Μήπως με περνάνε για τουρίστα....

Έχω την τύχη – ατυχία τα τελευταία 6 χρόνια να είμαι μόνιμος κάτοικος νησιού και μάλιστα ενός απο τα μεγαλύτερα , αυτό της Κρήτης. Έτσι λοιπόν και εγώ όπως και εκατοντάδες χιλιάδες δύσμοιροι νησιώτες αντιμετωπίζω ενα πολύ σπουδαίο πρόβλημα, αυτό της μετακίνησης. Δυστυχώς στην Ελλάδα όσοι μένουν σε νησί πρέπει να πληρώνουν και το τίμημα, μιάς και για την καλοκαιρινή περίοδο θεωρούνται απο το κράτος και τις ναυτιλιακές εταιρίες τουρίστες με όλη την σημασία της λέξεως.Η απελευθέρωση των ναύλων απο την κυβέρνηση όχι απλά δεν έφερε μείωση στις τιμές των εισητηρίων αλλά είχε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Λογικό μου ακούγεται εμένα ,μιάς και άλλοι κλάδοι στήνουν καρτέλ ενώ ξέρουν ότι δεν τους παίρνει, οι ναυτιλιακές που είχαν και την άδεια του κράτους μετά απο πολλά χρόνια να καθορίσουν μόνες τους τις τιμές σιγά που δεν θα το έκαναν. Συνεννοηθήκαν λοιπόν όλοι οι εφοπλιστάδες και εκτόξευσαν τις τιμές ,με αποτέλεσμα να φτάσει μια γραμμή από εκει που είχε κόστος 20 € ,μέχρι και τα 50€. Και έρχομαι τώρα εγώ να αναρωτηθώ, το κράτος που είναι να προστατεύσει τους κατοίκους των νησιών; Γιατί μια τετραμελής οικογένεια που θέλει να πάρει το αμάξι της και να πάει στην Αθήνα για μια περίπτωση υγείας ή για άλλους λόγους , να χρειάζεται να πληρώσει σε εισητήρια 700(!!!) ευρώ ; Όταν μάλιστα την ίδια ώρα θα μπορούσε να πετάξει αεροπορικώς με τσάρτερ για το Παρίσι απ’ ευθείας με τα εισητήρια επιστροφής να μην ξεπερνούν τα 400 ευρώ. Ρωτάει κανείς τον μέσο έλληνα αν είναι διατεθημένος να πληρώσει ένα μισθό για να μετακινηθεί με την οικογένειά του , όχι για να πάει διακοπές, άλλα για την αναγκαία μετακίνησή του , όποιου είδους και να είναι αυτή, προς την πρωτεύουσα; Έτσι δηλαδή η πολιτεία προσπαθεί να μας πείσει οτι εφαρμόζει τακτική αποκέντρωσης;

Όσο για αυτούς που έχουν στον μυαλό τους τις διακοπές στα νησιά της χώρας μας καλό είναι να τις βγαλουν από το κεφάλι τους. Το παλιό τρίπτυχο sea , sex , sun με την ιδέα των φτηνών διακοπών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και μια φέτα καρπούζι στο χέρι , μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουμε... μιας και οι διακοπές έχουν, πλέον, γίνει για λίγους. Ή μάλλον καλύτερα όπως λέει και ένας φίλος το ταξίδι στο Αιγαίο, πια, δεν έχει σημασία... μόνο κόστος.

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: