Ο «Κατά φαντασία ασθενής» του Νικολιτσόπουλου

Τελικά μάλλον θα βγεί αληθινό σε λίγο, αυτό που έχω γράψει πολλές φορές. Ότι δηλαδή, έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν όλους μαζί σε αυτήν την χώρα. Δεν βλέπετε τι έπαθε ο καημένος ο Νικολιτσόπουλος ,που τρελάθηκε στα ξαφνικά και διακατέχεται από σύνδρομο αυτοκτονικών διαθέσεων. Δίπλα ,όπως βλέπετε , υπάρχει και η σχετική βεβαίωση από την επίσκεψη του στο Αιγινήτειο που βεβαιώνει ότι προσήλθε οικειοθελώς. Εδώ βασικά είναι το κλειδί της όλης ιστορίας. Λέτε τυχαία να διάλεξε ο Νικολιτσόπουλος να προσέλθει στο νοσοκομείο και να ισχυρίστηκε ότι έχει αυτό το σύνδρομο;Όχι βέβαια , γιατί όπως βεβαιώνει και καθηγητής πανεπιστημίου , για το συγκεκριμένο σύνδρομο δεν υπάρχει κάποια εξέταση που να μπορεί να το διαγνώσει οπότε μένεις αποκλειστικά στην μαρτυρία του ασθενούς. Εμένα τώρα γιατί ο Νικολιτσόπουλος μου κάνει κατά φαντασία ασθενής δεν ξέρω…
Λέτε αν δηλώσω παρόμοιο σύνδρομο , να με στείλουν με άδεια μετά αποδοχών δυο μήνες Καραϊβική μπας και συνέρθω;

1 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Συστηματική παραβίαση δικαιωμάτων των πολιτικών προσφύγων

Στις 27.1.2008 μέλη της Ομάδας Δικηγόρων για τα δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών πραγματοποίησε αυτοψία στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής που εδρεύει στην οδό Πέτρου Ράλλη, αφού έγιναν αποδέκτες πληθώρας καταγγελιών από αλλοδαπούς, ότι κατά παράβαση του π.δ. 61/99 εμποδίζεται συστηματικά η πρόσβαση στην άνω υπηρεσία προκειμένου να υποβάλουν αίτηση ασύλου. Το παραπάνω προεδρικό διάταγμα προβλέπει ότι η πρόσβαση στις Αρχές είναι απρόσκοπτη για οποιονδήποτε θέλει να υποβάλει αίτηση πολιτικού ασύλου. Προσήλθαν λοιπόν στο χώρο και διαπιστώσανε τα εξής:

Περί τους χίλιους διακόσιους (1200) αλλοδαπούς είχαν σχηματίσει ουρά πεντακοσίων μέτρων επί της οδού Σαλαμινίας, έξω από την πύλη της υπηρεσίας. Οι περισσότεροι από αυτούς προσέρχονταν για 2η και πλέον φορά, καθόσον δεν είχαν κατορθώσει τις προηγούμενες να υποβάλουν αίτηση ασύλου. Οι αλλοδαποί προσέρχονται στην υπηρεσία κάθε Κυριακή προκειμένου να τους δοθεί «ραντεβού» για την υποβολή αιτήματος ασύλου. Ωστόσο, όπως διαπιστώσανε, οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους πρόσφυγες – που είχαν προσέλθει από τα ξημερώματα της Κυριακής - έφυγαν το μεσημέρι άπραγοι, χωρίς δηλαδή αυτό το πολυπόθητο ραντεβού. Η επιλογή δε των περίπου 300 προσφύγων που τελικά έγιναν δεκτοί έγινε με αυθαίρετα και εν πολλοίς τυχαία κριτήρια.

Για να αποτυπώσουνε αυτή την εξευτελιστική κατάσταση, θεωρήσανε σκόπιμη τη λήψη φωτογραφιών της ουράς εκατοντάδων μέτρων που είχε σχηματιστεί έξω από την πύλη της Διεύθυνσης. Αυτό εξαγρίωσε τους αστυνομικούς φρουρούς της πύλης, οι οποίοι τους πλησίασαν απειλητικά και με ύφος επιθετικό τους ζήτησαν τις δικηγορικές και αστυνομικές τους ταυτότητες ώστε να ταυτοποιήσουν, όπως ισχυρίστηκαν, τα στοιχεία τους. Οι ίδιοι ωστόσο αρνήθηκαν να τους γνωστοποιήσουν τα στοιχεία τους, καθόσον δεν έφεραν διακριτικά, ένας δε εξ αυτών έφερε πολιτική περιβολή. Ταυτόχρονα με σκαιό τρόπο ζήτησαν να τους παραδώσουνε τη φωτογραφική τους μηχανή και απειλούσαν να τους συλλάβουν, γιατί όπως υποστήριζαν είναι παράνομο να φωτογραφίζουνε τους αλλοδαπούς, παραβιάζοντας τα προσωπικά τους δεδομένα (!). Αποκορύφωμα της προκλητικής επίθεσης που δεχθήκανε ήταν ο προπηλακισμός και ιδιαίτερα η επίθεση με χρήση έντονης σωματικής βίας στην δικηγόρο που είχε τραβήξει τις φωτογραφίες. Ο αξιωματικός υπηρεσίας, επιτέθηκε στη δικηγόρο , την έσυρε από τα μαλλιά και με χυδαίες κινήσεις προέβη σε επίδειξη ανδρισμού.

Η ανακοίνωση τω ν δικηγόρων κλείνει με τα εξής λόγια:
«Η παραπάνω συμπεριφορά είχε αποδέκτες δικηγόρους. Μπορούμε να φανταστούμε – αλλά και γνωρίζουμε από επανειλημμένες καταγγελίες προσφύγων - ποια είναι η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες όταν προσέρχονται στην αρμόδια για την εξυπηρέτησή τους υπηρεσία.

Αναμένουμε την πειθαρχική δίωξη των υπευθύνων από την υπηρεσία τους. Τέτοιες συμπεριφορές, αν τιμωρούνται παραδειγματικά μπορεί να απομονωθούν ως μεμονωμένα περιστατικά, ενώ η ατιμωρησία οδηγεί στη νομιμοποίηση και στη γενίκευσή τους.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη συστηματική παραβίαση του π.δ. 61/99, τη συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων στη χώρα μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη βάρβαρη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων. Σήμερα σε δικηγόρους, καθημερινά σε μετανάστες και πρόσφυγες.»



Το σχόλιο του γράφοντα
Η χώρα αυτή συνεχίζει ακόμα και σήμερα να ξεχνά το παρελθόν της και να «εξάγει» πολιτισμό της κακομοιριάς…


1 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Όλη η αλήθεια για το πλαστό βίντεο Ζαχόπουλου στο internet

Έχω αηδιάσει όλη μέρα να ακούω στα κανάλια για το βίντεο του Ζαχόπουλου ,που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σήμερα. Η αλήθεια είναι πως το πρωί ένας φίλος, μου το έστειλε και έκατσα να το δω. Πρόκειται για ένα απόσπασμα 13 δευτερολέπτων, που δείχνει την γνωστή σκηνή , φωτογραφία της οποίας είχε δημοσιεύσει το Πρώτο Θέμα πριν από λίγο καιρό. Δεν θα πω ψέματα, η πρώτη εντύπωση ήταν πως πρόκειται για το αληθινό βίντεο και κάποιος με ένα κινητό είχε τραβήξει κάποια δευτερόλεπτα από μια οθόνη η οποία το αναπαρήγαγε. Στην συνέχεια όμως κατάλαβα ότι το βίντεο του Ζαχόπουλου που έχει ανέβει στο διαδίκτυο είναι μια καλοστημένη απάτη.

Θα μπορούσα κάλλιστα να πάω λοιπόν και να πουλήσω μούρη ,στους συναδέλφους μου δημοσιογράφους και να τους πείσω πως είναι ένα βίντεο που μπορούμε να βγάλουμε πως το έχουμε και να γίνει θέμα. Κάθισα όμως και είδα δεύτερη και τρίτη φορά το βίντεο για να σιγουρευτώ και κάτι κάθε φορά που το έβλεπα δεν μου καθόταν καλά. Το βίντεο όχι άπλα είναι πλαστό ,αλλά είναι κάτι που με μια δεύτερη ματιά και ένα μικρό παιδί μπορεί να το διακρίνει. Απορώ λοιπόν όλοι αυτοί οι μεγαλοδημοσιογράφοι, που ανέλυαν επί ώρες σε παράθυρα την διάδοση του βίντεο μέσω διαδικτύου και το πώς η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αναζητεί τον αρχικό χρηστή που το ανέβασε , είναι τόσο ανόητοι ή θεωρούν εμάς ηλίθιους;

Σκέφτηκα στην αρχή να ανεβάσω και εδώ αυτό το πολυπόθητο βίντεο, αλλά μετά άλλαξα γνώμη μιας και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία της εξάπλωσης μιας αλυσίδας ψεύδους. Αν κάποιος ψάξει καλά στο διαδίκτυο είμαι σίγουρος πως θα το βρει και πολλοί από εσάς που διαβάζετε τώρα ίσως το έχετε παρακολουθήσει κιόλας. Ας αναλύσουμε λοιπόν τους λόγους που το βίντεο είναι πλαστό. Προσέξτε τι γράφω είναι πλαστό , όχι νομίζω πως είναι πλαστό και ας μου φέρει όποιος θέλει, ότι χαρτί θέλει να του το δώσω και ενυπόγραφα.
Πρώτον ,σε όλη την διάρκεια της ερωτικής πράξης που απεικονίζεται στα 13 δευτερόλεπτα που διαρκεί το βίντεο, το χέρι του Ζαχόπουλου είναι απλωμένο στον καναπέ και δεν κάνει την παραμικρή κίνηση. Ούτε το χέρι του ,ούτε καν κάποιο από τα δάκτυλα του. Δεύτερο σημείο είναι η κοιλιά του Ζαχόπουλου , που όπως και να το κάνεις απαρατήρητη δεν περνά , επίσης λοιπόν σε όλη την διάρκεια της ερωτικής πράξης δεν κουνιέται καθόλου. Προφανώς δηλαδή την στιγμή εκείνη και επί 13 δευτερόλεπτα ο Ζαχόπουλος ούτε ανάσα δεν παίρνει , αλλά ούτε το χέρι του μετακινείται ή σαλεύει. Ξέρετε εσείς λοιπόν πολλούς που αντέχουν σε τέτοια κατάσταση 13 δευτερόλεπτα χωρίς ανάσα και αν ναι ήμασταν τόσο τυχεροί και πετύχαμε αυτά;

Συνεχίζω στο τρίτο σημείο. Ποιός ο λόγος να τοποθετηθεί η αρνητική ταινία μπροστά από το πρόσωπο του Ζαχόπουλου; Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Το κεφάλι του Ζαχόπουλου στο εν λόγω βίντεο είναι «δανεισμένο» από κάποια άλλη εμφάνιση του και έχει τοποθετηθεί πάνω στην φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει το ΘΕΜΑ. Το κεφάλι σαφώς και έχει κίνηση όχι όμως αυτή του βίντεο και επειδή αν προσέξει κανείς καλύτερα, ούτε λαιμό δεν έχει ο άνθρωπος έτσι όπως κόλλησαν το κεφάλι, τοποθετήθηκε η ταινία για να μπορέσει να κρυφτεί η όποια ατέλεια. Τέταρτο μεμπτό σημείο του βίντεο είναι η κίνηση της γυναίκας στην σκηνή. Η κίνηση της είναι τόσο μηχανική που αν το προσέξεις ουσιαστικά το περίγραμμα της μόνο κουνιέται, είτε δεξιά - αριστερά ,είτε πάνω -κάτω και έτσι σε παραπλανά νομίζοντας ότι είναι σε κίνηση κανονικά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την φωτογραφία που την έχουν κροπάρει και στην συνέχεια της έχουν δώσει κίνηση. Δεν είναι αλλιώς λογικό η γυναίκα στην διάρκεια της ερωτικής πράξης να πηγαίνει μονοκόμματη και να μην κουνιούνται οι ώμοι της για παράδειγμα. Τέλος όλα αυτά θα ήταν πολύ αντιληπτά και εύκολα για κάποιον να τα αντιληφτεί αν το βίντεο ήταν καθαρό , αν δηλαδή ο χρήστης το ανέβαζε απ ‘ ευθείας από την πηγή του (προφανώς κάποιο avi αρχείο). Εκεί όμως θα μπορούσαν εύκολα να καταλάβουν, τη μη αυθεντικότητα του βίντεο , πολύ περισσότερος κόσμος και έτσι προσπάθησε να το καλύψει τραβώντας την οθόνη ενός pc με το κινητό του με αποτέλεσμα την χαμηλή ποιότητα.

Αναρωτιέμαι τώρα εγώ. Αν κάποιος σαν και εμένα , με μόλις 4 χρονιά εμπειρίας σε τηλεόραση και μοντάζ κατάλαβε με την 3-4 φορά που είδε το βίντεο όλα αυτά, η μεγαλοδημοσιογράφοι και τα τσακάλια της αστυνομίας τι κάνουν; Μήπως άπλα μας δουλεύουν; Ή μήπως ήθελαν να εισπράξουν το κλίμα και το τι θα προκαλέσει η διάδοση του βίντεο, ώστε λίγο καιρό αργότερα να κινηθούν ανάλογα με την διάδοση του αληθινού;

21 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Οδηγός για Trading - Σίγουρο κέρδος στο στοίχημα

Προσπαθούσα σήμερα να εξηγήσω σε ένα φίλο , την διαδικασία του reverse trading στο στοίχημα , ή αλλιώς του αντίστροφου πονταρίσματος. Είναι ένας πολύ σίγουρος τρόπος ,να διαλέξετε ένα παιχνίδι το οποίο θα παρακολουθείτε live και να οδηγηθείτε σίγουρα στο κέρδος. Έτσι λοιπόν μιας και πολλοί δεν γνωρίζουν την μέθοδο αυτή αποφάσισα να γράψω τον παρακάτω οδηγό, για όσους θέλουν να την ακολουθούσουν.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ


Πρώτα από όλα θα πρέπει να έχουμε ένα λογαριασμό με χρήματα σε μια εταιρία που να προσφέρει ανταλλαγές στοιχημάτων (δηλαδή στοίχημα υπέρ/κατά) όπως στην Betfair που είναι η πλέον γνωστή εταιρία σε αυτό τον τύπο στοιχημάτων. Στην συνέχεια το πιο σημαντικό βήμα προς την επιτυχία του στοιχήματος μας , είναι η επιλογή του παιχνιδιού. Πρώτα από όλα βλέπουμε ποια παιχνίδια προσφέρονται για live στοιχηματισμό και ξέρουμε πως εκείνη την ώρα θα είμαστε μπροστά σε ένα υπολογιστή με σύνδεση στο ίντερνετ. Στην συνέχεια, για να επαληθευτεί αυτός ο τρόπος στοιχηματισμού θέλουμε ένα παιχνίδι το οποίο δεν θα λήξει σε καμία περίπτωση 0-0 ,προσοχή η ισοπαλία σαν αποτέλεσμα μας πληρώνει όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω όχι όμως και το 0-0. Συνεπώς αναζητάμε ένα παιχνίδι στο οποίο θα αναμένεται να σημειωθούν πολλά γκολ. Από την εμπειρία μου, αυτά τα παιχνίδια μπορεί να τα ξεχωρίσει κανείς από την απόδοση που προσφέρουν στο over 2,5 γκολ. Αν η απόδοση του over είναι κάτω από 1,9 τότε αναμένεται στο παιχνίδι να σημειωθούν πολλά γκολ οπότε μας κάνει , άλλωστε εμείς όπως θα διαπιστώσετε δεν θέλουμε τα πολλά γκολ μας αρκεί έστω και ένα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ


Έστω λοιπόν ότι διαλέγουμε , για παράδειγμα το βραδινό παιχνίδι που έπαιξα σήμερα ώστε να έχω να σας μιλήσω με στοιχεία και ήταν το Σεβίλλη – Οσασούνα. Ξεκινάμε λοιπόν ποντάροντας ένα πόσο ΚΑΤΑ του Χ(ισοπαλίας ) . Για το παράδειγμα μας λοιπόν έβαλα 50 € στο ΚΑΤΑ του Χ με απόδοση 3,1 κάτι που σημαίνει αυτόματα πως αν το ματς βγάλει νικητή θα κερδίσω 50 € αν το ματς καταλήξει ισόπαλο χάνω 2,1 Χ 50 = 105€.

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Ο αγώνας έχει αρχίσει και εμείς άπλα περιμένουμε μια από τις δυο ομάδες να σκοράρει, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποια θα είναι η ομάδα που θα σκοράρει. Μόλις λοιπόν μια ομάδα σκοράρει ,στο παράδειγμα μας σκόραρε η Σεβίλλη , η απόδοση της ισοπαλίας στο ΥΠΕΡ ανεβαίνει πολύ μιας και με την Σεβίλλη να προηγείται δεν βλέπουν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο της ισοπαλίας . Εκεί χτυπάμε εμείς και πάμε να κλείσουμε το κουπόνι μας. Η απόδοση της ισοπαλίας ΥΠΕΡ ( να έρθει Χ δηλαδή το παιχνίδι ) έχει ανέβει στο 5,5 , οπότε εμείς ποντάρουμε τώρα ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο και βάζουμε 30€ . Συνεπώς έχουμε παίξει 30 € με 5,5 απόδοση. Πλέον ότι και να συμβεί στο παιχνίδι δεν μας ενδιαφέρει μπορούμε να πάμε για ποτό με τους φίλους μας και να ξέρουμε ότι σίγουρα έχουμε πληρωθεί, όπως θα σας εξηγήσω παρακάτω για όσους δεν το χουν πιάσει ακόμα.

ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ – ΤΑΜΕΙΟ

Αν το παιχνίδι που έχουμε στοιχηματίσει πάνω του λήξει ως έχει , δηλαδή με την Σεβίλλη να κερδίζει τότε πιάνουμε το πρώτο στοίχημα εκείνο που είχαμε ποντάρει πως η αναμέτρηση δεν θα λήξει ισόπαλη (KATA του X) και κερδίζουμε 50 € ,μείον το ποντάρισμα στο δεύτερο στοίχημα που ήταν 30€ άρα καθαρό κέρδος 20€ !!!
Το ίδιο ισχύει βέβαια και στην περίπτωση που η Οσασούνα κάνει την ανατροπή και βγάλει το διπλό εμείς πάλι θα υπολογίζουμε 20€ καθαρό κέρδος!!!
Στην περίπτωση τώρα που το παιχνίδι λήξει ισόπαλο χάνουμε το πρώτο στοίχημα δηλαδή χάνουμε 105 € αλλά κερδίζουμε το δεύτερο στοίχημα που πληρώνει 135€ άρα πάλι μας μένει καθαρό κέρδος 135-105 = 30€!!!
Όπως καταλαβαίνεται το μόνο που έχετε πλέον να ανησυχείτε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης είναι αν θα κερδίσετε 20 ή 30 € !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ

Όπως έγγραφα και στο ξεκίνημα το κλειδί στην υπόθεση είναι να διαλέξουμε ματς με πολλά γκολ για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι γλιτώσαμε το 0-0 που είναι το χειρότερο σενάριο. Στατιστικά αναφέρω ότι από όλους τους αγώνες του κουπονιού που έγιναν σήμερα Σαββάτο μόλις 5 έληξαν 0-0 λέτε να είσαστε τόσο τυχεροί και να ποντάρετε σε αυτούς; Επίσης όσο ποιο πολλά χρήματα ποντάρει κανείς τόσο ποιο πολύ ανεβαίνει το κέρδος όπως είναι λογικό ,αρκεί να έχεις χρήματα μέσα στον λογαριασμό σου στην εταιρία στοιχημάτων , γιατί όπως είδατε από το παράδειγμα για το παραπάνω στοίχημα χρειάστηκε συνολικά ένα κεφάλαιο 105+30= 135€. Το πόσο μεγάλο θα είναι το ποσόν που θα κερδίσετε σε ένα τέτοιο στοίχημα έχει να κάνει επίσης με την αναλογία της τιμής που αγοράσατε το ΥΠΕΡ σε σχέση με την τιμή που αγοράσατε το ΚΑΤΑ. Προσοχή πάντα το πόσο που παίζουμε στο δεύτερο στοίχημα είναι μικρότερο από αυτό που περιμένουμε να κερδίσουμε από το πρώτο γιατί ουσιαστικά πάμε να καλύψουμε το πρώτο ποντάρισμα. Τέλος προσοχή πριν παίξετε έναν αγώνα να βεβαιωθείτε ότι προσφέρεται για live στοιχηματισμό. Για όποιες τυχόν απορίες μην διστάσετε να αφήσετε κάποιο μήνυμα και θα χαρώ να σας βοηθήσω. Επίσης όσοι δεν έχετε λογαριασμό σε μια εταιρία trade στοιχημάτων όπως η Betfair μπορείτε από το http://vafman.blogspot.com πηγαίνοντας στο κάτω αριστερό μέρος της σελίδας ,οπού υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για εγγραφή νέου μέλους στην Betfair, να εκμεταλλευτείτε το bonus των 30€ δωρεάν προς νέους χρήστες.

Σίγουρα θα χρειαστεί λίγος καιρός μέχρι να εξοικειωθείτε αλλά μετά δεν θα ξεκολλάτε… καλά κέρδη.



Επίσης για όσους επιθυμούν ένα μπόνους και δέν έχουν λογαριασμό στην Betfair, θα πάρετε μπόνους το πρώτο σας στοίχημα αξίας 20 ευρώ ενώ ανάλογα με τον τζίρο που θα έχετε τον πρώτο μήνα μπορείτε να πάρετε επιστροφή μέχρι και 200 ευρώ. Για πληροφορίες κάντε κλικ στο παρακάτω μπάνερ.



144 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Ηχητικό ντοκουμέντο διάλογος Χίου - Καμπουράκη

Αυτός είναι ο διάλογος των δύο δημοσιογράφων ,που κατέθεσε ο Θέμος στον ανακριτή και αποδεικνύει ότι στο MEGA είχαν δει το DVD. Oλόκληρος χωρίς κοψίματα και μπιπ έτσι για να τον απολαύσουμε

2 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Ξέρει κανείς πόσο κάνει η Ρέαλ γιατί ψήνομαι να την αγοράσω.

Να σοβαρευτώ μα γιατί; Ο Βγενόπουλος δηλαδή που βγήκε σε εφημερίδες ,τηλεοράσεις και ραδιόφωνα , ανακοινώνοντας ότι αγοράζει τον Παναθηναϊκό είναι ποιο σοβαρός νομίζετε; Συγγνώμη, αλλά από πότε αν βγω εγώ και πω ότι θέλω να αγοράσω μια εταιρία, γίνομαι αμέσως στρατηγικός επενδυτής και μελλοντικός μεγαλομέτοχος της; Η αγορά, από τα λίγα που ξέρω, μάλλον δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Όταν ένας επιχειρηματίας ενδιαφέρεται σοβαρά για μια εταιρία κάνει έρευνα αγοράς ,μελέτες ,ραντεβού με τους ιδιοκτήτες της εταιρίας και καταλήγουν, αν καταλήξουν , σε μια συμφωνία στην συνέχεια.

Εσένα ρε καρντάση ποιος σου είπε ότι ο Βαρδινογιάννης πουλά στην τελική; Εδώ δεν πούλησε σε άλλους και άλλους τόσα χρονιά, σε σένα θα το κάνει; Ή μήπως εκ του ασφαλούς κανείς το κομμάτι σου γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσει ο Καπετάνιος; Κάτι τέτοιο αρχίζω να ψυλλιάζομαι να σας πω την αλήθεια. Δεν μπορεί ο κ. Βγενόπουλος να ενδιαφέρθηκε έτσι ξαφνικά να δημιουργήσει τον ενιαίο και αδιάσπαστο πολυμετοχικό ΠΑΟ. Την διαφήμιση γύρω από το όνομα του ήθελε ο «Marfin» και μην μου πείτε πως δεν την έχει ανάγκη. Συμφωνώ, είναι από τους πλέον ισχυρούς στον χώρο των επιχειρήσεων και διαχειρίζεται αυτή την στιγμή πολλά λεφτά. Αλλά η δημοσιότητα που έχει δεν του φτάνει για το βήμα παραπάνω που ετοιμάζει. Για εκεί πρέπει να μαζέψει από πολλές πλευρές ότι μπορεί. Δεν είναι εύκολο να κλέψεις το σχέδιο από το μυαλό της Γιάννας χωρίς λαό από πίσω σου

2 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Προβληματικές προσωπικότητες οι περισσότεροι διαιτητές

Κάπου έπεσε το μάτι μου σήμερα, στην πληρωμένη καταχώρηση σε μια εφημερίδα, ενός επαρχιακού συνδέσμου διαιτητών για την σχολή διαιτησίας ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιήσει με σκοπό την ανάδειξη νέων διαιτητών. Αναρωτήθηκα λοιπόν για το ποιος σήμερα πηγαίνει να γίνει διαιτητής; Τι ψυχικά προβλήματα θα πρέπει να έχει σήμερα ο νέος ώστε να δεχτεί για μερικά ευρώ να τον χλευάζουν , να του βρίζουν όλη του την οικογένεια, να διώκεται και πολλές φορές να προπηλακίζεται;

Αλήθεια θα πρέπει να είσαι άνθρωπος με ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα για να δεχτείς να μπεις σε αυτήν την κατάσταση. Παρατηρήστε ας πούμε τον κ. Πολατιάν. Στο κοντινό με αργή κίνηση που παρακολουθήσαμε την ώρα που έφευγε από το γήπεδο , στην διακοπή του ματς στο Καυταντζόγλειο, διαβάσαμε στα χείλη του «Φεύγω, τελείωσε , φεύγω». Σε συνδυασμό με την κίνηση και το όλο στυλάκι του , μου θύμισε το παιδάκι εκείνο στην γειτονιά ,που κανείς δεν ήθελε να το παίξει και είχε παράπονο ,οπότε έπαιρνε την καινούργια μπάλα που του είχε φέρει δώρο ο Αϊ Βασίλης και έφευγε για το σπίτι του , χαλώντας το παιχνίδι όλης της γειτονιάς. Τέτοιες παιδικές αναμνήσεις έχει ο Πολατιάν και ο κάθε Πολατιάν, είμαι σίγουρος για αυτό.

Τελικά ο άνθρωπος δεν αλλάζει , όπως δεν αλλάζουν και οι εποχές. Οι διαιτητές και πάλι πηγαίνουν καροτσάκι , όπως μερικά χρονιά πριν, οι βουλευτές μπαίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα μέσα στο γήπεδο στον δρόμο που είχε χαράξει ο Τσακλίδης χρόνια πριν στην Καβάλα και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί οι ίδιοι δίνουν το δικαίωμα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν το ειδικό βάρος να υποστηρίξουν την θέση τους και την εκάστοτε απόφαση τους. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε σήμερα , ο δεύτερος σε αξία διαιτητής στην χώρα μας απέχει παρασάγγας από τον Βασσάρα, που μπορεί να μην είναι κανένας φοβερός διαιτητής , αλλά έχει άλλο ειδικό βάρος (πέρα του σωματικού τον τελευταίο καιρό). Πιστεύετε ότι αν έπαιρνε τέτοια απόφαση ο Βασσάρας το περασμένο Σαββάτο , δεν θα την κρατούσε; Κούγκι θα τα έκανε τα αποδυτήρια ακόμα και να τον πυρπολούσαν δεν θα έβγαινε. Το βλέπεις άλλωστε στο βλέμμα του, ότι όταν σφυρίξει κάτι πάει τελείωσε αυτό είναι. Σωστό ή λάθος, δεν το εξετάζω αυτό, την απόφαση του την επιβάλει. Σε όλους τους υπόλοιπους βλέπεις ότι το μάτι είναι θολό, φοβισμένο. Κοιτούσες τον Πολατιάν να βαδίζει προς τα αποδυτήρια και ήσουν σίγουρος πως σε δέκα μέτρα θα επιστρέψει μόλις του την πέσει ο πρώτος. Ο ίδιος ο 4ος διαιτητής ήταν αυτός που του την έπεφτε πρώτος και παίρνοντάς τον στο μιλητό τον παραμύθιαζε και γυρνούσε πίσω.

Καταλήγουμε λοιπόν στην ίδια συνιστώσα , ότι τα παιδιά που σήμερα είναι ή πρόκειται να γίνουν διαιτητές είναι άτομα χωρίς ισχυρή προσωπικότητα και με πρόβλημα γενικότερο σίγουρα. Άλλωστε πώς να εξηγήσω ότι ξεκινάς για να γίνεις διαιτητής από τις τοπικές κατηγορίες όπως όλοι , για να δέχεσαι όλο τον χλευασμό και τις συνέπειες με αποζημίωση μόλις 20 ευρώ!!!

1 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Για αποκλειστικά ηλίθιους Έλληνες η σελίδα του Δήμου Αθηναίων

Ώρες , ώρες πραγματικά νοιώθω ηλίθιος. Ή καλύτερα νοιώθω ότι κάποιοι άλλοι περνάνε εμένα και αρκετούς από εσάς, εύκολα για ηλίθιους. Τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί ένα θέμα στο διαδίκτυο, σχετικά με την ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων και το κόστος της , που βάση προκήρυξης ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οι αντιδράσεις είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν πρόκειται στην τελική για κάποια ιστοσελίδα τρομακτικών απαιτήσεων από άποψη δουλειάς και περιεχομένου και μάλιστα είναι στημένη πάνω σε drupal που είναι μια δωρεάν πλατφόρμα. Να πω την αλήθεια είχα δει το θέμα αλλά είπα να μην ασχοληθώ μιας και δεν είμαι και ο πλέον ειδικός στις κατασκευές ιστοσελίδων οπότε μάλλον δεν μπορούσα να χω και την καλύτερη γνώμη.

Όλα αυτά βέβαια μέχρι χτες, γιατί είπαμε ώρες ώρες θες να αγιάσεις και δεν σε αφήνουν. Βλέπετε βάση του ντόρου που έχει ξεσπάσει ο Δήμος Αθηναίων αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στο δικτυακό του τόπο. Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την ανακοίνωση το συγκεκριμένο κόστος αφορούσε μεν την σελίδα του Δήμου Αθηναίων, αλλά για την περίοδο που ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ήταν στημένη πάνω σε επαγγελματική πλατφόρμα. Έπειτα ,όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση , επειδή η σελίδα κρίθηκε επιτυχημένη αποφασίστηκε να συνεχιστεί η λειτουργία της και έτσι αυτήν την φορά αποφάσισε να δώσει στην Δημοτική Επιχείρηση Μηχανογράφησης (ΔΑΕΜ) την Μελέτη, Αναπροσαρμογή και Ανανέωση του Περιεχομένου της Δικτυακής Πύλης του Δήμου Αθηναίων, με προϋπολογισμό 45.000€ πλέον Φ.Π.Α..

Δηλαδή αυτό που μας λέει ό Δήμος Αθηναίων είναι το εξής. Το ένα εκατομμύριο ευρώ όντως το δώσαμε , αλλά αυτό ήταν πριν και κράτησε μόλις για δυο χρονιά. Τα πήρε η εταιρία που το κατασκεύασε και το συντηρούσε και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Σήμερα το έργο αυτό το έχει αναλάβει η ΔΑΕΜ και μου κοστίζει 45.000. Συγγνώμη αλλά οι υπάλληλοι της ΔΑΕΜ , δεν είναι υπάλληλοι και του Δήμου με μόνιμο μισθό; Σαφώς θα μου απαντήσετε. Τότε για ποιο λόγο πληρώνουν 45.000 για μια σελίδα που είναι στημένη σε open source code της Drupal , άρα είναι τζάμπα; Για την συντήρηση; Μα οι υπάλληλοι του Δήμου δεν έχουν να κάνουν αυτή ακριβώς την δουλειά και έχουν από πριν μόνιμο μισθό για να είναι σε αυτήν την θέση; Εκτός αν η καταχώριση και φιλοξενία domain έχει φτάσει σε τέτοια νούμερα στις μέρες μας ,γιατί πριν λίγο καιρό που το χα κοιτάξει δεν ξεπερνούσε τα 500 ευρώ!

Το άλλο μου ερώτημα είναι για ποιον λόγο δεν κρατήθηκε η σελίδα στην προηγούμενη μορφή της. Από την στιγμή που είχε μοσχοπληρωθεί η επαγγελματική πλατφόρμα, γιατί δεν την διατηρήσαμε και μετά τους Ολυμπιακούς; Σιγά μην μας στοίχιζε περισσότερο από 45.000 ευρώ! Δεν αξίζει δηλαδή ακόμα και σήμερα να μπει κάποιος στην σελίδα του δήμου και να δει χρηστικές πληροφορίες για δρομολόγια, εκδηλώσεις κτλ. , όπως υπήρχαν μαζί με πολλά καλούδια στην παλιά σελίδα; Επίσης εντύπωση προκαλεί η διεύθυνση της σελίδας που είναι www.cityofathens.gr . Μου κάνει πραγματικά εντύπωση , γιατί δεν το έβαλαν www.politisathinas.gr ; Μα είσαι χαζός θα μου απαντήσετε , στην εποχή της παγκοσμιοποίησης έχει περάσει το internet. Πως θα μπει ο ξένος με τέτοιο όνομα στο portal του δήμου; Μα καλά πόσο χαζός μπορεί να είμαι και εγώ όμως είδατε! Αρκεί όμως να βάλω μια ανακοίνωση προς όλους τους ξένους επισκέπτες – τουρίστες που μπορεί να αναζητήσουν πληροφορίες στο cityofathens.

«Αγαπητέ ξένε επισκέπτη καλώς ήρθες στην χώρα μας, καλώς ήρθες στον δικτυακό χώρο του Δήμου Αθηναίων. Τι; Πως; Δεν γνωρίζεις ελληνικά; Ντροπή σου , τράβα να μάθεις , εδώ δεν διαθέτουμε αγγλική έκδοση , άλλωστε ο χώρος αυτός είναι προορισμένος να δείχνει το έργο του «φανταστικού» κυρίου Δημάρχου , όχι να σου δίνουμε και πληροφορίες στα αγγλικά , άλλωστε εσύ δεν ψηφίζεις…»

1 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Πρώτο και εκατοστό

Καλή χρονιά σε όλους να ευχηθώ και ευτυχισμένη πάνω από όλα. Πάει ένας μήνας σχεδόν , που λείπω και η αλήθεια είναι ότι μου χρειαζόταν αυτή η άδεια που πήρα για να γεμίσω μπαταρίες. Έλειψα τόσο όσο μου χρειαζόταν ώστε να ξεχάσω αρκετά πράγματα που με ενοχλούσαν , να δω αγαπημένους φίλους πάνω στον Βορρά , να πιω τα ούζα μου με καλούς φίλους στην Άθωνος και να λιώσω στο σκι στις εκπληκτικές πίστες του Χιονοδρομικού κέντρου Bansko στην Βουλγαρία . Και να ‘μια λοιπόν πίσω με τόσα θέματα να σηκώνουν συζήτηση και κράξιμο αλλά είπα να μην χαλάσω το πρώτο πόστ της χρονιάς που έτυχε να είναι και επετειακό , μιας και κλείνω τα 100, και έτσι αποφάσισα να το αφήσω για ευχές και ευχαριστήρια. Σε όλους εσάς λοιπόν που με διαβάζετε ένα μεγάλο ευχαριστώ, που μου δίνετε δύναμη και έφτασα κιόλας τα 100! Να είμαστε όλοι καλά να τα χιλιάσουμε …, το κράξιμο ακολουθεί!

1 σχόλια αφήστε και το δικό σας: