Τί έψαχνε το τουρκικό Ρ/V Piri Reis βόρεια της Σάμου;

Το Τουρκικό υδρογραφικό σκάφος Ρ/V Piri Reis όπως φαίνεται από το παρακάτω γράφημα ακολούθησε την σκιαγραφημένη πορεία σήμερα βόρεια της Σάμου. Μπορεί κάποιος από το υπουργείο να μας πει τι ακριβώς έκανε εκεί; Ποιος ο λόγος αυτής της κυκλικής πορείας στα ανοικτά της Σάμου που βάζει σε υποψίες; Αλήθεια το πήρε κανείς χαμπάρι από το υπουργείο ή περιμένουν να το διαβάσουν από τα blogs;


1 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Πανευρωπαϊκό κύπελλο τριάθλου στα Χανιά

Την Κυριακή 13 Απρίλιου στα Χανιά , η ελληνική ομοσπονδία τριάθλου σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα πραγματοποιήσουν το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Τριάθλου.

Αθλητές από όλη την Ευρώπη θα λάβουν μέρος στο αθλητικό γεγονός κολυμπώντας 1500 μέτρα στο Ενετικό λιμάνι , έπειτα θα διανύσουν 40 χιλιόμετρα με το ποδήλατο σε κυκλική διαδρομή στο κέντρο της πόλης περνώντας από τα σπουδαιότερα μνημεία της. Τελος θα τρέξουν 10 χιλιόμετρα σε παραλιακό δρόμο όπου στο τέλους αυτού θα τερματίσουν. Το επίκεντρο του αγώνα , η λεγόμενη ζώνη αλλαγής καθώς και η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι μπροστά από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου μέσα στο λιμάνι

Ο αγώνας εχει χαρακτηριστεί από την παγκόσμια ομοσπονδία Τριάθλου ως προκριματικός για την Ολυμπιάδα του Πεκίνο , ανεβάζοντας με αυτόν το τρόπο την σπουδαιότητα του. Επίσης δίνει μεγάλη ηθική αμοιβή για την προσπάθεια όλων όσων βοήθησαν τα τελευταία χρόνια κατά την διοργάνωση του Chaniatriathlon.

Όλα είναι έτοιμα όπως αντιλαμβάνεστε γι αυτό το μεγάλο γεγονός το οποίο θα συμβεί στα Χάνια την 13η του Απρίλη. Οι διοργανωτές «τρέχουν σαν τρελοί» ώστε να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και να αποδείξουν για ακόμα μια φορά ότι μπορούν να πετύχουν στα δύσκολα.

Όπως είναι φυσικό εμείς θα παρακολουθήσουμε από κοντά την διοργάνωση και θα είμαστε εδώ για ότι νεότερο προκύψει καθώς και με πλούσιο υλικό από την ημέρα του αγώνα με φωτογραφίες και βίντεο.

Μερικά σημαντικά στοιχειά του αγώνα:

Ο χάρτης με τις εναλλακτικές διαδρομές στην πόλης των Χανίων μιας και εκείνη την μέρα οι περισσότεροι δρόμοι θα είναι κλειστοί.

Ο χάρτης του αγώνα

Η διαδρομή της κολύμβησης

Η διαδρομή του ποδηλάτου

Η διαδρομή του τρεξίματος

Η λίστα των συμμετεχόντων

Σύντομα θα ανεβάσω και το τηλεοπτικό σπότ μόλις θα είναι έτοιμο...

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Απαράδεκτη η συμπεριφορά της ασφάλειας της Ολυμπίας

Στο βίντεο το οποίο υπάρχει στο τέλος του άρθρου θα μπορέσετε να δείτε πως έχουμε ξεπέσει σαν λαός πρώτον και δεύτερον πως κατάντησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, που δεν είναι πλέον τίποτα άλλο παρά μια εκμετάλλευση των πολυεθνικών.

Στο συγκεκριμένο βίντεο απεικονίζεται προς το τέλος η επίθεση που δέχτηκε Θιβετιανός , όταν προσπάθησε να διαμαρτυρηθεί κατά την διάρκεια της λαμπαδηδρομίας. Αν είναι δυνατόν οι ελληναράδες αθλητές ή μέλη της ασφάλειας που συνόδευαν την φλόγα τον έριξαν κάτω τον άρχισαν στις κλωτσιές και του πήραν την σημαία. Αρετή και τόλμη. Εύγε παίδες ,προασπίσατε το Ολυμπιακό πνεύμα. Σαν δε ντρεπόμαστε λίγο λέω εγώ. Νωρίτερα είχε προηγηθεί διαμαρτυρία στο χώρο της Ολυμπίας που και εκεί ο καημένος ο άνθρωπος θα έφαγε της χρονιάς του αλλά ο σκηνοθέτης όλως τυχαίως εκείνη την ώρα μας έδειχνε τον περιβάλλοντα χώρο της Ολυμπίας.

Έχω διαβάσει μέχρι τώρα διάφορες απόψεις και έχω βγει από τα ρούχα μου. Σωστή λέει η διαμαρτυρία αλλά δεν έπρεπε να βεβηλώσουν την τελετή. Ποια τελετή μωρέ που μέχρι το 2004 κατηγορούσαμε τους πάντες ότι έχουν εμπορευματοποιήσει την διοργάνωση και εμείς μετατρέψαμε την διοργάνωση της Αθήνας στην χαρά των πολυεθνικών. Καταπατήθηκε λέει η ιερότητα του χώρου που θα έπρεπε να έχουν σεβαστεί οι διαδηλωτές. Εδώ εμείς παραδώσαμε την φλόγα σε μια χώρα που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που σκοτώνει διαδηλωτές που λογοκρίνει τις ελεύθερες φωνές στο διαδίκτυο , που συλλαμβάνει ακόμα και μοναχούς στο Θιβέτ , στο οποίο ασκεί παράνομα κατοχή και σας πείραξε ο διαδηλωτής με την σημαία; Όσο για τους πρωτοπαληκαράδες που όρμησαν την ώρα της λαμπαδηδρομίας , σεβόμενη το ιερό της διαδικασίας δεν ξέρω αν γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο έθιμο είναι επιβολή από τα χρονιά της ναζιστικής Γερμανίας; Ο ρόλος που επέδειξαν πάντως στο συγκεκριμένο επεισόδιο θα έκανε ακόμα και τον Χίτλερ υπερήφανο.

Υ.Γ. αλήθεια το τι γινόταν στο Θιβέτ κανείς από την ελληνική αστυνομία το χε πάρει χαμπάρι, ή μήπως δεν περίμεναν πως θα υπάρχουν διαδηλωτές σε ένα μέρος που σήμερα θα ήταν όλα τα διεθνή δίκτυα; Μπράβο ρε μάγκες να χαρώ εγώ μέτρα και λίγο σας ξεφτίλισαν έπρεπε να κάνουν ακόμα χειρότερα.

Υ.Γ.2 Η σκηνή με τον αστυνομικό που προσπαθεί να συλλάβει τον τύπο στην αρχαία Ολυμπία και φαίνετε πως τον ενδιαφέρει ποιο πολύ να μην του πέσει το καπέλο έτσι όπως τρέχει , δεν σας θυμίζει τον Χατζηχρήστο στον Ηλία του 16ου;


0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Αστεία και προκλητική η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ Οδοντιατρικής

Έγραφα χτες σε δημοσίευση σχετικά με το θέμα το οποίο είχε προκύψει , της διαρροής λίστας με ονόματα φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ από τις πρόσφατες εκλογές του κόμματος. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες η λίστα είχε διαρρεύσει στο διαδίκτυο μαζί με άλλες λίστες φοιτητών προερχόμενη από της ΠΑΣΠ οδοντιατρικής της Θεσσαλονίκης. Σήμερα λοιπόν η ΠΑΣΠ οδοντιατρικής εξέδωσε ανακοίνωση , η οποία στα δικά μου τα ματιά μοιάζει τουλάχιστον αστεία για τους λόγους που θα αναπτύξω στην συνέχεια.

Η ανακοίνωση αναφέρει :

"Η ΠΑΣΠ Οδοντιατρικής βρίσκεται σήμερα αναγκασμένη να απαντήσει στις άνανδρες, προπαγανδιστικές επιθέσεις που δέχεται στο διαδίκτυο.Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι οι λίστες που δημοσιεύτηκαν ουδεμία σχέση έχουν με την παράταξη μας, μια από τις πλέον δυναμικές του ΑΠΘ που με την έντονη συνδικαλιστική της δράση (θυμίζουμε τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα παράνομα σεμινάρια ιδιωτών στο ΑΠΘ) φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει πολλούς εχθρούς.

Θεωρούμε ότι η σύνταξη των λιστών που αφορούν φοιτητές της σχολής μας, είναι δημιούργημα αντιπάλου παρατάξεως της σχολής, που είναι γνωστό ότι σχετίζεται άμεσα με τους θιγόμενους από τις προαναφερθείσες καταγγελίες ,καθηγητές.

Είναι άλλωστε αποδεδειγμένο ότι συγκεκριμένο σχήμα της Οδοντιατρικής (ΕΑΚΟ) έχει στην κατοχή της τέτοιες λίστες αφού τις χρησιμοποίησε πρόσφατα για να προσκαλέσει μαζικά με sms μέσω internet τους φοιτητές σε πάρτυ της.

Όσον αφορά τις λίστες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δηλώνουμε ότι δεν βρέθηκαν ποτέ στην κατοχή μας. Μάλλον βρέθηκαν από κάποια «πολιτικά λαμόγια» που στον τόπο τους για δικά τους οφέλη το παίζουνε ΠΑΣΟΚ ενώ στο πανεπιστήμιο προσδοκώντας και εκεί οφέλη φοράνε το μανδύα του ανεξάρτητου για να πετύχουνε προεκλογικά τους στόχους τους χωρίς κανένα ηθικό φραγμό.

Οφείλουμε δε να ζητήσουμε συγγνώμη από όσους μας στήριξαν στη συγκεκριμένη εσωκομματική διαδικασία και εν άγνοια τους καρτελογραφήθηκαν.


Η ευθύνη ωστόσο δεν βαραίνει εμάς αλλά τους υπευθύνους της διαδικασίας που μας διαβεβαίωναν ότι τα στοιχεία όσων προσήλθαν ως φίλοι και όχι ως μέλη του κόμματος δεν καταγράφονταν.


Προς κάθε ενδιαφερόμενο:


Η ΠΑΣΠ Οδοντιατρικής είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα, προκειμένου να διαφυλάξει τα δικαιώματα της καθώς και τα δικαιώματα όλων όσων τα προσωπικά δεδομένα δημοσιεύονται μέσω αυτών των αρχείων, έναντι σε όλους τους λασπολόγους και εκβιαστές που τελευταία την έχουν στοχοποιήσει. "





Τι μας λέει λοιπόν η συγκεκριμένη ανακοίνωση. Ότι όλο αυτό είναι άπλα προβοκάτσια και ότι την λίστα από τα μέλη-φίλους του ΠΑΣΟΚ δεν την είχαν πότε στα χέρια τους. Δεν τους πειράζει που κατάφερε κάποιος , όποιος και αν είναι αυτός να την πάρει, αρκεί που (όπως υποστηρίζουν) δεν ήταν αυτοί που είχαν στην κατοχή τους την λίστα. Συνεχίζοντας ,το παραλήρημα τους στην ανακοίνωση ,αναφέρουν πως η ευθύνη δεν βαραίνει τους ίδιους αλλά τους υπευθύνους της διαδικασίας. Θέλουν να μας πουν δηλαδή ότι οι συγκεκριμένοι δεν βρεθήκαν στην διαδικασία; Δεν ήταν μέρος του συστήματος; Δεν άνηκαν στους χείριστες ηλεκτρονικού υπολογιστή που πήραν τα 60 ευρώ και αυτοί οι ίδιοι ήταν που κατέγραφαν τα ονόματα στις καρτέλες; Περιμένουμε από την ΠΑΣΠ να μας στείλει και ανακοίνωση με την λίστα των μελών της που συμμετείχαν ως χειριστές στις εκλογές. Γιατί είμαι σίγουρος ότι πάνω από το 60% του δυναμικού της βρέθηκε σ’ αυτές τις θέσεις εκείνες τις μέρες μιας και η ήταν αμειβόμενες. Άρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ,του στυλ δεν μας είχαν ενημερώσει πως θα καρτελοποιηθούν τα στοιχεία… Eσείς οι ίδιοι τα κάνατε...

1 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Μολυσμένο νερό απο τον Ασωπό

Η αλήθεια είναι πως τις παγκόσμιες ημέρες τις θεωρώ ως την μεγαλύτερη ηλιθιότητα, που κατάφεραν κάποιοι τεχνοκράτες να εισάγουν στην αγορά με σκοπό πάντα βέβαια το κέρδος. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο του να υπάρχουν ,παγκόσμιες ημέρες, κάθε μέρα για μια διαφορετική μπούρδα, κάθε φορά. Ποιος ο ρόλος δηλαδή του να υπάρχει παγκόσμια ημέρα των ταχυδρομείων , της πολιτικής αεροπορίας ή της ποικιλίας πατάτας Νεροκόπιους δε στρόγγυλους; Το μόνο καλό μέσα σε αυτό τον παραλογισμό είναι ότι έστω και αυτές τις μέρες κάποια θύματα του καταναλωτισμού ξυπνάνε και αναζητούν πληροφορίες γύρω από το θέμα αυτό.

Με αφορμή λοιπόν την 22η Μαρτίου που είναι μέρα του νερού , αποφάσισα να γράψω 2-3 πραγματάκια γι αυτό το θεϊκό δώρο που δυστυχώς κάνουμε τα πάντα για να μας λείψει. Δεν θα παρουσιάσω τα γνωστά και τετριμμένα , του στυλ ότι ο 3ος παγκόσμιος θα γίνει για το νερό και ότι η βενζίνη είναι πιο φτηνή από ένα μπουκάλι νερό, γιατί αυτά είναι όλα γνωστά και χιλιογραμμένα.

Πάμε να μιλήσουμε με στοιχεία λοιπόν. Το γεγονός πως η Ελλάδα τρώει τη μία καμπάνα πίσω από την άλλη από το Ευρωδικαστήριο για τα περιβαλλοντικά θέματα ίσως το ξέρετε. Εκείνο που σίγουρα δεν ξέρετε είναι τους λόγους. Και είναι φυσικό, άλλωστε, γιατί είναι αμέτρητοι… Ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι δεν έχει εφαρμόσει ακόμη την Κοινοτική Οδηγία για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Το Εθνικό Συμβούλιο Διαχείρισης Υδάτων δεν έχει ακόμη συσταθεί – η σύστασή του εξαγγέλθηκε στα χαρτιά από τον υπουργό «ΠΕΧΩΔΕ» (δυστυχώς όχι Περιβάλλοντος σκέτο…) πριν από λίγο καιρό, ενώ θα έπρεπε να έχει ήδη συσταθεί εδώ και χρόνια.

Και δεν είναι μόνο αυτό το ανησυχητικό , δηλαδή ότι το νερό πηγαίνει χαμένο, αλλά και ότι αυτό που έχουμε κάνουμε τα πάντα για να το καταστρέψουμε. Εκεί είναι το μεγάλο σκάνδαλο! Ένα τρανό παράδειγμα είναι ο Ασωπός. Από τη δεκαετία του 1960 άρχισαν να στήνουν τη «φάμπρικα» οι βιομηχανίες στην περιοχή των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου. Κάποτε ο Ασωπός που πηγάζει από τον Κιθαιρώνα και καταλήγει στον Ευβοϊκό,έφερνε καθαρό νερό για όλους τους κατοίκους και τους αγρότες. Το 1969 υπογράφεται το Προεδρικό Διάταγμα από τη Δικτατορία και δίνει το δικαίωμα στις βιομηχανίες να διοχετεύουν τα απόβλητά τους στο ποτάμι. Σήμερα περισσότερες από 200 βιομηχανίες από το Χαλκούτσι ως το Σχηματάρι το Δήλεσι και τα Οινόφυτα αφήνουν λύματα ανεξέλεγκτα μέσα στο ποτάμι , με αποτέλεσμα το νερό όχι άπλα να μην πίνεται αλλά να μην μπορείς από την δυσοσμία να πλησιάσεις καν. Το νερό γεμίζει με δηλητήρια. Από νερό γίνεται ΤΡΟΜΟΝΕΡΟ. Βαρέα μέταλλα, κάδμιο, χρώμιο, μόλυβδος και το χειρότερο από όλα εξασθενείς χρώμιο.


Το Νοέμβριο του 2004 ανιχνεύτηκαν για πρώτη φορά υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου στο πόσιμο νερό και στις αρχές του 2005, ύστερα από νέο έλεγχο, οι τιμές βρέθηκαν ακόμα υψηλότερες. Το θέμα μάλιστα έφτασε με επερώτηση και στη βουλή χωρίς αποτέλεσμα. Οι αναλύσεις εμφάνιζαν μεν υψηλές συγκεντρώσεις χρωμίου, αλλά κανείς δεν προνόησε να δει τι είδους χρώμιο ήταν αυτό (καρκινογόνο εξασθενές ή όχι) και από πού προέρχεται. Το δεύτερο εξάμηνο του 2005 και το 2006 δεν έγινε κανένας έλεγχος ή ανάλυση. Από τον Ιανουάριο του 2007 με πρωτοβουλία του Δήμου Οινοφύτων άρχισαν συστηματικές αναλύσεις και παρακολουθήσεις του νερού. Η ποσότητα του ολικού χρωμίου βρέθηκε συνεχώς αυξανόμενη. Ο κόσμος άρχισε να διαμαρτύρεται. Η δημοτική αρχή ζητούσε διορία τριών ετών για την αλλαγή προέλευσης του νερού και οι δημότες ζητούσαν να γίνει ανάλυση για να διαπιστωθεί η ύπαρξη ή όχι εξασθενούς χρωμίου. Μετά από παρέμβαση των πολιτών έγινε τελικά η ανάλυση από το Γενικό Χημείο του κράτους και αποδείχτηκε ότι το νερό είναι τοξινωμένο με ασθενές χρώμιο. Μέχρι σήμερα το νερό που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών είναι το ίδιο.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί Ασωποί στην Ελλάδα που αποδεικνύουν την ανευθυνότητα από την πλευρά της πολιτείας. Όπως πράττει στην περίπτωση του Ασωπού έπραξε και στην λίμνη της Κορώνιας η οποία σχεδόν στέρεψε το 2005 παρά το γεγονός ότι είναι χαρακτηρισμένη ως υγροβιότοπος διεθνούς σημασίας, υπό την προστασία της σύμβασης Ραμσάρ και υπό την υψηλή προστασία του Natura 2000.
Επειδή λοιπόν το κράτος αδιαφορεί και αυτό είναι φανερό , καιρός είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας εμείς και να μην σφυρίζουμε άπλα αδιάφορα…

1 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Διαρροή της λίστας φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ

Απίστευτα πράγματα τελικά συμβαίνουν σε αυτή την χώρα που θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει σε έναν άλλο πλανήτη. Την ίδια ώρα που στην βουλή γίνεται μάχη για τα ματιά του κόσμου και τελικά περνά το νέο ασφαλιστικό ,με το ΠΑΣΟΚ άπλα να κάνει ένα δεύτερο ρόλο κομπάρσου , σκάει ένα απίστευτο νέο σκάνδαλο.

Χωρίς κάνεις να ξέρει πως ,διαρρέουν στο διαδίκτυο οι λίστες με τα ονόματα των φίλων του ΠΑΣΟΚ που κλήθηκαν να ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα. Οι λίστες αυτές φαίνεται πως έχουν χρησιμοποιηθεί από τα μέλη της ΠΑΣΠ στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στην Οδοντιατρική ,με σκοπό την αναζήτηση της δύναμης που θα στηρίξει την παράταξη στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές.

Αναρωτιέμαι πραγματικά λοιπόν, πως απορούν στο ΠΑΣΟΚ για την κατάντια στην οποία έχει φτάσει το κόμμα τους την συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Όταν οι ίδιοι δεν είναι ικανοί , να κρατήσουν σφραγισμένη την κερκόπορτα και τους στοιχειώδεις μηχανισμούς που θα πρέπει να υπάρχουν σε μια σοβαρή παράταξη. Πως είναι δυνατόν ένα excel έγγραφο , με προσωπικά δεδομένα όλων των ψηφοφόρων που γραφτήκαν φίλοι ή μέλη του κινήματος , να αφήνεται στα χέρια του καθενός; Πως κραύγαζαν στις τότε εκλογές τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ,ότι τα στοιχεία των ατόμων που θα ψηφίσουν δεν θα χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό.; Που είναι άραγε η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων…; Γιατί μετά απορούσε ο Λαζόπουλος και γελούσε ο κόσμος όταν έλεγε πως τον πέρασε και ο κανένας τον Γιωργάκη; Με τέτοια καμώματα από την νεολαία του κόμματος ως την βασική ομάδα μπορείτε να καταλήξετε από την φυλακή εως την διάλυση …

Υ.Γ. απορώ ένας χριστιανός από όλους αυτούς της λίστας θα βρεθεί να τους κάνει μήνυση;

Υ.Γ.2 Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι ένα λάθος της ΠΑΣΠ που θέλει να κερδίσει τις εκλογές στην Θες/νίκη με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα. Γιατί δεν είναι μόνο η ΠΑΣΠ που κάνει τέτοιες ακακίες… εξίσου ακάκες είναι και οι «συνάδελφοι» τους της ΔΑΠ . Είναι πρόσφατο στις μνήμες μας άλλωστε το φακέλωμα των φοιτητών μέσα στο ΑΠΘ από τα πάσα που είχαν σκαναριστεί και κυκλοφορούσαν σε cd.

Κατεβάστε την λίστα από εδώ

2 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Τι Γκουσγκούνης , τι Πικάσο;

Η αλήθεια είναι πως από πάντα πίστευα ότι σε αυτήν την χώρα είμαστε υποανάπτυκτοι , σκοταδιστές και το γεγονός πως κάποιοι πρόγονοι μας παρήγαγαν πολιτισμό είναι μια πλεκτάνη που έστησαν σύγχρονοι τεχνοκράτες.

Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς την απόφαση που άκουσα σήμερα πως πήρε , το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με έκθεση έργων του Πικάσο στην Θεσσαλονίκη. Η συγκειμένη έκθεση στο Τελόγλειο περιλαμβάνει 347 χαρακτικά που ο Πικάσο δημιούργησε από τις 16 Μαρτίου έως τις 5 Οκτωβρίου του 1968 και ανήκει στο ίδρυμα Bancaja Foundation της ισπανικής τράπεζας στη Βαλένθια. Είναι δε μία από τις πέντε σειρές χαρακτικών που κυκλοφορούν με την υπογραφή σε όλα τα έργα του ίδιου του καλλιτέχνη.

Η ιστορία της ζωγραφικής, το γυναικείο γυμνό, ο κόσμος της ταυρομαχίας και του φλαμένκο, η ελληνορωμαϊκή μυθολογία και κυρίως το μεσογειακό ταλέντο είναι μερικά από τα θέματα που συναντά κανείς στη σειρά. Επίσης στα έργα υπάρχουν αναφορές στην καθημερινή ζωή αλλά και στο ισπανικό μυθιστόρημα του 16ου αι. "La Calestina".
Φαίνεται όμως πως στο υπουργείο υπάρχουν κάποια μεγάλα μυαλά, που άκουσον άκουσον απαγόρευσαν τον Πικάσο. Ναι καλά διαβάσατε σύμφωνα με απόφαση της δευτεροβάθμιας διεύθυνσης Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκαν οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην συγκεκριμένη έκθεση, γιατί περιέχει γυναίκειο γυμνό και σκηνές που όπως έκριναν πως είναι ακατάλληλες για τα παιδιά των σχολείων. Από πότε είναι η τέχνη ,του κορυφαίου ίσως καλλιτέχνη όλων των εποχών , είναι ακατάλληλη; Δεν μιλάμε για τσόντες , αλλά για τέχνη.

Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να είμαστε σκοταδιστές , αστείοι και επικίνδυνοι. Πως μπορεί στην τηλεόραση, στα περίπτερα ,παντού να υπάρχει τόσο φτηνό πορνό ελεύθερο και κακής ποιότητας, την ίδια ώρα που απαγορεύεται η τέχνη , της οποία ο σκοπός είναι να εκπαιδεύει; Τα παιδιά όλα αν κάνει κάποιος μια ερώτηση στα σχολεία γνωρίζουν σίγουρα τον Γκουσγκούνη . Μήπως ήρθε η ώρα να μάθουν και τον Πικάσο; Θέλω να πιστεύω πω όλο αυτό είναι μια κακόγουστη φάρσα και ότι αυτός που πήρε την απόφαση αυτή δεν είναι νοσταλγός κάποιας άλλης εποχής , αλλά κάποιος τυχαίος οστρογότθος που βρέθηκε στην λάθος θέση την λάθος στιγμή. Ορίστε λοιπόν και το έγγραφο για του λόγου το αληθές

5 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Η επιστροφή και η λογοκρισία

Λίγο η διακοπή για μια εβδομάδα αναίτια της σύνδεσης μου στο internet από την connex, λίγο το ταξίδι αστραπή που έκανα για να προλάβω τα τελευταία χιόνια στην Βουλγαρία και να κάνουμε καμία κατεβασιά στο Bansko, δεν ήθελε και πολύ για να χαθώ.

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί διαφορά. Με αποκορύφωμα τον σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το θέμα των μπλόγκς. Ξαφνικά κάποιοι ανακάλυψαν την Αμερική, είδαν πως είναι να μπορεί να πει κάποιος ελεύθερα την γνώμη του και αυτή να χει δύναμη. Από ότι φαίνεται όμως όλο αυτό ενόχλησε. Αν όλα πάνε όπως δείχνουν δεν θα μου κάνει και μεγάλη εντύπωση να δω σε λίγο καιρό την χώρα μας να συγκαταλέγεται μέσα στην λίστα των χωρών που το ίντερνετ λογοκρίνεται.Η αλήθεια είναι ότι όταν έγραφα από αυτό εδώ το μπλόγκ πριν από περίπου πέντε μήνες το άρθρο για το πώς μπορεί να παρακαμφθεί η λογοκρισία που επιβάλουν κάποιες χώρες στον διαδίκτυο, δεν φανταζόμουν ότι μπορεί τόσο σύντομα να μας χρειαστεί. Για την απίθανη περίπτωση που συμβεί αποσυμπίεση στο αεροπλάνο …. εεε συγγνώμη στον ελληνικό κυβερνοχώρο ήθελα να πω , ρίξτε μια ματιά για να ξέρουμε πως θα την σκαπουλάρουμε απλαγίως…
Το άρθρο
Και PDF παρουσίαση της έρευνας

1 σχόλια αφήστε και το δικό σας: