Βρυξέλλες: οι πρώτες εντυπώσεις

Η αλήθεια είναι πως τα πρώτα συναισθήματα απο τις Βρυξέλλες είναι ανάμεικτα. Υπάρχουν περιοχές στο κέντρο που σε κάνουν να πιστέψεις πως η Αθήνα είναι μια πεντακάθαρη πόλη , σε σχέση με αυτό το χάλι. Απο την αλλή περιοχές όπως αυτή που εξερεύνησα το πρωί είναι απλά θαυμάσιες. Στις φώτο που ακολουθούν θα δείτε την περιοχή του Anderlecht και πώς δίπλα σε ενα τεράστιο πάρκο υπάρχει το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας και υπέροχες κατοικίες. Δυστυχώς τα πάντα ήταν κλειστά σήμερα στο γήπεδο σε ένδειξη πένθους προς τον εκλιπόντα πρόεδρο της ομάδας Constant Van den Stock, του οποίου το όνομα φέρει και το γήπεδο και πέθανε πριν απο δύο μέρες. Σημείωση ο καιρός πάει να μας τρελάνει, το πρωί είχε ασυνήθιστη λιακάδα και τώρα το γύρισε σε βροχή, όπως φαίνεται απο την φώτο δίπλα και την κυρία που κρατάει ομπρέλα , σε αντίθεση με τις πρωινές φωτογραφίες

















0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Φωτορεπορτάζ Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου Τριάθλου

Νομίζω πως ότι και να γράψω για τους αγώνες που έγιναν στα Χανιά την Κυριακή για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Τριάθλου θα είναι λίγο. Άψογη διοργάνωση , τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Πλήθος κόσμου αλλά και αθλητών με όλους να χουν να πουν μια καλή κουβέντα. Νομίζω όμως πως οι εικόνες μιλούν καλύτερα , οπότε απολαύστε το φωτορεπορτάζ.

Τελική κατάταξη ανδρών

Τελική κατάταξη γυναικών








Photos
Τhanks to Andreas Markakis & Nektarios Kounalakis

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Times Bar : η κοσμική παιδική χαρά της Θεσ/νίκης

Η αλήθεια είναι ότι το Times το ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή που μπήκα μέσα. Ήταν νομίζω πέρσι λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Είναι αυτό που λένε ότι βρίσκεις ένα μαγαζί και ξέρεις ότι πολύ δύσκολα θα ξεκολλήσεις από εκεί. Αυτό ακριβώς μου συνέβη με το Times. Δεν υπάρχει από τότε περίπτωση να ανέβω στη Θεσσαλονίκη και να μην περάσω από εκεί. Ένα ποτό , ένας καφές ή ακόμα σπαράγγια με φρέσκιες φράουλες και σώς βανίλιας, λίγο πριν την Τ- Bone μπριζόλα. Δεν νομίζω όμως πως θα μπορούσα να περιγράψω καλύτερα το τι είναι αυτό που κάνει το Times ξεχωριστό , από την περιγραφή του Τσιτσόπουλου στο Athensvoice.

Όταν είχε ανοίξει το “Times” πριν από δύο χρόνια, στο ύψος της XANΘ, θυμάμαι που αναρωτιόμουνα στην ανταπόκριση τι είδους άνθρωποι θα συχνάζουν σε ένα μπαρ-ρέστο με βαριά λουδοβικιανή διακόσμηση.
Θυμάμαι επίσης πόσο είχα εκπλαγεί με το πανάκριβο άλογο-φωτιστικό της εισόδου και τα πρώτα αφιερώματα στις εγχώριες κοσμικές σελίδες, με φώτο αλλά και λεζάντες απαράμιλλου κλισέ, όπως «H Bίκυ Xατζηβασιλείου πιο αστραφτερή από ποτέ», «O εστέτ αρχιτέκτονας Δημήτρης Tσίτσος με τα εξαντρίκ γυαλιά του», «H διαφημίστρια Δέσποινα Πορτοκάλη καταστρώνει μαζί με τη Xάιδω Tσάνταλη καλοκαιρινές βεγγέρες και γκλάμορους πάρτι».

Mε το “Times” ήταν σαν η Θεσσαλονίκη να απέκτησε μια κοσμική παιδική χαρά. Oι επώνυμοι το έκαναν στέκι, οι alternative της Zεύξιδος το απέφευγαν επιμελώς, το μαγαζί δίχασε, όπως καθετί άλλωστε στη Θεσσαλονίκη, που εξακολουθεί ακόμα να ορίζεται από διαχωριστικές γραμμές και να βιώνει σπαρακτικούς εμφύλιους και διλήμματα που ταλανίζουν ανυπόφορα το in crowd. Kανένας όμως από τους φανατικούς του πολέμιους δεν μπορούσε να κατηγορήσει το “Times” για κλειστή λέσχη, σνομπισμό ή σκληρή πόρτα. Xωρούν όλοι, όπως διαπίστωσα και δυο-τρεις φορές που η παρέα μου με έβγαλε εκεί. Λαϊκά ξανθά κορίτσια συμβίωναν αρμονικά με μοντέλα, χρηματιστές και κυβερνητικά στελέχη στριμώχνονταν με κουλ γραμμωμένους μάγκες από τις Σαράντα Eκκλησιές.
Όταν γνώρισα τον ιδιοκτήτη του Θόδωρο Δοϊρανλή, και η τελευταία μου προκατάληψη έπεσε! Tο πούρο, το φουλάρι και το μπλέιζερ είναι οι εμμονές του. Όπως και η σαμπάνια με τα περίεργα κασέρια. Tο γλεντάει! Aλλά και χαμογελάει αφήνοντας το μαγαζί να ρολάρει χαλαρά, και οι πιστοί να κάνουν ο καθένας τα δικά του, και κανένας να μη σοκάρεται από την παρουσία του άλλου. High society αντάμα με «κανονικούς» ανθρώπους είναι το κόλπο του “Times”.

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Ο Βγενόπουλος , ο Κλέιτον και τα A/C

Αν είναι ένα πράγμα που μου την δίνει στα νευρά, πολύ άσχημα όμως , είναι η δημιουργία εντυπώσεων. Έτσι λοιπόν θεωρώ πως ο κ. Βγενόπουλος ,που προσπαθεί να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να ακούγεται όλο και περισσότερο το όνομα του τις τελευταίες ημέρες, από την μήνυση στον Τσίπρα έφτασε στο άλλο άκρο. Έχει βαλθεί να καταργήσει όλες τις ποδοσφαιρικές θεωρίες και αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα.

Διαβάζω λοιπόν στην Εξέδρα των ΣΠΟΡ σήμερα : «Η φήμη που είχε αναφέρει η Εξέδρα περί ενδιαφέροντος του ΠΑΟ για τον Σίλβα Κλέιτον μέσω της Π.Ε.Κ, επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Κώστα Πηλαδάκη , ο Ανδρέας Βγενόπουλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΕΛ και τον ενημέρωσε για πρόταση ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά του ποδοσφαιριστή.»

Ρε παιδιά τι έγινε πήρε ο Βγενόπουλος τον Παναθηναϊκό και δεν το κατάλαβα; Μα καλά πως είναι δυνατόν τότε να διαπραγματεύεται την μεταγραφή ποδοσφαιριστή; Θα τρελαθούμε τελείως. Του είπε κανείς ότι με 2,5-3 εκατομμύρια που θέλει να δώσει υπάρχουν και άλλοι παίκτες αν στην τελική θέλει να κάνει τέτοια δώρα; Από την άλλη βέβαια εγώ αυτό το δώρο δεν το καταλαβαίνω. Ρώτησε κανένα αν τον θέλουν στον ΠΑΟ τον Κλέιτον , αν ταιριάζει στο στυλ της ομάδας, αν υπάρχει χώρος για ακόμα ένα επιθετικό; Δεν νομίζω.
Τι ακριβώς νομίζει ο κ. Βγενοπουλος ότι είναι ο ποδοσφαιριστής , ένα κουτί με πάστες να βαστάει μην του πουν ότι πήγε και με άδεια χέρια; Εντάξει κ. Βγενόπουλε και εγώ έρχομαι στην τράπεζα σας το καλοκαίρι να πληρώσω κάτι λογαριασμούς και μου αρέσει το κατάστημα σας γιατί έχετε ωραίες υπαλλήλους, όμως έχετε και ένα βασικό πρόβλημα δεν λειτουργούν καλά τα air condition. Τι να κάνω δηλαδή πρέπει να πάω να αγοράσω οποίο μοντέλο AC μου αρέσει και να σας το φέρω πεσκέσι ; Νομίζετε πως έτσι θα λυθεί το πρόβλημα…;

2 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Χαλάσανε τα FAX στου Ρέντη

Βρε μια ατυχία που μας δέρνει … μετά τα email και τις λάθος παραγγελίες πως είναι δυνατόν σε αυτή την χώρα όλα να χαλάνε την λάθος ώρα; Όπως υποστήριξε η ΠΑΕ Ολυμπιακός χάλασε το φάξ στου Ρέντη. Και τι μας νοιάζει θα πείτε τώρα κάποιοι. Έλα όμως που δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται γιατί δεν χάλασε κάποια τυχαία στιγμή….

Σήμερα το ΕΣΚΑΝ έβγαλε την ακόλουθη ανακοίνωση :
«Από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 9 Απριλίου δόθηκαν εντολές διενέργειας ελέγχων εκτός αγώνων στους χώρους προπόνησης των ομάδων ΠΑΕ Α.Ε.Κ., ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Μετά από κλήρωση, υποβλήθηκαν σε έλεγχο ντόπινγκ έξι (6) παίκτες της ΠΑΕ Α.Ε.Κ. και έξι (6) παίκτες της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ. Η ομάδα της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν βρισκόταν στο χώρο προπόνησης την ώρα που είχε δηλωθεί στο έντυπο εντοπισμού (whereabout) που είχε στη διάθεσή του το ΕΣΚΑΝ».

Ποια ήταν όμως η δικαιολογία του Ολυμπιακού; Ότι έστειλε κανονικά φαξ με την αλλαγή της ώρας προπόνησης στη Σούπερ Λίγκα, αλλά λόγω βλάβης αυτό δεν έφτασε στον προορισμό του. Κοίτα να δεις κάτι παλιομηχανήματα . Να χαλάνε όταν τα χρειάζεσαι. Βρε μήπως και εδώ πρέπει να ψαξουμε την λυση του μυστηριου στην Κίνα… ;

Μα καλά τώρα που πήγε το μυαλό σας εσάς …; Εγώ λέω μήπως είναι made in China και γι’ αυτό χάλασε… το μηχάνημα!

Υ.Γ. είναι τυχαίο πως το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού αναφέρει ότι από την χθεσινή προπόνηση αποχώρησαν με ενοχλήσεις οι Νικοπολίδης , Κοβάσεβιτς , Στολτίδης και Σίσιτς; Μάλλον η αλλαγή της ώρας θα έφταιγε… δεν μπόρεσαν προσαρμοστούν τα παιδιά…

37 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Κοκτέιλ Pina Anabolicata

Διάβαζα πριν από μερικές ημέρες μια αγγελία ότι ζητείται μπάρμαν στα Χανιά με ειδίκευση στα κοκτέιλ. Που να μου πήγαινε άραγε το μυαλό ότι η θέση ήταν γάντι για πολλούς από την ομοσπονδία της άρσης βαρών. Έχω ακούσει τόσα τις τελευταίες ημέρες τα οποία είναι αλήθεια και αλλά τόσα που είναι άπλα λόγια του αέρα , τα οποία οι τηλεδικαστές των παραθύρων αφήνουν να ακούγονται χωρίς βάση, διότι οι καλεσμένοι τους είναι άπλα άσχετοι με το θέμα τις περισσότερες φορές.

Και πώς να μην είναι άλλωστε ,όταν αυτοί που πραγματικά γνωρίζουν πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις κρατάνε καλά το στόμα τους κλειστό. Προσπάθησα τις τελευταίες ημέρες και ο ίδιος να έρθω σε επικοινωνία με την ομοσπονδία και ανθρώπους μέσα από αυτήν, οι οποίοι κατέχουν θέσεις «κλειδιά» και αρνήθηκαν ευγενικά να σχολιάσουν την κατάσταση υποστηρίζοντας πως δεν έχουν τα στοιχεία στα χέρια τους.

Εκτιμώ το να θέλει ο άλλος να είναι καλυμμένος από παντού , αλλά πλέον με τα δεδομένα που πρόεκυψαν από σήμερα παρατηρούμε ότι οι κινήσεις που κάνουν είναι καθαρά κινήσεις πανικού. Εδώ δεν περίμεναν το δείγμα και έσπευσαν να εμφανίσουν το χαρτί από την Κίνα , που δηλώνει σφάλμα στην αποστολή της παραγγελίας. Ο πανικός τους δηλαδή ήταν τόσο μεγάλος που έτρεξαν να δηλώσουν ένοχοι πριν καν την ανακοίνωση για το δεύτερο δείγμα και την επίσημη ενοχή τους .

Η ανακοίνωση των κινέζων αναφέρει ότι από λάθος εστάλει σκεύασμα με απαγορευμένες ουσίες. Μα καλά μας περνάτε για ηλίθιους; Είναι δυνατόν να χορηγείται σκεύασμα στους αθλητές και να μην ελέγχεται από τους γιατρούς και τον φαρμακοποιό της ομοσπονδίας ; Μετά θέλετε να πάρουμε στα σοβαρά την συγκεκριμένη ομοσπονδία; Επίσης στον ισχυρισμό που καταθέτουν κάποιοι , πως ήταν δυνατόν να έπαιρναν σε ολυμπιακή χρονιά αναβολικά ενώ ήξεραν ότι στους αγώνες θα ελέγχουν , υπάρχει απάντηση είναι μια και απλή. Έχοντας παρακολουθήσει ένα σεμινάριο για τα αναβολικά με σπουδαίους ομιλητές έμαθα 2-3 βασικά πράγματα.

1ον οι κύκλοι των αναβολικών είναι 2 το πολύ τρεις μέσα στην διάρκεια της χρονιάς και όχι σε όλη την διάρκεια των προπονήσεων. Κάτι που σημαίνει πως φροντίζεις αυτοί οι κύκλοι να μην είναι κοντά σε περιόδους αγώνων.

2ον Τα περισσότερα αναβολικά δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα (όγκο , μυϊκή μάζα , εκρηκτικότητα κ.α.) σε συνδυασμό με προπόνηση, μέσα σε διάστημα από μια εβδομάδα εως ένα μήνα. Το θέμα είναι ότι είναι ανιχνεύσιμα για διάστημα από 12 ώρες εως 3-4 μέρες ,στις περισσότερες των περιπτώσεων, από την στιγμή που θα γίνει η λήψη τους από τον αθλητή. Τώρα ίσως καταλαβαίνεται γιατί είναι σημαντικό το where about για την WADA , όπως και γιατί εξαφανίζονται οι αθλητές για κάποια διαστήματα όπως οι αμερικανοί αθλητές για λόγους «ασφαλείας» στην Σούδα πριν τους Ολυμπιακούς της Αθήνας.

Είναι πλέον εμφανές πως η ελληνική αποστολή πιάστηκε εξ απήνης , καθώς δεν περίμενε έλεγχο στην συγκεκριμένη περίοδο , υπολογίζοντας πως οι ουσίες θα χουν αποβληθεί μέχρι τους αγώνες τα κέρδη όμως θα έχουν παραμείνει. Το γεγονός από την άλλη ότι 11 στα 13 δείγματα ήταν θετικά δεν σημαίνει πως οι άλλοι ήταν καθαροί , άπλα δεν τους βρήκαν για να τους εξετάσουν. Επίσης η μεγάλη μου απορία είναι ,πως γίνεται συνεχώς η WADA να μας βρίσκει θετικούς και πότε να μην έχω ακούσει κρούσμα το οποίο έχει βρει η ελληνική ΕΣΚΑΝ; Τυχαίο φαντάζομαι και αυτό… Ποιός είπε κάτι για συγκάλυψη…

Αυτά είναι βέβαια, όταν έχεις εισαγόμενο αθλητισμό εκ του ανατολικού μπλοκ έχεις και τις ανάλογες συνέπειες. Οι Ελληνοποιήσεις με τα διαβατήρια των 400 ευρώ , οι ντόπες , οι μίζες , οι εκλογικές νίκες και όλα αυτά με κόστος την υγεία των αθλητών που είναι τα πραγματικά θύματα όλου αυτού του σκηνικού . Αλήθεια τον λογαριασμό θα τον στείλουν σε αυτόν που πρέπει ή θα μείνει και αυτό στην λήθη…

Υ.Γ. Ελπίζω να μιλήσει ο άνθρωπος που περιμένω… δεν νομίζετε πως ήρθε η ώρα;

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: