Η απαράδεκτη και επικίνδυνη ανικανότητα της DHL

Το πόσο έχω ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες ημέρες ,γιατί κάποιοι άνθρωποι στην DHL δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους δεν λέγεται. Βέβαια δεν είναι μονό η ψυχική ταλαιπωρία αλλά και η οικονομική επιβάρυνση που θα υποστώ , με ευθύνη θεωρώ καθαρά της συγκεκριμένης εταιρίας.
Μέρες Χριστουγέννων διανύουμε λοιπόν και έτσι όπως κάθε χρόνο αποφάσισα να ψάξω από νωρίς τα δώρα για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μιας και θέλω πάντα αυτά να είναι ξεχωριστά. Με μια βόλτα λοιπόν που έκανα στο διαδίκτυο ανακάλυψα σε κάποιο site ένα δώρο που έμοιαζε ιδανικό για την μικρή μου αδερφή. Η εταιρία λοιπόν που είχε το site αυτό είχε έδρα το Ρέκγιαβικ της Ισλανδίας. Γνωρίζοντας ότι η Ισλανδία υπάγεται σε τελωνειακό έλεγχο , έψαξα να βρω με ποια μεταφορική εταιρία συνεργάζεται το εν λόγω δικτυακό κατάστημα ώστε να μιλήσω μαζί τους και να μάθω πόσο θα μου κοστίσει το συγκεκριμένο δέμα στο τελωνείο.

Την επόμενη ημέρα λοιπόν μίλησα με κάποια υπάλληλο της απαράδεκτης DHL , την οποία ενημέρωσα ότι ενδιαφέρομαι να πραγματοποιήσω την συγκεκριμένη αγορά, με το κόστος του προϊόντος να είναι στα 33 ευρώ. Η υπάλληλος, που προφανώς είτε δεν ξέρει την δουλειά της είτε αυτοί που την αφήνουν να την κάνει είναι ανίκανοι (θα καταλάβετε στην συνέχεια το γιατί) , με ενημέρωσε πως τα εμπορεύματα μέχρι 45 ευρώ δεν σταματάνε στο τελωνείο, οπότε δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.

Την ίδια κιόλας μέρα, προχώρησα λοιπόν στην αγορά του προϊόντος οπού χρεώθηκε αυτόματα στην πιστωτική μου κάρτα με 33 ευρώ συν τα έξοδα αποστολής 20 ευρώ , ένα συνολικό κόστος 53 ευρώ. Επειδή όμως οι μέρες περνούσαν και η παραγγελιά όλο και καθυστερούσε μπήκα στην σελίδα της DHL ώστε να κάνω ηλεκτρονική ανεύρεση του δέματος. Εκεί παρατήρησα ότι το δέμα μου ήταν κρατημένο για δυο ημέρες στην Αθήνα με την ένδειξη “Clearance delay”. Πήρα από μόνος μου την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω με την μεταφορική εταιρία, μιας και δεν είχε κάνει αυτή τον κόπο να με ενημερώσει για την παραγγελιά μου. Η υπάλληλος μου ζήτησε τον αριθμό παραγγελιάς και μου ανακοίνωσε στην συνέχεια πως η παραγγελιά έχει κρατηθεί στο τελωνείο. Προσπάθησα να της εξηγήσω την ιστορία όπως περιγράφεται παραπάνω και διαπίστωσε ότι όντως έτσι συμβαίνει, δηλαδή η παραγγελιά είναι 33 ευρώ και 20 ευρώ τα έξοδα μεταφοράς που δεν θα έπρεπε να υπολογίζονται στον εκτελωνισμό. Σημειώστε εδώ , επικίνδυνη υπάλληλος νούμερο δυο , εκτός αν ήμουν τόσο τυχερός και έπεσα στην ίδια μετά από τόσες μέρες. Με προέτρεψε λοιπόν να απευθυνθώ στο τμήμα εισαγωγών της DHL, στο οποίο προσπαθούσα να βγάλω γραμμή επί 5 ώρες μιας και συνεχώς ήμουν στην αναμονή μέχρι που έπεφτε η γραμμή. Τελικά επικοινώνησα και πάλι με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της DHL, οπού τους ανέφερα πως δεν μπορώ να βρω κάποιον στον τμήμα εισαγωγών μιας και οι γραμμές είναι κατειλημμένες. Κράτησαν λοιπόν τα στοιχειά για να επικοινωνήσουν αυτοί μαζί μου, με την υπόσχεση μάλιστα ότι αυτό θα γίνει άμεσα.

Το άμεσα για την DHL φαίνεται βέβαια ότι είναι σχετικό στον χωρόχρονο που ζούμε σήμερα μιας και η υπόσχεση δόθηκε στις 2 το μεσημέρι και επικοινώνησαν μαζί μου την επόμενη μέρα στις 11 το πρωί. Ο υπάλληλος που με κάλεσε στο τηλέφωνο με ενημέρωσε πώς το δέμα μου είναι κρατημένο στο τελωνείο, έτσι λοιπόν έπρεπε να πω όλη την παραπάνω ιστορία και σε αυτόν. Ο άνθρωπος όμως μου εξήγησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και μονό αν βγάλω εγώ ο ίδιος άκρη με το ελληνικό δημόσιο , δηλαδή το τελωνείο, δίνοντας μου προκλητικά ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσω με το τελωνείο (το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν και λάθος). Επειδή λοιπόν άρχισα να ψιλιάζομαι ότι τον εκτελωνισμό δύσκολα θα τον γλιτώσω , τον ρώτησα για το κόστος. Μου απάντησε ότι αν παω εγώ ο ίδιος στο Ελ. Βενιζέλος και το εκτελωνίσω το κόστος είναι περίπου 30 ευρώ , αλλιώς το κάνουν οι εκτελωνιστές της DHL και τα έξοδα εκτελωνισμού ανέρχονται στα 90 ευρώ και της αποστολής στο σπίτι μου στα Χανιά είναι 20 ευρώ σύνολο 110 ευρώ.

ΟΡΙΣΤΕ; 110 ευρώ για την δικιά σας ανικανότητα; Γιατί η περίπτωση να ανεβώ από την Κρήτη στην Αθήνα για να εκτελωνίσω ένα δεματάκι είναι τουλάχιστον αστεία. Αυτό βέβαια που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί ενώ έχω πληρώσει από ήδη τα μεταφορικά (20€) από την στιγμή που θα εκτελωνιστεί θα πρέπει να δώσω αλλά 20 για να έρθει Χανιά; Έτσι λοιπόν η συγκεκριμένη εταιρία με αναγκάζει να πληρώσω , χωρίς να υπολογίζω τα κόστος όλων αυτών των τηλεφωνημάτων , για ένα δικό της λάθος ενημέρωσης (από δυο υπαλλήλους της ) ένα προϊόν των 32 ευρώ στην τελική τιμή των 160!!! Τώρα νομίζω πως την επόμενη φορά που θα δω ως εταιρεία κάπου την DHL απλά θα προσπεράσω...

56 σχόλια:

  1. H Προστασία του Καταναλωτή τί κάνει για όλα αυτά???? Να μη ρωτήσω, έ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10:53 μ.μ.

    Αγαπητέ Φίλε

    Βέβαια από την πλευρά που βλέπεις τα πράγματα έχεις δίκιο απόλυτο αλλά ο Νόμος δεν είναι πάντα με το μέρος αυτών που διαμαρτύρονται και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τις λεπτομέρειες του νόμου .
    Σου παραθέτω πιο κάτω απόσπασμα του εγχειριδίου της Τελωνειακής υπηρεσίας που δικαιολογεί το γιατί κρατήθηκε από το τελωνείο το δωράκι σου , και δεν είναι λάθος της DHL και δεν την δικαιολογώ παρόλο οτι είναι ανταγωνίστρια μου .

    Διαβάζω και σου γράφω απο την παράγραφο αλλά πρόσεξε την Σημείωση

    168 Ποια είναι η δασμοφορολογική επιβάρυνση των προερχόμενων από Τρίτη χώρα ειδών;

    → Για αποστολές μη εμπορικού χαρακτήρα :
    α) για είδη μέχρι 45 € δεν καταβάλλονται δασμοί, Φ.Π.Α. και λοιποί φόροι,
    β) τα είδη των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 350 € υπόκεινται σε κατ΄ αποκοπή δασμό 3,5%, εκτός εάν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον τελωνισμό με βάση την δασμολογική κατάταξη του είδους.
    γ) τα είδη των οποίων η συνολική αξία είναι άνω των 350 €, τελωνίζονται κανονικά, καταβάλλοντας τους δασμούς, φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις.
    → Για αποστολές εμπορικού χαρακτήρα καταβάλλονται κανονικά οι δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις, εκτός εάν πρόκειται για είδη, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει συνολικά τα 22 €.
    Σημείωση: Για την κατανόηση των παραπάνω διευκρινίζουμε ότι:
    ως εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα θεωρούνται τα εμπορεύματα εκείνα, τα οποία περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές, που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους (μικρή), προορίζονται, χωρίς καμιά αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών .


    Βέβαια ο ζήλος του Τελώνη που τα κράτησε και μάλιστα τέτοιες μέρες ήταν υπέρμετρος αλλά δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί
    Σου στέλνω και το Link για να κατεβάσης το Εγχειρίδιο και να δείς την Παράγραφο 168
    http://www.gsis.gr/teloneia/faq_teloneia/egx_telon_2006.zip

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειχα και εγω μια τετοια εμπειρια με αυτην την εταιρεια.δεματακι με κοστος 140$ απο αμερικη μου ζητησαν 170 ευρο στο τελωνειο.τελικα με πολλα καντυλια που εφαγαν μου το στειλαν με 40 ευρο.τι να πεις
      μολις εκανα μια παραγγελια απο γερμανια δυστυχως με την ιδια μεταφορικη .το προιν εφτασε ελλαδα σημερα αλλα μου λεει παραδοση σε 13 μερες ,ειναι φυσιολογικο???

      Διαγραφή
  3. Συμφωνω απολυτα σε οσα γραφεις , απλα εγω τα εχω με την DHL οχι γιατι κακως κρατηθηκε το δεμα αλλα επειδη με ενημερωσε λαθος. Η ενημερωση που ειχα ηταν οτι μεχρι 45 ευρω δεν θα ειχα προβλημα χωρις να μου πουν οτι αυτο αφορα απο ιδιωτη σε ιδιωτη και οχι εμπορικη εταιρια αρα το ποσο ειναι 22 ευρω. Αρα η ενημερωση πασχιζει... και συνεπως ταλαιπωρει οσο για τους τελωνες ας μην το σχολιασω θα χρειαστω καινουργιο ποστ μετα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2:02 μ.μ.

    Δυστυχως δεν θα μπορεσεις να καταφερεις τηποτα. Απλα απο το να πληρωσεις 110 ευρω πες οτι δεν θα το παραλαβεις και παρηγγιλε αλλο να στο στειλουν με ενδειξη ΔΩΡΟ. Πιο φτηνα θα σου ερθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8:28 π.μ.

    Agapite file to idio synaivei kai se emena !

    Den mporeis na kaneis kati gia auto ! Ean den paralaveis to dema , apla tha to katastrepsoun !

    Apla auto pou prpei na prosexeis tin epomeni fora gia agores ektws E.U einai :

    1 ) Antikeimeniki axia agoras pou prosdiorizete apo ton pwliti katw apo 25 ( Euro / Usd / Pound )

    2 ) Endeixi Gifts

    ... kai trito kai simantikotero makria apo Fedex kai Dhl giati synergazontai me ektelwnistes korakia pou perimenoun stin gwnia oi sixamenoi !

    MONO EMS kai EMS EXPESS !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8:42 π.μ.

    Re zoume se mia xwra mpourdelo den yparxei pouthena allou ston kosmo auto to ntavatziliki tis plirwmis ektelwnisti 100 euro + forous kai dasmous !

    Vevaia sou lene '' file ela apo Kriti - Alexandoupoli - Xio - or Rodo na ektwliniseis monos sou '' kai auto gia na einai kalumenoi

    Exoume milisei me tin etairia pou synergazomai stin Usa oi opoioi stelnoun proionta se olo ton kosmo !

    Kanenas ma kanenas agorastis se olo ton kosmo den plirwnei ton ektelwnisti !

    Safestata kai rita o agorastis plirwnei to 40% tis axias tou dematos ean kai mono i axia xeperna ta 25 Euro .. kai telos !

    S . O . S MAKRIA APO DHL KAI FEDEX GUYS .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5:17 μ.μ.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ, Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ; ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ, ΑΠΟ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, 24 ΔΟΛΑΡΙΑ ΗΠΑ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ-ΔΕΙΓΜΑ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΛΗΡΩΣΑ 10 ΕΥΡΩ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ DHL ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ (ΑΦΟΥ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΧ. ΚΟΣΤΟΥΣ), ΠΛΗΡΩΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ (ΑΛΛΟ ΦΡΟΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ DHL) ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ 34 + 13 ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, (ΧΩΡΙΣ TON ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ DHL, ΕΥΤΥΧΩΣ!!! ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΗΝΕΙ ΤΟ ΔΕΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 16 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ DHL) ΠΛΗΡΩΣΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ DHL 46~ (ΔΛΔ, ΕΔΩ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ») ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ DHL ME ΥΦΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!! ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ (DHL) ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ!!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΙΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ!!! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΔΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ; Ή ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εδώ Διαβάστε το 'Αρθρο που έχει δημοσιεύσει η ΕΕΤΤ
    και έχω αναδημοσιεύσει με απισημάνσεις στο Blogg μου Το άρθρο έχει τίτλο "Ενημέρωση των καταναλωτών για τα τέλη εκτελωνισμού ταχυδρομικών αντικειμένων" http://ektelonistis.blogspot.com/2011/07/blog-post_8814.html .
    Αλέξανδρος Κουρτέσης Εκτελωνιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κρυάδα χοντρή έχω φάει και δεν μπορώ να κάνω και κάτι όπως μου τα λένε οι άνθρωποι τις DHL.
      έχω στείλει ένα δέμα με κάτι ξύλινες βάσεις από Ταϋλάνδη και κάτι απλά βαμβακερά κορδονακια με dhl και δεν δέχονται τα χαρτιά που τους δίνω κ δεν μου κάνουν τον εκτελωνισμό!!
      καμία ιδέα;
      έστειλε μνμ στους άνθρωπους που τα αγόρασα αλλά δεν έχουν (commercial invoices)μου δοσανε απλή αποδηξη που στο τελωνείο δεν τις δέχονται!!
      τι να πω..

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος9:34 π.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΕΡΑ!!!!ΕΓΩ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ DHL ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΔΕΜΑ ΑΞΙΑΣ 187 ΕΥΡΩ...ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΠΟΣΟ...ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ.ΘΑ ΧΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ..ΑΛΛΟ ΝΑ ΝΑΙ 50 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ 200..ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10:23 π.μ.

    Θα καταθεσω και εγω την αποψη μου περι dhl αλλα,προτου ξεκινησω θελω να τονισω οτι στα 10 + χρονια που χρησιμοποιω ιντερνετ,ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε forum,και αυτο λογω της αγανακτησης μου με την συγκεκριμενη εταιρεια
    Λοιπον,μπαινω κατευθειαν στο θεμα,παραγγελνω απο κινα ενα tablet pc,η αξια του ειναι 194€,η καταραμενη dhl ζηταει για την μεταφορα του απο κινα αλλα 30€
    Φτανει το δεμα στο τελωνειο,με περνει τηλεφωνο η dhl και μου λεει...εδω κρατηθειτε,για να εκτελωνισει ενα δεμα αξια 194€ θελει 175€
    Ναι καλα ειδατε 175€,και για οποιον νομιζει οτι ψευδομαι η οτιδηποτε αλλο..παρτε και τον λογαριασμο μου στο facebook για να επικοινωνησετε μαζι μου (vageliosgeorgioy@yahoo.gr)
    Eννοειται οτι δεν ανηκω στην κατηγορια του μαλακα που ψαχνουν στην dhl για αυτο και επικοινωνησα με την κινεζικη εταιρεια να το παρουν πισω και να το στειλουν με dhl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11:39 μ.μ.

    Αυτα δεν είναι τίποτε. Εμένα μόλις ήρθε το δέμα, το πετάξαμε στα σκουπίδια. Ετσι μου είπαν . Εγω πιστεύω ότι το κλεψανε . Άντε να δούμε ποτε θα βγάλω άκρη με αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος12:33 μ.μ.

    Να καταθέσω και εγώ την κακή εμπειρία μου με την DHL. Από 7 Ιανουαρίου 2013 δέμα με άξια 200 Ευρώ είναι στην Αθήνα. Παίρνω καθημερινά τηλέφωνο και μου λένε ότι θα με πάρει ο υπεύθυνος. Σήμερα 17/1/2013 και μετά από τουλάχιστον 50 τηλεφωνήματα που τους έκανα από 7/1/2013, με πήρε ένας εκτελωνιστής και μου είπε ότι πρέπει να του πληρώσω αμοιβή 120 Ευρώ + δασμούς + φόρους. Του είπα ότι για 5 λεπτά που θα ασχοληθεί να γράψει μαι διασάφηση είναι πολλά τα χρήματα και ότι θα το κάνω εγώ. Την τελευταία φορά (πάλι με την DHL) τα ίδια έγιναν και έστειλα έναν υπάλληλό μας και το τελείωσε σε 2 ώρες. Άρα ο κύριος με τα 120 Ευρώ (ας υποθέσουμε σύνολο διεκπεραίωσης μισή ώρα) θεωρεί ότι δικαιούται 1.920 Ευρώ μεροκάματο. Τότε, μου είπε ότι πρέπει να πληρώσω φύλακτρα 8,5 Ευρώ την ημέρα μέχρι "να τα καταφέρω" να το εκτελωνίσω. Ο νοών νοήτω (ως προς το μέχρι να τα καταφέρω). Μου είπε επίσης, (διότι το δέμα είναι για την εταιρεία μου) πως αν του κάνω μια εξουσιοδότηση και την στείλω με fax το τελειώνει την επόμενη ημέρα. Διαφορετικά λέει, πρέπει να πάω εγώ ο ίδιος και δεν δέχονται εξουσιοδότησή μου σε υπάλληλό μου. Τα ανθρωπάκια παίζουν με την νοημοσύνη μας. Μιλάμε για κοράκια. Όμως δεν θα το αφήσω το πράγμα. Και θα κάνω τον εκτελωνισμό μόνος μου και θα τους καταγγείλω στην αρχή προστασίας καταναλωτή. Και για όσους νομίζουν ότι δεν δουλεύει, σας πληροφορώ ότι παραδόξως αυτή η υπηρεσία στην Ελλάδα δουλεύει. Όποτε την χρησιμοποίησα είχα αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος10:36 μ.μ.

    Το Ελληνικο δημοσιο-τελωνειο σε χρεωνει μονο 23% που ειναι το ΦΠΑ του συνολικου ποσου που εχεις πληρωσει,και κατι αλλα ψιλα οποτε αν πληρωσες 53€ θα επερεπε να πληρωσεις φορο περιπου 15€-20€.Αν και ολα τα δεματα κατω των 70€ δεν φορολογουνται και τα αφηνουν και περνουν.Η DHL,οπως και η FEDEX και τωρα και η UPS,τα κρατανε επιτηδες για να και καλα εκτελωνισουν το πακετο σου και τα ποσα αυτα ανερχονται στα 90-120€.Τοσα σου λεει θελει ο Τελωνης.Συνηθως το κανουν σε αυτους που ξερουν οτι δεν ειναι δυνατον να πανε Ελευθεριο Βενιζελο.Και αν τους πεις πως δεν το θελεις και να το στειλουν πισω,ασε που σου κρατανε και εξοδα αποθηκευσης μεχρι να πεις το ΟΚ,σου λενε οτι πρεπει να δωσει αυτη την εντολη ο αποστοέας.Και οταν αυτος προσπαθησει να το κανει τον αγνωουν τελειως και σε σενα λενε οτι δεν εχει επικοινωνισει ακομα.Αν δε περασει ενας μηνας το κρατανε για τη παρτη τους.Σε αναγκαζουν ετσι για να μη χασεις την αγορα σου να το παρεις και ειναι κερδισμενοι εστι ή αλλιως.Μου το ειχαν κανει και μενα καποτε που μενω Κρητη.Ειχα παρει ενα κινητο και μου ζηταγαν 240€ για να το εκτελωνισουν.Για κακη τους τυχη ειχα κατι δουλειες τοτε στην Αθηνα οποτε επρεπε να ανεβω.Αφου με ταλεπωρισαν καμια βδομαδα,με τα δεν το στελνουμε πισω,δεν εχει επικοινωνισει ο αποστολεας,ενω εμενα ο αποστολεας μου ελεγε δεν του απαντουν,τους ειπα οτι θα το εκτελωνισω εγω.Πηγα λοιπον στο τελωνιο του αεροδρομειου με την αποδειξη PAYPAL και πληρωσα περιπου 50€ πηρα το κινητακι μου,αλλα αφου με ταλεπωρισε η DHL ενα 3ωρο και αφου μου πηρε 20€ για την αποθηκευση της μιας βδομαδας του δεματος μου.Φευγοντας τους εβρισα και τους ειπα οτι θα το διαδωσω σε οσους ηξερα να μη τους χρησημοποιουν.
    Να ζητατε παντα ΕMS που ερχονται με τα ΕΛΤΑ και αν το σταματησουν στο τελωνιο τουλαχιστον θα πληρωσετε αυτα που πρεπει και οχι κερατιατικα στους κομπιναδωρους των ελληνικων ιδιωτικων εταιριων.Γιατι κακα τα ψεματα,μονο στην Ελλαδα το κανουν αυτο αυτες οι εταιριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος8:24 μ.μ.

    λοιπον ΜΗΝ στειλετε τιποτα μεσω της DHL. ειναι απαραδεκτοι. εχω κανει πανω απο 20 παραγγελειες μεσω ιντερνετ απο κινα. ποτε δεν ειχα προβλημα εκτος απο μια φορα πριν 5 χρονια που το προιον ερχοταν μεσω DHL. τοτε μου ειπαν πως στα συνορα τυχαια το σταματησανε και ενω το προιον εκανε 150ευρω, η DHL μου ζητησε 100ευρω για να το εκτελωνισει!!! και επιπελον να πληρωσω και φορους. εκτοτε δεν ετυχε να παρω κατι με DHL. τωρα πηρα κατι και ο αποστολεας το εστειλε με την DHL....
    το αποτελεσμα;
    την δευτερα 8/7/2013 το πρωι το πακετο εφτασε στην αθηνα και το σταματησανε για εκτελωνισμο. παλι τυχαια; ολο τυχαιως δηλαδη σταματανε τα πακετα της DHL ενω εχω παρει δεκαδες αλλα μεσω EMS (κινεζικα ελτα) και ποτε δεν σταματησε τιποτα στα συνορα!
    απο την δευτερα το πρωι , μολις σημερα τεταρτη μεσημερι αξιωθηκαν απο την ελληνικη DHL να με τηλεφωνησουν να μου το πουνε!!!!
    και τι μου ζητησαν για κατι που κοστιζει 60ευρω (μεσα και η μεταφορα απο κινα!);
    μου ζητησανε 103ευρω για να το εκτελωνισουν αυτοι και επιπλεον να πληρωσω οτι θα πει το κρατος ως φορο! φυσικα τους ενημερωσα πως δεν προκειται ποτε να τους πληρωσω αυτα τα λεφτα και να το πανε πισω στην κινα. επισης θα γραψω παντου για την απεραντη κλεψια τους. δεν μπορει να ειναι τυχαιο οτι ερχεται με αυτους να σταματαει για εκτελωνισμο! μηπως αυτοι θελουνε να σταματαει για να ζητανε μετα τα 103 ευρω για τον εκτελωνισμο;;;;;
    αγαπητοι καταναλωτες, η δυναμη ειναι στα χερια μας. οποιος μας κοροιδευει και δεν μας σεβεται θα εχει να κανει μαζι μας. πλεον η DHL αφου ειναι η δευτερη φορα που δειχνει αυτο το προσωπο, θα ειναι στην μαυρη λιστα μου και θα χασει οχι μονο εμενα απο πελατη αλλα και ολους τους γνωστους μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα-θέλω να παραγγείλω ένα μηχάνημα που έχει βάρος 40κ. Θα μπορέσουν να το στείλουν ταχυδρομικώς; Μήπως γνωρίζετε πόσο θα πληρώσω στο τελωνείο; Έχει κόστος 230 δολάρια

      Διαγραφή
  15. Ανώνυμος1:37 μ.μ.

    Γεια σας,
    πριν τρεις εβδομαδες αγόρασα ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου από την amazon και εδώ και μία εβδομάδα το πακέτο έχει σταματήσει στο τελωνείο...Ψάχνοντας σήμερα να δω τι έχει γίνει βρήκα ότι η εταιρία μεταφοράς είναι η DHL....Υπάρχει περίπτωση να έχουν σταματήσει το δέμα επίτηδες?? Και να με βάλουν να πληρώσω extra χρήματα???? Αν γίνει κάτι τέτοιο ξέρει κάποιος να μου πει πως μπορώ να το αποφύγω? ή αν υπάρχει περίπτωση να τους πω να μου το γυρίσουν πίσω και να πάρω τα λεφτά μου ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Sygnomi alla tha prepei na kserete oti to orio stin Ellada einai molis 22 euro cost and freigt plus insurance ARRA dasmoi prokiptoun kai stis 3 aksies parapano loipon otan paragelnete me Internet apo xores ektos evropis kalo tha einai na enimeroneste gia tis teloniakes diadikasies pou prokiptoun stin xora afiksis VEVEA o kathe Kinezos apateonas pou ferei efthini na enimeroni ton pelati tou den lei kouventa sto site tou Giafto min vrizete ton kathe ypallilo metaforikis eterias giati to dema den sas to krataei aftos ALLA TO ELLINIKO KRATOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8:38 μ.μ.

      Ante apo edw re ka8ikia ths DHL pou 8es kai na apanthseis. 8a fas anikane thn katagelia sou kai 8a strwseis

      Διαγραφή
  17. Καλημέρα! Πρώτη φορά γράφω κι εγώ σε forum και θα τονίσω κι εγώ πως ποτέ μη χρησιμοποιήσετε την εν λόγω εταιρεία. Είναι επιεικώς απαράδεκτη! Για ένα δικό μου δέμα αξίας μόλις 45 μου ζητάνε για πρακτοριακά έγγραφα όπως τα αποκάλεσε η κυρία από την DHL 33 ευρώ.Όταν επικοινώνησε μαζί μου στο τηλ υποστήριζε πως τα 33 αυτά ευρώ ήταν για νόμιμους φόρους που επιβάλλει το ελληνικό δημόσιο και όχι η εταιρεία τους... Φυσικά και δεν έβγαλα άκρη ούτε και φυσικά κράτησα το δέμα. Θα μπορούσα να τους χαρακτηρίσω με χίλια διαφορετικά "κοσμητικά" επίθετα αυτή τη στιγμή! Αλλά προφανώς όταν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από το κράτος αυτό γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος2:35 μ.μ.

    Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της DHL επανειλημμένες φορές. Ειδικά τα άτομα στο τμήμα που διαχειρίζεται τον εκτελωνισμό των δεμάτων της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη, έχουν απαράδεκτη και θρασύτατη συμπεριφορά. Αυτό που κάνει η εταιρεία είναι να διώχνει έμμεσα τον πελάτη τους εξαιτίας της επιλογής των υπαλλήλων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα και απομένα.
    Λοιπόν τα πρακτορειακά χρεώνει η DHL 33,2 ευρώ ταρίφα σε περίπτωση που το δέμα πάει τελωνείο. Η πικρή αλήθεια είναι ότι μόλις η DHL δει χώρα εκτός ευρωπαικής ένωσης το πάει αμέσως τελωνείο για να χρεώσει πρακτορειακά και έξοδα εκτελωνιστή αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να το εκτελωνήσεις μόνος σου. Αν στο εκτελωνήσει η DHL τα έξοδα ανέρχονται σε λίγο παραπάνω από 100ευρω(περιλλαμβάνει και τα πρακτορειακά) σύν φυσικά τους δασμους (ΦΠΑ κτλ εξαρτάται από το προϊόν) και τα κόστη εντύπων και χαρτοσήμων τελωνείου (31 ευρώ στο σύνολο τιμές 2013).
    Αν λοιπόν επιλέξεις να το εκτελωνήσεις μόνος σου η DHL σου ζητάει να πληρώσεις τα πρακτορειακά 33,2 ευρώ για να σου δώσει τα έγραφα του προϊόντος σου και αν αρνηθείς δεν στα δίνει. Υπήρχε μια σύσταση του Συνήγορου του πολίτη το 2010 για παρόμοια περίπτωση που όμως κατέληγε στο ότι η DHL έπρεπε να ενημερώνει εκ των προτερων για το πιθανό εξτρα κόστος πρακτορειακών που μπορεί να προκύψει λόγω της κράτησης του προϊόντος στο τελωνείο. Το γελείο της υπόθεσης είναι ότι τα πρακτορειακά κόστη αφορούν τις παρακάτω ενέργειες "Αφορά,δε,σε υποχρεωτικές διαδικασίες του μεταφορέα για λογαριασμ ό του παραλήπτη, όπως εκφόρτωση , ταυτοποίηση του εμ πορεύ ατος έναντι του μ ανιφέστου εισαγωγής, εναπόθεση στην αποθήκη του Τελωνείου,ενημ έρωση του παραλήπτη για την άφιξη του εμ πορεύ ατος". Δηλαδή αν δεν κρατιόταν στο Τελωνείο όλες αυτές τις ενέργειες θα τις έκανε η DHL έτσι κι αλλιώς στα πλαίσια του κόστους μεταφοράς που έχει προπληρωθεί. Για αυτό κάθε τι που βλέπουβ από χώρα εκτός ΕΕ το πάνε στο Τελωνείο ανεξαρτήτως ποσού (μέχρι και 0,99 ευρώ μου έχει τύχει), για να βγάλουν τσάμπα τουλάχιστον 33,2 ευρώ, (100 + αν δεν είσαι σε πόλη με τελωνείο στο αεροδρόμιο). Ειναι δε τόσο ξεφτίλες σαν εταιρία που δεν τους νοιάζει ότι εκτος από το κλέψιμο των 33,2 που σου επιβάλουν, θα πρέπει να πληρώσεις ανεξαρτήτως κόστους εμπορέυαματος 31 ευρώ έξοδα χαρτοσήμων και τελωνείου συν τους δασμούς. δλδ για ένα προιον των 0,99 ευρώ έπρεπε να δώσω σύνολο 33,2+31+0,23= 64,5 ευρώ! για να βγάλει η DHL το κλεψιμέηκο 30ευρώ της.
    Αν το προιόν είναι φτηνό σας συμφέρει να μην το παραλάβετε και να το ξαναπαραγγείλετε μέσω απλού ταχυδρομίου (τα ΕΛΤΑ κοιτάνε δέματα μόνο πάνω από 250 ευρώ από ότι πληροφορήθηκα) και με την ένδειξη δώρο, δείγμα κτλ και καλύτερα με ψεύτικο ποσό.
    Αν πάλι την πατήσατε και πήρατε ακριβό προϊόν ή το βιάζεστε όπως εγώ, τότε ζητήστε την DHL να το μεταφέρει στο κοντικότερο σε σας τελωνείο (είτε λιμάνιου είτε αεροδρομίου, σε έμενα το φέραν στη Θεσσαλονίκη) και εκτελωνίστε το μόνος σας 2-3 ώρες γραφειοκρατεία. Πληρώνεις όλους τους δασμους τους φόρους και τα χαρτόσημα ΚΑΙ τα ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΑ 33,2 της DHL αλλά γλιτώνεις τα χρέη εκτελωνισμού. Τα οποία όμως εγώ θα τα ζητήσω από τον αποστολέα/πωλητή ο οποίος υποσχόταν δωρεάν μεταφορικά και επειδή τα 33,2 τα δίνω στη DHL για συμβατικές της υποχρεώσεις και όχι για κάτι άλλο υπόκεινται στις υποχρεώσεις του αποστολέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος8:09 π.μ.

    Καλημέρα,
    ¨εχω κάνει μία αγορά απο΄κινα μέσω aliexpress, το κόστος είναι 197 USD αλλά συμφώνησε ο πωλητής να το βάλει μόνο 28USD για να μην πληρώσω τελωνείο επειδή είναι με την DHL.
    Τελικά αν μέχρι 22 ευρώ δεν πάει τελωνείο εγώ για τα επιπλέον των 22 ευρώ που είναι 6 ευρώ τι θα πληρώσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος8:16 π.μ.

    Καλημέρα, και πάλι έκανα λάθος πρίν.
    ¨εχω κάνει μία αγορά απο΄κινα μέσω aliexpress, το κόστος είναι 197 USD αλλά συμφώνησε ο πωλητής να το βάλει μόνο 28USD για να μην πληρώσω τελωνείο επειδή είναι με την DHL και μου είπε ότι η DHL τους δνει ένα όριο για ηλεκτρονικά προιόντα να βάζουν τομολόγιο με κατώτατη τιμή τα 28USD = περίπου 21 ευρώ..
    Τελικά αν μέχρι 22 ευρώ δεν πάει τελωνείο και τα 28USD που τα έκανα μετατροπη σε ευρώ είναι περίπου 21 ευρώ άρα δεν θα πληρώσω τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ !!!ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΜΑΝΥΕΨΤΕ ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ????ΜΕ ΤΗΝ DHL ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΚΕΤΑΚΙ ΑΞΙΑΣ 104ε ΜΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ 198ε ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΛΠ!!!!ΟΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ!!!ΗΜΟΥΝ ΤΥΧΕΡΗ!!!ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ ΝΥΦΙΚΟ ΜΕ DHLΠΑΛΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΕΛΩΝΕΙΟ!!ΜΕΝΩ ΚΡΗΤΗ!ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΕΜS ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΠΟΣΑ???ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ???ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος8:05 μ.μ.

    ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΜΕ DHL.
    Εγω εχω κανει αρκετες παραγγελιες απο χωρες εκτος Ε.Ε. με αλλες μεταφορικες εταιρειες και ποτε δεν ειχα προβλημα. Αυτη την φορα, παρηγγειλα με αποστολη DHL free shipping.
    ο καιρός περνούσε και δεν είχα νέα. Εμπαινα σε sites με tracking number και έβλεπα την εξέλιξη. Τελικά είδα οτι το δεμα ειναι σε κατασταση Hold και να επικοινωνήσω με την DHL.
    Απο εκεί, μου ειπαν οτι καλα που επικοινωνησα, γιατι δεν ειχαν τηλεφωνο(ενω παντα γραφει τηλ. το δεμα, γιατι το εχω μονιμα στα στοιχεια του λογαριασμου μου(κλεψια Νο1 λογω ημερων αποθηκευσης)).
    Μου ειπεαν οτι 8α πληρωσω 102ευρω για εκτελωνιστικα, χώρια οι φοροι, χωρια οι δασμοι, χωρια η αποθηκευση(να σημειωσω οτι το δεμα κοστιζει 70ευρω).
    Απο εκει ξεκιναει ενας γολγοθας τηλεφωνηματων και γνωστων μου τελωνειακων, οι οποιοι απορουσαν με ολο αυτο το πανηγυρι. Επαιρνα τηλεφωνα για να ενημερωθω απο την DHL και με παρεπεμπαν μια στην DHL της Αθηνας, μια στης Θεσ/κης.
    Το κακο ειναι οτι μου το επαιζαν και τελωνειακοι, ποιοι? Οι υπαλληλοι της DHL!!!!!
    Λιγο πριν το εγκεφαλικο, παιρνω τηλ. στα κεντρικα της DHL και ζηταω ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΔΕΜΑ. Η υπαλληλος εκανε 3 φορες οτι δεν ακουσε και μολις της ειπα οτι ειμαι με εναν τελωνειακο φιλο μου και επανελαβα αυτο που ειπα, μου εδωσε με το ζορι ενα τηλεφωνο, λεγοντας μου οτι δεν θα πιασω γραμμη γιατι ειναι μονιμα το τηλεφωνο απασχολημενο και αν θελω να αφησω το τηλ μου να με παρουν αυτοι. Της ειπα οτι θα το χειριστω εγω και το εκλεισα.
    Παιρνω τηλ στο νουμερο του τελωνειου που μου εδωσαν και τι ακουω?????
    - "DHL, λεγεται παρακαλω"!!!!!! :o
    Εγκεφαλικό!!!!
    Ψαχνω μεσω ιντερνετ το τηλ. του τελωνειου Αθηνων και μιλαω με εναν τελωνειακο. Βλεπει το tracking number και μου λεει οτι "το δεμα εχει σταλει σαν αλληλογραφια και δεν σταματαει ΠΟΤΕ στο τελωνειο!!!! Δεν υπαρχουν ουτε φοροι, ουτε δασμοι, ουτε τιποτα!! Και το κυριοτερο?
    Οτι το δεμα βρισκεται στην αποθηκη της DHL."
    Με το ετσι θελω! Βαζεις δικηγορο μετα ή οχι?
    Κι ετσι, η DHL επειδη θελει τα πολλα, θα χανει σιγα σιγα ολους τους πελατες της και θα μεινει στην αφανεια!!!!! Τί χαρα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος2:25 μ.μ.

    Την πάτησα και εγώ !! Πήγα να κάνω οικονομία στην αποστολή ... 10 μέρες με έχουν στο περίμενε !!! FedEx και πάλη FedEx !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. to idio k xeirotero apatha egw..emena mou zhtane 185 euro h DHL dabatzilikh.....gia agores rouxwn me aksia 105 euro!!!eleos tous plhrosa +50 euro gia thn metafora kai kala!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ti mporw na kanw twra omwssss den kserw!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. h kuria sto thl ths DHL einai h k.ELENH VRIONH???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος7:58 μ.μ.

    Ναι, ειναι η "ειδικη στις τελωνειακες απατεωνιες" της DHL.
    Το μειλ που θα σου πει να στειλεις οοοολα τα στοιχεια που θα σου ζητησει(οπως ο λογαριασμος τραπεζης, το σαιτ που εκανες την παραγγελια, η αποδειξη πληρωμης, η φωτογραφια του εσω δεματος και και και....) είναι της DHL, οπότε προσοχή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ανώνυμος2:59 μ.μ.

    την πάτησα κι εγώ επίσης με dhl για μια οθόνη κινητού 50ε+ εξοδα 15 θέλουν 35 ε και ενώ αποφάσισα να το στείλω πίσω σε επικοινωνία με τον κινέζο του ali λέει ότι μάλλον θα περάσει τελωνείο στην κίνα κι ότι πρέπει να το πληρώσω εγώ διαφορετικά (προφανώς) δεν θα το παραλάβει οπότε δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων. να κάνω τον εκτελωνισμό εδώ με dhl και να τελειώνω ή θα μπλέξω? μου ζητάνε εξουσιοδότηση στην εφορία και την απόδειξη αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος4:05 μ.μ.

    Καλησπέρα σε όλους,
    διαβάζοντας τα σχόλιά σας θα ήθελα αρχικά να σας επισημάνω πως dhl και τελωνείο ειναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Απλά θα σας πω πως το τελωνείο του αεροδρομίου είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ και σαφώς η dhl υπακούει στους κανόνες της. Τα δέματα ΔΕΝ τα βάζει η dhl στο τελωνείο φυσικά , το ίδιο το τελωνείο τα κρατάει γιατί πρέπει να τα ελέγξει. Καταλάβαίνετε φαντάζομαι πως αν δεν τα έλεγχε ο καθένας θα εισήγαγε στη χώρα ότι θέλει χωρίς κανένα έ΄λεγχο, όπωσ π.χ ναρκωτικά και θα τα δήλωνε σαν ρούχα !! Όταν μιλάμε για αξία κάτω απο 22 ευρω που δεν περνάει τελωνείο , εννοούμε όχι σαφώς την στατιστική της αλλά την συνολική, δλδ μαζί με τα έξοδα μρταφοράς της. Και επιτέλους σταματήστε να συγκρίνετε με τα ταχυδρομεία ! Είναι σε διαφορετικό καθεστώς και δεν περνάνε τελώνείο γιαυτό δεν πληρώνεται κάτι. Βέβαια έχετε πάντα κίνδυνο να μην το παραλάβετε η να είναι χτυπημένο. Σταματήστε επιτλεους όλοι να έχετε άποψη για θέματα που δεν γνωρίζετε και να το παίζετε ειδικοί στις εισαγωγές μιας χώρας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ DHL ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΑΣΗ

      Διαγραφή
  31. Ανώνυμος4:04 μ.μ.

    ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE TΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ONLINE ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

    http://ec.europa.eu/taxation_customs/common/buying_online/buying_goods/within_non_eu_en.htm

    (ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: The customs value is made up of:

    the price paid for the goods,
    the insurance cost,
    the shipping cost.

    ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

    ΤΑΧΑΤΙΟΝ ΑΝD CUSTOMS UNION

    Buying goods online coming from a non-European Union country

    As regards information displayed on this page, the Island of Heligoland, the territories of Büsingen, Ceuta, Melilla, Livigno, Campione d'Italia and the Italian waters of Lake Lugano are subject to the same rules as non-EU countries.

    Warnings
    Customs duty
    VAT
    Excise duty
    Customs declaration
    Customs clearance fees

    As soon as you buy a product from a non-EU country, then effectively you become an importer and become liable to Customs and Excise Duty as well as Value Added Tax (VAT) payments. If the terms of sale do not specify another arrangement, the goods would normally be held by the Customs Authority at entry, pending the payment of duty and tax.

    Customs officers examine packages arriving from outside the EU in order to:

    check for prohibited or restricted goods - such as illicit drugs,
    confirm that the description and value stated on the Customs Declaration is correct and
    check the Customs Declaration to determine if Customs Duty, Excise Duty and/or Import VAT are chargeable.

    Warnings

    VAT, Customs and Excise duties are likely to be paid on top of the advertised purchase price.
    A Customs Declaration must be submitted.
    Some commercial websites may offer to show a value on the Customs Declaration that is much lower than the actual price paid so that you don't have to pay duty and/or VAT which may result in seizure of the goods.

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ LINK

    MHN TO ΠΑΙΖΕΤΕ ΦΩΣΤΗΡΕΣ - ΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΣΤΕ ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΛΑΔΩΝΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΣΑΣ - ΣΥΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ.

    ΜΗΝ ΣΤΕΛΝΕΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ. ΟΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ ΠΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ BLOG KAI ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ LINK. ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ BLOG ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ. AΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ? Η ΑΠΑΤΗ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3:47 μ.μ.

      βρε παπαρα, κανενας δεν θα παραπονεθει αν τον καλεσουν να πληρωσει φπα για προιον που παραγγειλε! ολη η φασαρια γινεται για την απατεωνια απο μερους των κουριερ!!!
      ας παραγγειλω κατι αξιας 100€ και ας πληρωσω και 30€ τελωνειο, οχι ομως 100+30+120 στην κουριερ για εκτελωνισμο! ημαρτον!!!

      Διαγραφή
    2. Εχεις παει να εκτελωνισεις δεμα στη Γερμανια, η στην Αγγλια, η στην Αμερικη, αγαπητε νομοτυπε εκτελωνιστη? Προφανως οχι. Γιατι θα ηξερες οτι στη Γερμανια σου φερνουν το δεμα στο τοπικο γραφειο της περιοχης σου για να το εκτελωνισεις, ακομα κι αν ζεις σε χωριο. Δε χρειαζεται να μπεις στο αεροπλανο/τρενο/πλοιο για να πας στην πρωτευουσα. Στην Αγγλια, σου στελνουν σημειωμα, μπαινεις στο ιντερνετ, πληρωνεις τον (μικρο) φορο, και σου το στελνουν σπιτι με Royal Mail, ετσι απλα. Στην Αμερικη, απλα δεν το σταματανε στο τελωνειο.
      Τωρα οποιος πιστευει οτι το Ελληνικο συστημα εκτελωνισμου ειναι ανθρωπινο, τι να πω... Κατι κοθωνια σαν κι εσενα το συντηρουν...

      Διαγραφή
  32. Ανώνυμος5:27 μ.μ.

    αρα εσυ φιλε μου που αποκαλεις τον ανθρωπο παπαρα αλλα θες να φερεις οτι μαλακια σου ερθει απο αμερικη ΤΣΑΜΠΑ τι εισαι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος9:13 π.μ.

    APATEONES FEDEX

    eho kani arketes agores pou eftanan eos 200$ apo kina horis na plirono telonio..
    apofasisa na kano mia agora aksias 100$ sto timilofio egrafe
    (27$) me dorean metaforika 3-7 fedex
    pigenan ola kala prin me parun til apo tin fedex na mou poun telio 120 e

    1)to provlima ine oti avti den kserun poso ine to elahisto orio horis na perasi telonio lene apo 0,01 eos kai 40$ telika pio ine to poso kanis eki mesa den kseris

    2) molis doun oti ise ektos atikis eki sou tin varane me tin proipofesi oti kanis apo thessaloniki k.t.l. den tha pai attiki na kani telonio


    kai to allo epidi asholieme me telonia kanume eksagoges - isagoges
    pos ine dinaton egw na plirono gia ena olokliro fortigo aksias pano apo 20.000 eksoda 120e
    apo ta opia ta 38e ta kratai to kratos 20-30 kratai to geonomiko kai ta ipolipa to grafio gia na gini i eksagogi.....

    APATEONES APATEONES APATEONES APATEONES BOURDELO KRATOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος7:26 μ.μ.

    Χαίρετε, προσθέστε άλλον ένα στους φανατικούς εχθρούς της DHL. Η απάτη με την DHL συνεχίζεται. Για δέμα με διάφορα ηλεκτρονικά μικροανταλλακτικά αξίας 31$ μου ζήτησαν 110€ για εκτελωνισμό. Νοιώθω τα συναισθήματα που νοιώθει κάποιος που έχει πέσει θύμα κλοπής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ανώνυμος2:13 μ.μ.

    ΠΟΤΕ DHL!!ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ!!!!!
    ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,
    ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΕΜΑ ΕΙΧΕ Κ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟ.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ
    ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΟ ΔΕΜΑ,

    ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΩ ΠΙΣΩ,ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ Κ ΑΛΛΑ ΕΞΤΡΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΛΗΡΩΣΑ 150 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟΥΣ Κ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ 3 ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ
    ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ DHL ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ..
    ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΔΕΜΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΣΩ PAYPAL ΛΕΣ Κ ΕΙΧΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ..
    ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ Κ ΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος10:59 μ.μ.

    στην τελικη κυριοι... ποιος σας επεβαλε τον εκτελωνισμο της DHL ???
    διαβαζω τις εξυπναδες σας τοση ωρα... ολοι εμεις που παμε και κανουμε τους εκτελωνισμους των δεματων μονοι μας.... ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας ως παραληπτες... 'η βαζουμε δικο μας εκτελωνιστη, ημαστε χαζοι και εσεις που παιρνετε οτι σας καπνισει απο το εξωτερικο τα θελετε ολα ετοιμα και τζαμπα?? εχετε ιδεα απο τελωνεια??
    'η πετατε ετσι απλα τον νταλκα σας για χαβαλε?
    πηρες κατι απο εξω? πληρωνεις!!!
    σου φαινεται ακριβο αυτο που ζηταει η fedex dhl και ups? κανε μονος σου εκτελωνισμο.... 10 λεπτα δουλεια ειναι! δεν μπορεις?? βαλε δικο σου εκτελωνιστη! δε σου επιβαλει καμια εταιρια τιποτα! οσο για τα ΕΛΤΑ ναι... ειναι ατυπη συμφωνια να μην περναει τιποτα απο τελωνειο για να τα στηριζει ο κοσμος.... αλλα δεν μπορειτε να τα παρετε με EMS και τελικα ΕΛΤΑ εσεις τα θελετε σε λιγες μερες στα ποδια σας.... αυτα πληρωνονται κυριοι!
    Οσο για την προστασια του καταναλωτη.... αν εκαναν κατι παρανομο ολοι αυτοι θα τους ειχαν ''καθαρισει''
    εσυ που θα κανεις την καταγγελια ομως οταν την πατησεις... αυτοι μπορουν να σου τραβηξουν μια μυνησαρα να βαλεις μυαλο για οσα γραφεις εδω μεσα??
    οχι δεν μπορουν.... δεν κανει.... δε θα ασχοληθουν.....
    αντε ανοιξτε τα ματια σας διαβαστε κανενα νομο.... και κυριως στηριξτε τις αγορες μας και αφηστε τα τρικ με την Κινα και την Αμερικη αν δεν εχετε ιδεα απο διαδικασιες μεταφορας αποθηκευσης και εκτελωνισμου!
    Δημητρης... εκτελωνιστης ΟΧΙ της dhl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι να κάνω στην περίπτωση μου;
      κάτι θα ξέρεις παραπάνω..
      κρυάδα χοντρή έχω φάει και δεν μπορώ να κάνω και κάτι όπως μου τα λένε τις DHL!!
      έχω στείλει ένα δέμα με κάτι ξύλινες βάσεις από Ταϋλάνδη και κάτι απλά βαμβακερά κορδονακια με dhl και δεν δέχονται τα χαρτιά που τους δίνω κ δεν μου κάνουν τον εκτελωνισμό!!
      καμία ιδέα;
      έστειλa μνμ στους άνθρωπους που τα αγόρασα αλλά δεν έχουν (commercial invoices)μου δοσανε απλή αποδηξη που στο τελωνείο δεν τις δέχονται!!
      τι να πω..

      Διαγραφή
  37. Ανώνυμος9:12 μ.μ.

    Φίλε ανώνυμε Δημήτρη εκτελωνιστή όπως λες..... συγνώμη για αυτό που θα σου πώ αλλά λές λαλακίες. Και πάμε αγαπητέ βλάκα να τα δούμε ένα-ένα όπως τα λες. Λες λοιπόν ότι βάζεις δικό σου εκτελωνιστή, και καλά κάνεις, αλλά ρωτάς ο άλλος στην επαρχία ή στο χωριό αν έχει αυτή τη δυνατότητα?? Επειδή εσύ μένεις σε μεγάλο αστικό κέντρο δεν σημαίνει πως και οι άλλοι μένουν δίπλα σου. Λες μετά ότι αφού πήρες απο εξωτερικό πρέπει να πληρώσεις. Καλά πας καλά??? Γιατί αγαπητέ βλάκα απο Ελλάδα θα τα πάρεις φτηνότερα?? Λες όλοι όσοι ψωνίζουν απο έξω να είναι μαζοχιστές και εσύ ο έξυπνος?? Λες επίσης να κάνει ο άλλος τον εκτελωνισμό μόνος του. Ώπα ρε ξερόλα, άμα σου βάλω εσένα μια ανοιχτή μούφα 1000 άρα να την μονώσεις και με Raycap να ενώσεις μπορείς?? Δεν κατάλαβες προφανώς τι λέω..... έτσι και ο άλλος ρε βλάκα δεν ξέρει να κάνει αυτό που εσένα είναι η δουλειά σου. Όσο για τις αγορές μας και την στήριξη που λές, σκέψου ρε μήπως εσείς οι τελωνιακοί τι στήριξη τους έχετε δώσει?? Κίνητο Samsung και iphone έχεις, γιατί ρε πατριώτη δεν πήρες MLS που είναι Ελληνικό?? Άντε βλάκα, σου δώσανε μια θεσούλα εκτελωνιστή και νομίζεις πως έχεις πιάσει τον πάπα απο τα @@ίδια. Μην κρίνεις τον άλλο που ψωνίζει φτηνά απο το εξωτερικό, δεν ξέρεις τι ανάγκες έχει, δεν είναι βολεμένος όπως εσύ. Και δεν μπορείς ρε κώλε να λες στον άλλο πλήρωσε. Βλάκα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ξερει κανεις να μου πει αν θα πληρωσω κατι για τελωνεια κ τετοια για ενα δεμα που παραγγειλα απο γερμανια? επειδη την εχω πατησει απο κινα κ πληρωσα ενα σωρο γαμω λεφτα στην dhl μετα, θελω να μαθω αν μου κανουν τα ιδια χουνερια κ απο χωρα που ειναι στην ευρωπαικη ενωση, αν δεν σε χρεωνουν τελωνειο ξερετε αν σε χρεωνουν μεταφορικα για να στο φερουν? να ξερω τι παιζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος10:22 π.μ.

    ποτε με αυτη την κωλοεταιρια. ποτε. να κλεισει αυριο ευχομαι. ντροπη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η DHL είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ως εταιρεία. Οτι παραγγελίες έχω κάνει απο Γερμανία με DHL Parcel καθυστερούν πιο πολύ απο την Κίνα. Μιλάμε για γελοίους. Ο μέσος χρόνος άφιξης απο Κίνα (μαζί με τα τελωνεία) είναι 26 μέρες, ο μέσος χρόνος DHL Parcel απο Γερμανία είναι 32 μέρες... Για γέλια είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος1:08 π.μ.

    Τι μπορεί να έχει συμβεί σε DHL parcel από Γερμανία το οποίο έχει τελευταίο στίγμα στο Feucht 13/06/18?O ιδιώτης αποστολέας έκανε ήδη 2 αναζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα.*29/07/18 σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ.ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΔΕΜΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ DHL ΗΤΑΝ 40 ΕΥΡΩ.ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ .ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ DHL ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΙΛΛΕΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ 1,50 kg ηταν το ποσο 158,30 ευρώ....ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ 30-11-2018. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕ DHL ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ? ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ DHL ITALY 40 EUR. ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ DHL ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ITALY 158,30 EUR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ.ΠΡΙΝ 4 ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΔΕΜΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΕ DHL ΗΤΑΝ 40 ΕΥΡΩ.ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ .ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΙΝΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ DHL ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΦΙΛΛΕΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ 1,50 kg ηταν το ποσο 158,30 ευρώ....ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ 30-11-2018. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΜΕ DHL ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ? ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ DHL ITALY 40 EUR. ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ DHL ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ITALY 158,30 EUR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος10:18 π.μ.

    Καλημέρα. Θα ήθελα να καταγγείλω τη συμπεριφορά υπαλλήλου της dhl που μου ζήτησε να ανοίξω μπροστά της φάκελο με εμπιστευτικό έγγραφο επειδή η εταιρεία "διατηρεί το δικαίωμα να ελέγχει το περιεχόμενο των δεμάτων". Όταν τη ρώτησα αν γνωρίζει κάτι για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται στοιχεία της ταυτότητας μου άρα δεν παραβιάζει κανένα νόμο. Επομένως μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Ο φάκελος περιείχε δύο σελίδες εγγράφου και είχε με ευανάγνωστα γράμματα το όνομα του αποστολέα και του παραλήπτη. Εννοείται ότι τα στοιχεία μου είναι αυτόματα στη διάθεση της εταιρείας ιδιαίτερα αν πληρώσω με κάρτα. Η λογική του ελέγχου των δεμάτων δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανοιχθούν. Αυτό επαφίεται στην κρίση (ή στην έλλειψη της) κάθε υπαλλήλου. Λυπάμαι που πρέπει κάποιος να εξευτελιστεί και να πληρώσει και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για να φτάσει υποτίθεται το δέμα του σύντομα και με ασφάλεια. Τελικά είναι πολύ καλύτερα να απευθυνόμαστε στα ΕΛΤΑ και ας κινούνται με βραδύτερους ρυθμούς. Η εμπειρία μας διδάσκει ότι ο συνδυασμός ανεγκέφαλων υπαλλήλων και υψηλού κόστους υπηρεσιών σε σχέση με την ποιότητα τους έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο. Το εύχομαι και για το συγκεκριμένο μαγαζάκι σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΈΝΑ ΔΕΜΑ 1800 ΓΡΑΜΜ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΕΊΧΕ ΚΟΣΤΟΣ 115Ε ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΌΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ! ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΙΣ 2.30-- ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΣΟΒΑΡΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΉ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ! ΠΗΓΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΟΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ -ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΌΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΏΣ--ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΝΩΡΙΣ ΏΣΤΕ ΣΤΟ INTERNET ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 4.30ΜΜ ΩΡΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΌΤΙ ΕΙΝΑΙ ON HOLD! ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΕΛΗΦΘΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΔΗΛ. ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ 24ΩΡΑ!!!! ΖΗΤΗΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΚΆΚΟΥ! ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΔΕΜΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΔΟΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΔΩΘΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΑΝ ΟΧΙ Η ΧΕΙΡΌΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ . ΑΣΥΝΕΠΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΏΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ . ΠΑΡ'ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΩ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ . ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΊΞΕΙ (5170751736) 22/04/20 ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ , ΜΕ ΔΗΛΩΜΈΝΗ ΑΦΙΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ 23/04/20 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 7.05.20 ΑΚΟΜΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ . Η DHL ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Λοιπόν παιδιά,πρωταρα εδω,ζητώ βοηθεια, γνωσεις, απόψεις κλπ, παραγγελία απο amazon Γερμανίας στις 13 Δεκέμβρη 40€ το προϊόν + του amazon τα εξτρα συνολο 59,12€ έρχεται μεσω κινας, εννοείται το πιάνουν με τη μια, τι κανεις τωρα; Εχω ατομο να παει αθηνα στο αεροδρόμιο με εξουσιοδότηση, να το κανω ετσι; Να ζητησω να το φέρουν στο τελωνείο της πολης μου;να το αφησω κ να μην ασχοληθω; Να πω να το γυρισουν πισω; Κ ζητάνε τοσα προσωπικά στοιχεια απο το τηλέφωνο, πως να δωσεις στοιχεια ετσι απλα;Τι πιστεύετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος3:45 μ.μ.

    Απορώ μαζι σας!! Είστε άσχετοι τελείως όμως με το θέμα τελωνείου αν δεν ξέρετε να ρωτάτε πριν κάνετε παραγγελία και το vat 22 ισχυει για όλη την Ευρώπη αλλά η αμάθεια ειναι άσχημο πράμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή