Πάρτυ ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Φίλες και φίλοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Έφτασε επιτέλους η στιγμή! Μετά από ένα χρόνο γεμάτο δράση και ακτιβισμό, είπαμε να το γιορτάσουμε και κάνουμε πάρτι!

Για δεύτερη χρονιά σε συνεργασία με το Red FM, η Διεθνής Αμνηστία σε καλεί στο Stand Up & Dance party την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στο Κ44 Bar, Κωσταντινουπόλεως 44, Γκάζι.

Πάρε τους φίλους σου και έλα μετά τις 22.30 για να χορέψουμε στις μουσικές του Red FM.

Είσοδος 10 ευρώ με ποτό.

Ευχαριστούμε τους Γιώργο Αποστόλου, από το Red FM, Γιώργο Λάιο και Δημήτρη Λεβέντη
που βάζουν τη μουσική, καθώς και τον Τάσο Κλειδωνόπουλο για το δημιουργικό της αφίσας.


Πληροφορίες τηλ. 210 3600628 (Διεθνής Αμνηστία)

2 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Η απαράδεκτη και επικίνδυνη ανικανότητα της DHL

Το πόσο έχω ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες ημέρες ,γιατί κάποιοι άνθρωποι στην DHL δεν ξέρουν να κάνουν την δουλειά τους δεν λέγεται. Βέβαια δεν είναι μονό η ψυχική ταλαιπωρία αλλά και η οικονομική επιβάρυνση που θα υποστώ , με ευθύνη θεωρώ καθαρά της συγκεκριμένης εταιρίας.
Μέρες Χριστουγέννων διανύουμε λοιπόν και έτσι όπως κάθε χρόνο αποφάσισα να ψάξω από νωρίς τα δώρα για τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μιας και θέλω πάντα αυτά να είναι ξεχωριστά. Με μια βόλτα λοιπόν που έκανα στο διαδίκτυο ανακάλυψα σε κάποιο site ένα δώρο που έμοιαζε ιδανικό για την μικρή μου αδερφή. Η εταιρία λοιπόν που είχε το site αυτό είχε έδρα το Ρέκγιαβικ της Ισλανδίας. Γνωρίζοντας ότι η Ισλανδία υπάγεται σε τελωνειακό έλεγχο , έψαξα να βρω με ποια μεταφορική εταιρία συνεργάζεται το εν λόγω δικτυακό κατάστημα ώστε να μιλήσω μαζί τους και να μάθω πόσο θα μου κοστίσει το συγκεκριμένο δέμα στο τελωνείο.

Την επόμενη ημέρα λοιπόν μίλησα με κάποια υπάλληλο της απαράδεκτης DHL , την οποία ενημέρωσα ότι ενδιαφέρομαι να πραγματοποιήσω την συγκεκριμένη αγορά, με το κόστος του προϊόντος να είναι στα 33 ευρώ. Η υπάλληλος, που προφανώς είτε δεν ξέρει την δουλειά της είτε αυτοί που την αφήνουν να την κάνει είναι ανίκανοι (θα καταλάβετε στην συνέχεια το γιατί) , με ενημέρωσε πως τα εμπορεύματα μέχρι 45 ευρώ δεν σταματάνε στο τελωνείο, οπότε δεν θα έχω κανένα πρόβλημα.

Την ίδια κιόλας μέρα, προχώρησα λοιπόν στην αγορά του προϊόντος οπού χρεώθηκε αυτόματα στην πιστωτική μου κάρτα με 33 ευρώ συν τα έξοδα αποστολής 20 ευρώ , ένα συνολικό κόστος 53 ευρώ. Επειδή όμως οι μέρες περνούσαν και η παραγγελιά όλο και καθυστερούσε μπήκα στην σελίδα της DHL ώστε να κάνω ηλεκτρονική ανεύρεση του δέματος. Εκεί παρατήρησα ότι το δέμα μου ήταν κρατημένο για δυο ημέρες στην Αθήνα με την ένδειξη “Clearance delay”. Πήρα από μόνος μου την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω με την μεταφορική εταιρία, μιας και δεν είχε κάνει αυτή τον κόπο να με ενημερώσει για την παραγγελιά μου. Η υπάλληλος μου ζήτησε τον αριθμό παραγγελιάς και μου ανακοίνωσε στην συνέχεια πως η παραγγελιά έχει κρατηθεί στο τελωνείο. Προσπάθησα να της εξηγήσω την ιστορία όπως περιγράφεται παραπάνω και διαπίστωσε ότι όντως έτσι συμβαίνει, δηλαδή η παραγγελιά είναι 33 ευρώ και 20 ευρώ τα έξοδα μεταφοράς που δεν θα έπρεπε να υπολογίζονται στον εκτελωνισμό. Σημειώστε εδώ , επικίνδυνη υπάλληλος νούμερο δυο , εκτός αν ήμουν τόσο τυχερός και έπεσα στην ίδια μετά από τόσες μέρες. Με προέτρεψε λοιπόν να απευθυνθώ στο τμήμα εισαγωγών της DHL, στο οποίο προσπαθούσα να βγάλω γραμμή επί 5 ώρες μιας και συνεχώς ήμουν στην αναμονή μέχρι που έπεφτε η γραμμή. Τελικά επικοινώνησα και πάλι με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της DHL, οπού τους ανέφερα πως δεν μπορώ να βρω κάποιον στον τμήμα εισαγωγών μιας και οι γραμμές είναι κατειλημμένες. Κράτησαν λοιπόν τα στοιχειά για να επικοινωνήσουν αυτοί μαζί μου, με την υπόσχεση μάλιστα ότι αυτό θα γίνει άμεσα.

Το άμεσα για την DHL φαίνεται βέβαια ότι είναι σχετικό στον χωρόχρονο που ζούμε σήμερα μιας και η υπόσχεση δόθηκε στις 2 το μεσημέρι και επικοινώνησαν μαζί μου την επόμενη μέρα στις 11 το πρωί. Ο υπάλληλος που με κάλεσε στο τηλέφωνο με ενημέρωσε πώς το δέμα μου είναι κρατημένο στο τελωνείο, έτσι λοιπόν έπρεπε να πω όλη την παραπάνω ιστορία και σε αυτόν. Ο άνθρωπος όμως μου εξήγησε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και μονό αν βγάλω εγώ ο ίδιος άκρη με το ελληνικό δημόσιο , δηλαδή το τελωνείο, δίνοντας μου προκλητικά ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσω με το τελωνείο (το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν και λάθος). Επειδή λοιπόν άρχισα να ψιλιάζομαι ότι τον εκτελωνισμό δύσκολα θα τον γλιτώσω , τον ρώτησα για το κόστος. Μου απάντησε ότι αν παω εγώ ο ίδιος στο Ελ. Βενιζέλος και το εκτελωνίσω το κόστος είναι περίπου 30 ευρώ , αλλιώς το κάνουν οι εκτελωνιστές της DHL και τα έξοδα εκτελωνισμού ανέρχονται στα 90 ευρώ και της αποστολής στο σπίτι μου στα Χανιά είναι 20 ευρώ σύνολο 110 ευρώ.

ΟΡΙΣΤΕ; 110 ευρώ για την δικιά σας ανικανότητα; Γιατί η περίπτωση να ανεβώ από την Κρήτη στην Αθήνα για να εκτελωνίσω ένα δεματάκι είναι τουλάχιστον αστεία. Αυτό βέβαια που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί ενώ έχω πληρώσει από ήδη τα μεταφορικά (20€) από την στιγμή που θα εκτελωνιστεί θα πρέπει να δώσω αλλά 20 για να έρθει Χανιά; Έτσι λοιπόν η συγκεκριμένη εταιρία με αναγκάζει να πληρώσω , χωρίς να υπολογίζω τα κόστος όλων αυτών των τηλεφωνημάτων , για ένα δικό της λάθος ενημέρωσης (από δυο υπαλλήλους της ) ένα προϊόν των 32 ευρώ στην τελική τιμή των 160!!! Τώρα νομίζω πως την επόμενη φορά που θα δω ως εταιρεία κάπου την DHL απλά θα προσπεράσω...

56 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Ο πίνων μεθά, ο παίζων χάνει και ο νεοέλληνας τζογάρει

Αυτό σίγουρα είναι κοινή διαπίστωση τα τελευταία χρόνια στην έρημη τούτη χώρα. Μέρες που έρχονται λοιπόν , με τον τζόγο να έχει την τιμητική του , είπα να ασχοληθώ με το θέμα. Τι σημαίνει η λέξη τζογαδόρος; Προέρχεται από ότι βρήκα από το ιταλικό giuoco που σημαίνει τυχερό παιχνίδι , αναφέρεται στον συστηματικό παίκτη τυχερών παιχνιδιών και σίγουρα ο νεοέλληνας είναι ένας από αυτούς. Το έχουν σπρωξει οι καταστάσεις βλέπετε στον τζόγο , μιας και νομίζει πως από εκεί θα καταφέρει να πληρώσει το νοίκι , το ρεύμα (που όλο και ανεβαίνει) και να πάρει και κανά δωράκι μέρες που έρχονται. Η αλήθεια είναι όμως πως ένα πολύ μικρό ποσοστό παικτών που τζογάρουν είναι κερδισμένοι και αυτό μάλλον δεν ξεπερνά το 10%, τους υπόλοιπους βλέπετε τους τρώει η γκανιότα.
Σύμφωνα με μια έρευνα η άμοιρη Ελλάδα είναι στην τρίτη θέση παγκόσμιος στο τζογάρισμα , όσο τιμητικό μπορεί να είναι αυτό , μετά το Χονγκ Κονγκ και την Μασαχουσέτη. Η έρευνα μάλιστα αναφέρει ότι ο Έλληνας ξοδεύει 2,05% του ετησίου του εισοδήματος στον τζόγο. Αν μιλήσουμε λοιπόν για την γενιά των 700 ευρώ , ένα μεγάλο μέρος της οποίας τζογάρει με όνειρο ένα καλύτερο αύριο, μιλάμε για ένα ποσό ετησίως περίπου 200€ κατά κεφαλήν, μιλώντας πάντα με μέσους όρους γιατί αυτά τα νούμερα μπορεί να είναι κατά περιπτώσεις πολύ μεγαλύτερα. Αν υπολογίσουμε βέβαια και τον παράνομο τζόγο καθώς και τα τυχερά παιχνίδια μέσω ιντερνετ μάλλον αυτό το νούμερο εκτοξεύετε. Δηλαδή το 90% από όλους αυτούς χάνουν ένα ωραιότατο Σαββατοκύριακο σε κάποιο σαλέ χιονοδρομικού κέντρου συντροφιά με το έτερο ήμιση , το οποίο θυσιάζεται , χρηματικά πάντα, με όνειρο το κέρδος.

Ο Έλληνας λοιπόν φαίνεται ότι το έχει στο αίμα του τον τζόγο , είτε από συνήθεια , είτε από ανάγκη. Και ενώ οι περισσότεροι ξέρουν αυτό τους καταστρέφει , όπως το αλκοόλ ή το τσιγάρο, είναι το ίδιο δύσκολο γι αυτούς να το κόψουν , μη σας πως και δυσκολότερο. Από την πλευρά μου δηλώνω ότι είμαι μέσα στην ομάδα των τζογαδόρων (περιστασιακός μάλλον παρά συστηματικός) , όχι όμως με σκοπό το κέρδος αλλά καθαρά την διασκέδαση. Δεν μπορώ να υπολογίζω ότι θα πληρώσω το νοίκι από μια καλή παρτίδα πόκας, ή θα περιμένω ένα καλό στοίχημα να μου ξεπληρώσει το τηλέφωνο. Αυτό είναι αρρώστια! Αν όμως φτάσεις σε ένα επίπεδο να παίζεις τόσα ώστε όταν τα χάσεις να μην σου λείπουν , και μόλις κερδίσεις κάτι να το κανείς κάβα για να διασκεδάσεις την επόμενη φορά χωρίς να έχεις κόστος , τότε μάλλον είσαι σε καλό δρόμο και μπορείς να διασκεδάσεις με τα τυχερά παιχνίδια.

Επειδή λοιπόν έρχονται ημέρες Χριστουγέννων με μεγάλη ροή τυχερών παιχνιδιών από λαχεία μέχρι ρουλέτες και χαρτιά η συμβουλή μου είναι μια , διασκεδάστε και μην το παρακάνετε δεν είναι ανάγκη τα Χριστούγεννα να βγάλετε όλα τα σπασμένα της χρονιάς .Άλλωστε δεν αξίζει να χάσετε λεφτά και στην συνέχεια να χαλάσετε όλο αυτό το μαγικό κλίμα των Χριστουγέννων.

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Βάλτε τα ανθρώπινα δικαιώματα στο τραπέζι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Διεθνής Αμνηστία γιορτάζει με γεύματα σε εστιατόρια στις 9 και 10 Δεκεμβρίου. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σχεδόν 50 εστιατόρια σε Αθήνα, Πειραιά, Χανιά, Ηράκλειο και Γρεβενά θα συμμετέχουν στο διήμερο εορτασμό και θα προσφέρουν μέρος των εισπράξεών τους στο έργο της Διεθνούς Αμνηστίας.

Μαζί με το καλό φαγητό, οι επισκέπτες των εστιατορίων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή «συνταγή» για τη δημιουργία ενός κόσμου με δικαιοσύνη, ασφάλεια, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Θα περιλαμβάνει ιδιαίτερα υλικά όπως η ζωή, η ισονομία, η πρόσβαση σε τροφή, η προσωπική ασφάλεια, η ελευθερία της έκφρασης και της συνείδησης, οι συναθροίσεις και ο συνδικαλισμός, η ισότητα, η πρόσβαση στη στέγη, η συμμετοχή σε δημοκρατικές διαδικασίες και γενικά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναφέρονται στην Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και άλλων συμβάσεων του διεθνούς δικαίου.

Οι καλεσμένοι θα κληθούν να προφυλάξουν τη «συνταγή» αυτή και στέλνοντας μια κάρτα αλληλεγγύης σε 10 ανθρώπους που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι άνθρωποι όπως ο Σι Τάο, δημοσιογράφος στην Κίνα που καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα επειδή έστειλε ένα email που περιλάμβανε τις «οδηγίες» της κινεζικής κυβέρνησης για την κάλυψη της επετείου των γεγονότων της πλατείας Τιέν Αν Μεν, θα λάβουν κάρτες από την Ελλάδα μέσα στη φυλακή.

Οι κάρτες αυτές δίνουν ελπίδα στους φυλακισμένους, αλλά και βελτιώνουν πραγματικά τις συνθήκες κράτησης τους, όπως διαβεβαιώνει ο Ζμίτσερ Ντάνσκεβιτς, ο οποίος επίσης θα λάβει κάρτες από την Ελλάδα, ότι τα γράμματα και οι κάρτες που παίρνει του παρέχουν τεράστια ηθική υποστήριξη και ότι η διοίκηση των φυλακών, βλέποντας τις εκατοντάδες κάρτες που καταφτάνουν, τον μεταχειρίζεται διαφορετικά: με σεβασμό.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα διασφαλίζουν τη δικαιοσύνη, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια σε όλους τους ανθρώπους, δίχως διακρίσεις ή προκαταλήψεις. Για έναν τέτοιο κόσμο μάχεται η Διεθνής Αμνηστία. Χάρη στη δράση της, από το 1961 έως σήμερα έχουν απελευθερωθεί πάνω από 75.000 άνθρωποι που υιοθετήθηκαν από τη διεθνή οργάνωση και έλαβαν γράμματα και κάρτες από τους εθελοντές, τους υποστηρικτές και τα μέλη της. Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν στη φυλακή απλά και μόνο γιατί εξέφρασαν ειρηνικά τη γνώμη τους.

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ανεξάρτητη από κάθε κυβέρνηση, πολιτική ιδεολογία, οικονομικό συμφέρον ή θρησκεία. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από συνδρομές και δωρεές των μελών και υποστηρικτών της εξασφαλίζοντας έτσι την αμεροληψία και ανεξαρτησία της.

Μπορείτε να βρείτε όλες τις περιπτώσεις των 10 ανθρώπων που θα λάβουν κάρτες από την Ελλάδα φέτος για τις 10 Δεκεμβρίου και να υπογράψετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.amnesty.org.gr.



Παράλληλες εκδηλώσεις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στόχο την ενημέρωση και τη συλλογή υπογραφών και καρτών ελπίδας οι τοπικές ομάδες δράσης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» διοργανώνουν παράσταση με το θεατρικό αναλόγιο του Ariel Dorfman, «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία - Φωνές πέρα από το σκοτάδι» που είναι βασισμένο στις συνεντεύξεις της Kerry Kennedy Cuomo με ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο, ανθρώπους που έθεσαν τη ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο προκειμένου να υπερασπιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα: 21:00, στο Goethe Institut, Βασ. Όλγας 66, Θεσσαλονίκη, είσοδος 10 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις Ειρήνη Τσολάκη, Μέλος ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας, τηλ. 6978875961.

Ταυτόχρονα, στις 10 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30, η τοπική ομάδα δράσης 25 θα διοργανώσει μουσική βραδιά στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, Κύπρου 68, στην Αργυρούπολη. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι Amnesty Strings υπό την διεύθυνση του Patrick Evans της Λυρικής Σκηνής, η Sacha Son με τον Joel Soto, η Marta Moreleon και οι Los Delsur, οι Οξυγόνο με τον Ευτύχη Ζάρμπ, οι Home Suite Home με τους Raymond Caldwell και Peter O'Leary και οι Without Borders (Χωρίς Σύνορα) με τον John Carr. Στους παρευρισκόμενους θα δοθεί η ευκαιρία να υπογράψουν κάρτες ελπίδας για υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εισιτήρια: 15 ευρώ, και 10 ευρώ (για φοιτητές) - Τηλ.: 6974093169, 6974437085.

Τέλος, στις 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, η τοπική ομάδα δράσης των Χανίων θα διοργανώσει συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα, Roundabout και Deathjune, το Χάρη Καλαμπακάκη, το Λεωνίδα Λαινάκη με το συγκρότημα του και τους Blues'N'Booz στον πολυχώρο τέχνης Μοναστήρι του Καρόλου, Μ. Νταλιάνη 22. Παράλληλα θα γίνει έκθεση οπτικοακουστικού υλικού στον επάνω όροφο του κτιρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίστα εστιατορίων
Μπορείτε να την κατεβάσετε απο εδώ



Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Τύπου και Προβολής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Άννα Μπότσογλου, τηλ. 210 3600628 (εσωτ. 2).

0 σχόλια αφήστε και το δικό σας:

Οι Harlem Globetrotters ® στα Χανιά

Η ξακουστή ομάδα επίδειξης Harlem Globetrotters βρεθήκαν στα Χανιά το απόγευμα της Δευτέρας για μια και μοναδική παράσταση. Το σόου ήταν εκπληκτικό ειδικά για τους μικρούς φίλους που βρεθήκαν στις εξέδρες και διασκέδασαν με την ψυχή τους. Δυστυχώς το σόου ήταν κλειστό για τον πολύ κόσμο και μπορούσαν να το παρακολουθήσουν μονό 100 άτομα με ειδικές προσκλήσεις. Εμείς ήμασταν εκεί και σας παρουσιάζουμε μερικές εικόνες.



0 σχόλια αφήστε και το δικό σας: