2o Πανευρωπαϊκό Σχολείο Αθλητικών Συντακτών

Στη Χερσόνησο του νομού Ηρακλείου θα βρεθούν από σήμερα και έως το Σαββάτο πλήθος αθλητικών συντακτών από όλη την Ευρώπη. Το 2ο πανευρωπαϊκό σχολείο αθλητικών συντακτών ξεκινάει λοιπόν τις εργασίες του και σίγουρα πολλά χρήσιμα συμπεράσματα θα βγουν από τις συζητήσεις και τις ομιλίες. Αν ρίξει κανείς μια γρήγορη ματιά στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ανάμεσα στους ομιλητές ονόματα όπως αυτά των Jerzy Jakobsche προέδρου της UEPS , Γιώργου Βασιλακόπουλου προέδρου της FIBA Europe, του υφυπουργού Γιάννη Ιωαννίδη αλλά και πολλών άλλων γνωστών δημοσιογράφων. Ελπίζω το wifi να λειτουργεί καλά και τις επόμενες ημέρες θα έχετε ενημέρωση και φωτογραφίες από εδώ.

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Ο Μονάρχης...

Σπανίως ανεβάζω κείμενα που έχουν γράψει συνάδερφοι κάπου αλλού , όμως το παρακάτω άρθο της Μαρίλης Mαργωμένου , από την Καθημερινή είναι άκρως απολαυστικό!

«Ο Βασίλης Γκαγκάτσης ίσως να μην έχει ούτε μήνες στην ΕΠΟ. Πιστεύω ότι ίσως ήρθε και το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσει».


Οσο παράδοξο κι αν φαίνεται, την παραπάνω δήλωση την έκανε ο ίδιος ο κ. Γκαγκάτσης μερικούς μήνες πριν. Αναδρομικά, ομοιάζει σουρεαλιστική - όχι μόνο επειδή ο αθλητικός παράγων αναφέρεται στον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο όπως συνήθιζε ο Ιούλιος Καίσαρ. Αλλά κυρίως επειδή ο αποκαλούμενος και «μονάρχης» κ. Γκαγκάτσης, την περασμένη εβδομάδα ξαναέβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΕΠΟ, και βεβαίως ξαναβγήκε.

Πρώτη φορά ο κ. Γκαγκάτσης κατέστη γενικός γραμματέας της ΕΠΟ το 1997. Μόλις 2 έτη αργότερα, βρέθηκε να κατηγορείται πως συνεργάστηκε με τον Θ. Μητρόπουλο, όστις παρεπέμφθη με εισαγγελική πρόταση για απόπειρα δωροδοκίας του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, Γ. Λούβαρη, αλλά τελικώς απηλλάγη.

Τον παλιό εκείνο τον καιρό, στις εφημερίδες μεσουράνησε το θανατηφόρο «Ο Γκαγκάτσης με πήγε στην παράγκα» που δήλωσε ο αθλητικός παράγων, Δ. Ψωμιάδης, αλλά τελικώς ο κ. Γκαγκάτσης δεν καταπλακώθηκε απ’ την πίπτουσα παράγκα, παρότι κινδύνευσε: τον Ιανουάριο του 2001, τέσσερις μπράβοι όρμησαν στο γραφείο του προέδρου της ΕΠΟ. Ο Κ. Αλεξανδρίδης τη γλίτωσε καθότι είχε πάει στην τουαλέτα, κι έτσι το «κουαρτέτο» εισέβαλε στο δίπλα γραφείο, κι ευρέθη απέναντι στον κ. Γκαγκάτση. «Την επόμενη φορά που θα κάνετε τα ίδια, πέθανες!», του είπε εις «φουσκωτός». Τελικώς μερικούς μήνες μετά ο Κ. Αλεξανδρίδης παρητήθη, κι ο κ. Γκαγκάτσης κατέλαβε τον θρόνο της ΕΠΟ.

Αλλά ποτέ δεν ξέχασε την παλαιά του ιδιότητα - τη δικηγορική. Με αυτή, άλλωστε, διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Ολυμπιακού. Κι αν ο ίδιος λέγει πως υπήρξε και δικηγόρος άλλων ομάδων, οι δηλητηριώδεις γλώσσες επιμένουν πως ως πρόεδρος της ΕΠΟ συχνότατα εμφανίζεται με τον έτερο πρόεδρο Σ. Κόκκαλη, στη σουίτα του Καραϊσκάκη. Εξ ου και δεν έχει ποτέ ακούσει το σύνθημα «Γκαγκάτση! Μπι…! Ολυμπιακέ!» που την ίδια ώρα δονεί τα υπόλοιπα γήπεδα της Αττικής σε κάθε φάλτσο σφύριγμα!

Αν το άκουγε, μπορεί και να μήνυε τους οπαδούς. Διότι οι εξ αυτού μηνυθέντες ξεκινούν με τη «Sportday» απ’ την οποία απαιτούσε 300.000 ευρώ γι’ αυτά που έγραψε («θέλει 1 ευρώ για κάθε φίλαθλο που τον γιούχαρε στο Καλλιμάρμαρο!», έγραφαν οι εφημερίδες) και φθάνουν ως το Ντ. Νικολαΐδη που εμηνύθη μετά το σίριαλ με το CAS. Οσοι τον γνωρίζουν λένε πως ο κ. Γκαγκάτσης δεν αντιδρά καλά στην κριτική: στην Αυστρία εν μέσω EURO 2008, σφαλιάρισε έναν Ελληνα δημοσιογράφο στο λόμπι του Σέρατον, και μετά είπε ότι «εκ των υστέρων αντιλήφθηκα ότι αυτός ήρθε με σκοπό να δημιουργήσει επεισόδιο!». Προ ημερών, πάλι ανέπτυξε νέο κατασκοπικό πατρόν: «μου πέρασε από το μυαλό», είπε, «ότι οι 7 στις 8 κακές διαιτησίες μπορεί να είχαν στόχο τις εκλογές της ΕΠΟ»! Δηλαδή πως οι διαιτητές έστησαν συναυλία φαλτσοσφυρίγματος την περασμένη Κυριακή για να τον ρίξουν!

Στο σουρεαλιστικό σύμπαν του κ. Γκαγκάτση, ο Σαλβατόρ Νταλί θα ευτυχούσε. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για τον άνθρωπο που πέτυχε το ακατόρθωτο: βγήκε απ’ το αεροπλάνο με την κούπα του EURO, και τον γιούχαρε όλος ο κόσμος στο Καλλιμάρμαρο!

Υπέρογκες επιχορηγήσεις

Παρότι λέει πως γεννήθηκε τόσο φτωχός που από παιδί δούλευε για να ζήσει, τελικώς φαίνεται πως η πορεία του ήταν τόσο επιτυχημένη που εδώ και 7 χρόνια εργάζεται αμισθί (διότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν αμείβεται) κι έχει καταφέρει εκτός απ’ το πολυτελές του διαμέρισμα στα νότια προάστια, να φτιάξει κι εξοχικό ανάκτορο στην Αιδηψό με πισίνα και θέα απ’ το 2ο όροφο για να απολαμβάνει εκεί την αγαπημένη του φασολάδα.

Μόνο που εσχάτως τα σύννεφα απειλούν τη λιακάδα της Αιδηψού. Ο κ. Γκαγκάτσης στις αρχές του Νοεμβρίου θα καθίσει στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών: αυτή τη φορά τον παραπέμπουν με την κατηγορία πως πλαστογράφησε την υπογραφή του αντιπροέδρου της ΕΠΟ Αθ. Κανελλόπουλου (ο οποίος λέει πως ούτε είχε δει τις αναθέσεις έργων που υποτίθεται πως υπέγραψε), και πως επιχορήγησε με 650.000 ευρώ τον Μακεδονικό Βεύης και τον Αρη Λόφων Φλώρινας το 2004, όταν κανονικά τα 2 πανελληνίως άγνωστα σωματεία μαζί έπρεπε να εισπράξουν μόλις 5.000 ευρώ. Κι αυτά, ενώ έτερος ανακριτής αναρωτιέται πώς ακριβώς η ΕΠΟ προχώρησε τα έργα στον Αγιο Κοσμά πριν το 2004 παρακάμπτοντας τον νόμο που απαιτούσε να γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός. Αν τελικώς σε όλα αυτά ο κ. Γκαγκάτσης δεν βρει απαντήσεις να δώσει, τότε για πρώτη φορά θα μπορεί πλέον δικαίως να τραγουδά το αγαπημένο του σουξέ του Νότη Σφακιανάκη: «Σαν πληγωμένο αετόπουλο στο χώμα / ψάχνω τη δύναμη να κρατηθώ ακόμα»!

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Κοντά σε εξαγορά ΟΠΑΠ - Intralot

Όταν έγραψα πριν από πολύ καιρό για εκείνο τον δύσμοιρο διαγωνισμό προμήθειας νέου εξοπλισμού στον ΟΠΑΠ με άνευ λόγου αποκλεισμούς ξένων εταιριών και στην συνέχεια πάγωμα του διαγωνισμού και απ ευθείας ανάθεση στην Intralot , δεν πίστευα ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αλλά γιατί να μην φτάσουμε θα μου πείτε , αφού είδε και απόειδε η Intralot με το να στήνει τον ένα διαγωνισμό πίσω από τον άλλο ώστε να είναι βασικός προμηθευτής του ΟΠΑΠ αποφάσισε να αγοράσει και τον οργανισμό ώστε να τελειώνουμε μια και έξω.

Με το πρόσχημα λοιπόν της ανάπτυξης του ΟΠΑΠ σε τρίτες χώρες , η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο συνεταιρισμού ΟΠΑΠ – Intralot , καθώς η μια πλευρά θα διαθέσει την ισχυρή οικονομική της βάση και η άλλη την τεχνογνωσία της. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το υπό εκκόλαψη σχέδιο συνεταιρισμού του δημοκρατικού ΟΠΑΠ (34% το Δημόσιο) με την Intralot επεξεργάζεται κλειστή ομάδα εμπίστων νομικών, υπό την καθοδήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Χρήστου Χατζηεμμανουήλ. Από την πλευρά της Intralot, πέραν του προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη, συμμετοχή στον σχεδιασμό έχει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κ. Αντωνόπουλος και στενός πυρήνας στελεχών της.

Εγώ πάντως συνεχίζω να αναρωτιέμαι, αν προωθηθεί το σχέδιο αυτό θα το μάθουμε από τα μεγάλα κανάλια και τις εφημερίδες ή θα το πνίξουν για ακόμα μια φορά; Τελικά σε όλη την ελεύθερη αγορά της Ευρώπης μοναδική εταιρεία που μπορεί να προωθήσει τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ είναι η Intralot ; Το ότι είναι μέτοχος ο κ. Αλογοσκούφης φαντάζομαι είναι τυχαίο; Εγώ να ρωτήσω και το άλλο , γιατί από την στιγμή που ο ΟΠΑΠ είναι μια από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις δεν εξαγοράζει την Intralot ; Εδώ θα είμαστε και κρατήστε τις γραμμές αυτές δεν θα αργήσει η μέρα που μέσω ανταλλαγή μετοχών θα συμβεί αυτή η εξαγορά και ο «θειος» Κόκκαλης θα βρεθεί μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ!

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: