Στον αέρα οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου λόγω ατμοσφαιρικής μόλυνσης.

Η ατμοσφαιρική μόλυνση στο Πεκίνο μπορεί να οδηγήσει πολλά αγωνίσματα ανοικτού χώρου σε ακύρωση. Αυτά φέρεται να είναι τα λόγια του προέδρου της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ (Jacques Rogge), οποίος όπως αναφέρουν πολλά διεθνή δίκτυα είχε προειδοποιήσει τους Κινέζους, αρκετές φορές, ότι ενδέχεται μερικοί αγώνες αντοχής να αναβληθούν λόγω της ρύπανσης. Χθες επανέλαβε ότι οι αθλητές : «χρειάζονται καθαρές και υγιείς συνθήκες για να προπονηθούν και να συναγωνισθούν .»

Ο Rogge μιλούσε σε ένα διεθνές περιβαλλοντικό φόρουμ. Είπε ότι το Πεκίνο είχε δουλέψει σκληρά για να εξαλείψει τις πηγές ρύπανσής του, αλλά θα μπορούσε ακόμα και τώρα να αποτύχει στην εξασφάλιση καθαρού αέρα για τους αθλητές, ειδικά εκείνων που αγωνίζονται στα αθλήματα αντοχής.

«Παρά όλες αυτές τις προσπάθειες , ο χρόνος τελειώνει, και οι συνθήκες που απαιτούνται για τους αθλητές που αγωνίζονται στα αγωνίσματα αντοχής ίσως να μην έχουν εξασφαλισθεί στο 100%, μέχρι την συγκεκριμένη ημέρα», δήλωσε ο Ρόγκ.
«Για αυτόν τον λόγω, ίσως να χρειαστεί να αναπρογραμματίσουμε μερικά αγωνίσματα έτσι ώστε η υγεία των αθλητών να προστατεύεται με ακρίβεια.»

Μετά από μια τριών ημερών συνεδρίαση, μεταξύ της Επιτροπής συντονισμού της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς του 2008 και των ανώτερων υπαλλήλων του Πεκίνου, ο πρόεδρος της επιτροπής Hein Verbruggen είπε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση του Πεκίνου παραμένει μια ανησυχία αλλά το ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί επαρκώς για να εξασφαλισθεί η επιτυχία των ολυμπιακών αγώνων του επόμενου έτους.

«Το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ποιότητας παραμένει μια ανησυχία. Αλλά είναι μια κοινή ανησυχία, όχι μόνο για μας εξ ονόματος των αθλητών, αλλά και για την BOCOG * » , δήλωσε ο Verbruggen στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου.

Το απίστευτο της υπόθεσης ήταν πως χτες , το Πεκίνο είχε επηρεαστεί από μια πυκνή αιθαλομίχλη που είχε πνίξει την πόλη και είχε καλύψει τις μεγαλύτερες εθνικές οδούς καθώς και τον αερολιμένα της πρωτεύουσας οπού σημειώθηκε και διακοπή των πτήσεων. Στα παιδιά και στους ηλικιωμένους έγινε προτροπή να μείνουν σε εσωτερικό χώρο ενώ οι ντόπιοι ενθαρρύνθηκαν για να φορέσουν τις μάσκες προσώπου.
Γι αυτό μάλλον πριν από τέσσερα χρονιά μας είχαν διώξει όλους από την Αθήνα , για να γλυτώσουμε τα χειρότερα…


* BOCOG Beijing Organizing Committee for the Games of the XXIX Olympiad

4 σχόλια:

  1. Δεν νομιζω να ακυρωθουν λογο ατμοσφαιρικης ρυπανσης...
    Παιζουν πολλα λεφτα εδω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειπαν οτι θα ακυρωσουν ολα τα αγωνισματα. Φαντασου ομως να συμβει την ημερα του μαραθωνιου το χτεσινο χαλι , οπου κανεις δεν μπορουσε να παρει ανασα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς είχαμε την τρομοκρατία.
    Οι Κινέζοι την μόλυνση.
    Μέχρι του χρόνου θα έχουν καθαρίσει τα πάντα, αφού κάποιες δυνατές αμερικανικές εταιρείες θα αναλάβουν τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας και όλα θα κυλήσουν ρολόι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες το ψεματα. Τι νομιζεις πως θα γινει δηλαδη, καπως ετσι θα γινουν τα πραγματα, θα βαλουν μπροστα οι φιλοι μας οι Αμερικανοι τις δυνατες τους σκουπες και τσουπ παει η μολυνση...
    Τελικα οι Ολυμπιακοι αγωνες ειναι μια διοργανωση που γινεται καθε 4 χρονια σε μια αλλη χωρα για να τα κονομανε παντα οι Αμερικανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή