Η αυτοκρατόρισσα ΔΕΗ ... και τα τεχνικά μπλάκ άουτ

Τελικά σε αυτήν την χώρα είναι να μην έχεις την ανάγκη κάποιου. Όχι απλά σε πατάει στον κάλο, αλλά σε αφήνει να πεθάνεις κιόλας. Έτσι λοιπόν και οι άνθρωποι της ΔΕΗ ,τις τελευταίες ημέρες αποφασίζουν για την τύχη του απλού κοσμάκη ,σε ένα νέο ρόλο που έχουν αναθέσει από μόνοι τους στον ευατό τους. Αφήνουν λοιπόν εδώ και μέρες τον απλό κοσμάκη να λιώνει μέσα στην ζέστη, με συνεχόμενες τεχνικές διακοπές ρεύματος που κάνουν ανά περιοχή.Θα μου πείτε λογικό ακούγεται αυτό ,για να μην κρεμάσει το δίκτυο. Όχι αδέρφια μου μόνο λογικό δεν είναι όλο αυτό το σκηνικό! Δεν υπάρχει λογική στο να κάνεις την πατατιά και μετά να τρέχεις να την καλύψεις. Είναι σαν να σε σταματάει ο τροχονόμος στην Αλεξάνδρας και να σε κρατάει εκεί κανά μισάωρο ,γιατί σου λέει πως αν θα σε αφήσει θα μπλοκάρεις μετά στην Κηφισιάς. Έλεος δηλαδή! Σ’ αυτή την χώρα πάντα τρέχουμε να προλάβουμε ποτέ δεν μεριμνούμε.

Άκουσα προχτές τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΗ να παραδέχεται ,πως ενώ σε όλη την Ευρώπη η μέγιστη διάθεση των μεγαβάτ είναι πάντα 25% περισσότερη από το αντίστοιχο τοπ ζήτησης του περασμένου έτους, στην Ελλάδα είμαστε μόλις 200 μεγαβάτ πάνω από το ρεκόρ ζήτησης. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι οι Δυτικοευρωπαίοι έχουν καβάντζα καμιά 7-8 χιλιάδες μεγαβάτ να τους περιμένουν , ενώ οι οστρογότθοι οι δικοί μας παίζουν τζόγο στην πλάτη μας για το αν θα τους φτάσει το ρεύμα και στην τελική ρίχνουν και καμιά ασφάλεια. Επόμενο βέβαια ,όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , ήταν να συμβεί αυτό, μιας και ενώ υπήρχε μελέτη πως η ισχύς έπρεπε να αυξηθεί έως και 2000 μεγαβάτ , φέτος δεν έχουν αύξησει την παραγωγή ούτε κατά ένα μεγαβάτ!

Έτσι λοιπόν χτες ολόκληρη η χώρα γεύτηκε την χαρά των τεχνικών μπλακ άουτ της ΔΕΗ στην προσπάθεια να μαζέψει τα ασημάζευτα. Το αποκορύφωμα όμως είναι αυτό που συμβαίνει στην Νεάπολη ,οπού από τις 4 το απόγευμα χτες έχει μείνει χωρίς ρεύμα και μέχρι την ώρα που γραφώ (10 το πρωί) ακόμα δεν έχουν δει οι άνθρωποι την τάση να επανέρχεται. Έχουν αφήσει συνεπώς ανθρώπους να λιώνουν μέσα στην ζέστη , να μην έχουν ένα κρύο ποτήρι νερό να πιούν την ίδια ώρα που άλλοι ανακυκλώνουν το νερό της πισίνας τους! Γιατί δεν άκουσα εγώ για καμιά διακοπή ρεύματος στην Κηφισιά , το Κεφαλάρι ή την Εκάλη, εκτός αν ακούσατε εσείς...

2 σχόλια:

  1. Καθίκια...γιατί που σου εξηγούν αφελέστατα πώς έχουν λιώσει κάποια καλώδια λόγω ελλιπούς συντήρησης??? Το άκουσε ένας φίλος και βγήκε από τα ρούχα του! Τί θα πεί ρε boy ελλιπής συντήρηση??? Σε πληρώνω κερατιάτικα ναί ή ού??? Είναι προσωπική μου επένδυση τα χρήματα αυτά ναί η ού??? Τη στομάχα σου που τη γεμίζεις κάθε μέρα δέν την αφήνεις χωρίς συντήρηση πάντως! Άει σιχτίρ, μόνο ο σεισμός και η φωτιά δέν κάνει διακρίσεις, άντε να το δούμε το εργάκι "όπου φραγκάτος και η μοίρα του"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι ακριβώς είναι patsiouri ο φτωχός πεθαίνει κάθε μέρα ενώ ο πλούσιος μόνο μια φορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή