν κάτω από το τραπέζι;

Το θέμα όμως εδώ είναι πολυδιάστατο και ίσως ακόμα ποιο σοβαρό. Με το να τιναχτεί ο διαγωνισμός στον αέρα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί καθαρού διαγωνισμού και περί της ποθούμενης (κάποτε) απεξάρτησης του ΟΠΑΠ από τον αποκλειστικό της προμηθευτή, την Intralot, αποτελούν κομμάτι επιστημονικής φαντασίας. Κοινώς θα δώσουν για άλλη μια φορά στο πιάτο την μερίδα στην Intralot του κ. Κόκκαλη , καθώς ο ΟΠΑΠ σχεδιάζει ήδη ον νέο εναγκαλισμό του με την Intralot, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με την εταιρεία για την αγορά πλέον των ήδη εγκατεστημένων τερματικών μηχανών (3.500) στα πρακτορεία αλλά και επιπλέον 2.500, με το κόστος να ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης ΟΠΑΠ και Intralot τον Νοέμβριο του 2006, και ενώ εξελίσσετε ο διαγωνισμός, υπέγραψαν σύμβαση ύψους 77,3 εκατ. ευρώ για το μεσοδιάστημα (6 μήνες) μέχρις ότου τελεσφορήσει ο διαγωνισμός και ο Οργανισμός δρομολογήσει με δικά του μέσα την πλήρη διαχείριση του στοιχήματος.

Κλείνοντας λοιπόν αναρωτιέμαι αν ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ο οποίος σε λίγες μέρες θα συμπλήρωνε 18μηνο οπότε και θα έληγαν οι εγγυητικές επιστολές των μνηστήρων , δεν αποτελεί υπόθεση μελέτης για απόλυτη διαφθορά το τι αποτελεί ; Μήπως ένα ακόμα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας;

2 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Η υποκρισία σε όλο τής το μεγαλείο

Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα...

Πραγματικά αυτή η εικόνα είναι όχι απλά εκνευριστική αλλά σκανδαλώδης. Ο νέος Δήμαρχος Ν. Κυδωνίας παραδίδει τα μετάλλια των νικητών στην κατηγορία των εφήβων στο πρώτο grand slam του πανελληνίου πρωταθλήματος junior ,beach volley που διεξήχθει το Σαββατοκύριακο στα Χανιά. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ξήλωσε όλους τούς φιλέδες του βόλεϊ από τις παραλίες του δήμου του, καταργώντας φασιστικά τον μαζικό αθλητισμό.
Σε έναν δήμο λοιπόν που το μεγαλύτερο μέρος του καλύπτεται από παραλίες ο κύριος Σταματάκης αποφάσισε να κάνει εκκαθάριση με το που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα. Ξήλωσε όλα τα beach bar σε μια προσπάθεια να καθαρίσει τις παραλίες μιας και από εκεί που οι περισσότεροι είχαν άδειες καντινών, είχαν φτιάξει κλαμπ και ακόμα χειρότερες εγκαταστάσεις σε μια πλήρη καταπάτηση των παραλιών, και σε αυτό είμαστε μαζί του. Δεν είναι δυνατόν όμως μέσα σε όλα να παίρνει η μπάλα και τον μαζικό αθλητισμό, οπού σε όλη την Ευρώπη γίνεται προσπάθεια να διαδοθεί, ο συγκεκριμένος κύριος φαίνεται πως έχει την λογική ότι αθλητισμός είναι μόνο ο πρωταθλητισμός και έτσι σε μια παραλία πολλών χιλιομέτρων που υπήρχαν περισσότερα από 5-6 γήπεδα, εξαφανίστηκαν φέτος το καλοκαίρι και έμειναν μόνο οι εγκαταστάσεις του συλλόγου beach volley τις Νέας Κυδωνίας που καλύπτουν βασικά τις ανάγκες των αθλητών. Απορία μου πάντως είναι πως οι άνθρωποι τής ομοσπονδίας κάλεσαν τον συγκεκριμένο δήμαρχο για τις απονομές και έκαναν την τεράστια αυτή γκάφα. Δεν τούς ενημέρωσε κανείς ότι ο κύριος αυτός αποτελεί δυσφήμηση για το άθλημα τούς, και μάλιστα ενώ στο site τής ΕΟΠΕ διαφημίζεται το πρόγραμμα φιλέ στην παραλία δεν είναι τραγικό να υπάρχει και η φωτογραφία του ανθρώπου που τα ξηλώνει;

4 σχόλια αφήστε και το δικό σας: